AndreiBizzy Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Trebuie sa schimb bujiile la cherokee 2.5 TD si nu stiu cum sa desfac bujia din spatele pompei de motorina.Trebuie desfacuta pompa deoarece spatiul dintre pompa si bujie este foarte mic.Intrebarea mea este cum se desface pompa?care este sistemul ei de prindere,se poate doar slabi din suruburi si apoi sa fie rasucita? Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: Ajutor!bujii cherokee Esti sigur ca bujiile vrei sa le desfaci ? Uite aici e marcata pozitia bujiei incandescente, ca sa o demontezi nu trebuie decat sa dai jos cablul de pe ea. http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_7356-1.jpg Nu te juca cu desfacut pompa si rotit si alte minuni, o sa ai bataie de cap cu reglat avansul... '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AndreiBizzy Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: Ajutor!bujii cherokee Esti sigur ca bujiile vrei sa le desfaci ? Uite aici e marcata pozitia bujiei incandescente, ca sa o demontezi nu trebuie decat sa dai jos cablul de pe ea. http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_7356-1.jpg Nu te juca cu desfacut pompa si rotit si alte minuni, o sa ai bataie de cap cu reglat avansul... Da,sunt sigur.Avand doua jeep-uri in curte,unul din '95 si unul din '96 ambele cu motorul de 2.5 TD .Unul dintre ele aje bujiile pozitionate ca si in poza de mai sus (cred ca cel din '96) dar celalalt motor le are mai jos,adica la nivelul pompei de motorina,si tocmai bujia din spatele pompei este arsa.La modelul din poza pusa de tine bujiile sunt mai lungi. Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 (editat) Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Buna ziua ! @ssrli: Exista cel putin doua tipuri de chiulase pe 2.5TD cel italian. La tine e cazul fericit, la Andrei e 100% invers, am vazut personal masina acum vreo trei luni... Nu e chiar la indemana, dar nici exagerat de greu sa pui avansul inapoi la punct. Ideea este, inainte de a te apuca de manipulat acolo, sa duci motorul la PMS al cilindrului unu, ca sa ai un punct de referinta (ca si punct de plecare), Si dupa ce schimbi bujia cu pricina, te asiguri ca pui totul corect la loc. Una din recomandarile mele, referitoare la bujiile incandescente, este sa se foloseasca piese serioase, de nume, cu garantie. Acum vreo trei ierni, am pus sus pe tractorasul meu ceva bujii de doi bani, ca altceva nu am gasit "hic et nunc", si dupa trei saptamani, le schimbam iarasi, ca doua deja erau defecte. Si pe 2.1TD sunt mult mai accesibile bujiile, trebuie doar demontate conductele dintre pompa si injectoare. La 2.5TD nu e cazul sa se faca experimente acolo, mai ales cand e implicat un volum de munca atat de mare. Iar de schimbat se schimba toate, nu numai una, mai ales daca la demontare se va observa ca nu sunt toate la fel, sau daca nu se stie cand s-au schimbat ultima data... Stima, Dragos Editat Octombrie 10, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AndreiBizzy Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Normal ca o sa schimb toate bujiile,dar problema mea este daca trebuie sa desfac pompa sau doar sa o slabesc;si daca trebuie sa o desfac,cum?Trebuie sa demontez distributia pentru a ajunge la suruburile care prind pompa? Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Normal ca o sa schimb toate bujiile,dar problema mea este daca trebuie sa desfac pompa sau doar sa o slabesc;si daca trebuie sa o desfac,cum?Trebuie sa demontez distributia pentru a ajunge la suruburile care prind pompa? bafta, daca nu te descurci treci si tu pe la Heavy D. :wink: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Buna ziua ! @worldscape: Din pacate pentru Andrei, Heavy D. este plecat 10 luni pe an prin Europa. Iar in cele doua luni care raman, in bucati de cate doua saptamani, lucreaza la Jeep-ul lui si la cealalta trotineta. In septembrie, cand am fost acasa, am ajuns sa manipulez la o volanta cu masa dubla de pe un Pajero II de 2.8, Asta binenteles, dupa ce mi-am creat bara spate... Si pe la un Samurai al unui prieten mai ajut la reparatii, nu-s axat doar pe Jeep. Ideea e sa am timp si de altele, ca de lucru este destul si la ale mele. Si prin decembrie, cand ajung iar acasa, sunt alte minuni in plan, daca sunt gata piesele de care am nevoie ca sa pun noul motor si cutia sa sus. Si abia dupa aceea, prin primavara, si noile punti... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AndreiBizzy Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Incerc sa ma descurc aici,acasa.Pentru asta cer sfaturi...O sa experimentez cum se da jos pompa pe motorul de pe jeep-ul care il am pentru piese de schimb.Dar am crezut ca cineva a facut deja treaba asta si ma poate ajuta cu ceva sfaturi ca sa nu lucru' in plus. Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AndreiBizzy Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD bafta, daca nu te descurci treci si tu pe la Heavy D. :wink: Pe la Heavy D. am trecut deja,dar cu alta problema si pe aceasta cale ii multumesc pentru ajutor si pentru consultanta,face mult. Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Incerc sa ma descurc aici,acasa.Pentru asta cer sfaturi...O sa experimentez cum se da jos pompa pe motorul de pe jeep-ul care il am pentru piese de schimb.Dar am crezut ca cineva a facut deja treaba asta si ma poate ajuta cu ceva sfaturi ca sa nu lucru' in plus. Eu am bagat un ochi in manualele pentru motor ce le am (Scorpio, Alfa si Jeep) si n-am gasit nimic legat anume de demontarea pompei de injectie, doar de demontarea pinioanelor de la distributie. Aici sunt manualele, sper ca te ajuta: http://www.sendspace.com/file/3i1wtt '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AndreiBizzy Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Eu am bagat un ochi in manualele pentru motor ce le am (Scorpio, Alfa si Jeep) si n-am gasit nimic legat anume de demontarea pompei de injectie, doar de demontarea pinioanelor de la distributie. Aici sunt manualele, sper ca te ajuta: http://www.sendspace.com/file/3i1wtt Multam,daca nu ma ajuta acum,sigur o sa ma ajute cand voi intampina alta problema.:tk Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AndreiBizzy Postat Ianuarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Ajutor ! Bujii Cherokee 2.5TD Problema rezolvata, Am schimbat pana la urma bujiile fara sa mai demontez pompa. Au fost demontate doar conductele de motorina si asa am reusit sa scot si bujia din spatele pompei.Le-am schimbat pe toate patru si acum,.....alta viata. Multumesc pentru sfaturi Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate