Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum se monteaza un turometru pe Suzuki SJ410 ?

Cristian1

Postări Recomandate

Am achizitionat un turometru pentru Suzuki-ul meu SJ 410 pentru ca nu avea din fabrica, asadar va intreb cum sa il montez ?

Are 3 fire (negru, verde si rosu), negru stiu ca este negativul, dar restul de doua fire ???

Atasez si cateva poze:

http://img524.imageshack.us/img524/228/dscf2987.jpg

http://img510.imageshack.us/img510/4323/dscf2989.jpg

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum se monteaza un turometru pe Suzuki SJ410 ?

Teoretic negru e (-), verde se leaga la bobina de inductie si rosu la luminile de pozitie (sa fie iluminat cand se aprind farurile). Comutatorul din spate o fi pentru numarul de cilindri ai motorului? 3,4,sau 6.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

la bobina de inductie se leaga la + ? maine incercam sa vedem ........daca reusim.multumim de info.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Din cate stiu, acel senzor de turatie se gaseste la cele pe injectie, la cele clasice (delcou+bobina) turometrul interpreteaza informatia in functie de impulsurile care le primeste bobina de la platina si imparte aceasta valoare la (nr. de cilindri/2). In cazul motorului cu 4 cilindri, un cilindru primeste scanteie la fiecare 2 rotatii complete. Din cate am vazut in poze, turometrul lui are un comutator in spate (3-4-6) care presupun ca trebuie sa fie pozitionat corespunzator cu numarul de pistoane. Daca turometrul respectiv era facut sa primeasca informatia de la senzor, nu mai avea acel comutator, deoarece primea cate un impuls la fiecare rotatie.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

De regula, in curent continuu, rosul se pune obligatoriu la plus (+) iar negrul la minus (-). Deci, in cazul de fata firul verde este firul prin care se ia semnalul si se leaga la bobina de inductie.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Si tot nu ne-ai spus cum l-ai montat. A mers asa cum ti-am spus mai sus? Ideea e ca daca rezolvam o problema sa postam si modul in care am rezolvat-o, cat mai detaliat, ca poate se mai lovesc si altii de ea.

Editat de wolfman
Semne de punctuatie

Link spre comentariu

Rosu l-am pus pe plus, negrul pe minus si al treilea fir l-am legat la bobina de inductie pentru a prelua semnalul.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

revin cu o mica rectificare la ce a spus fiul meu , firele s-au legat doar la bobina de inductie , rosu la plusul bobinei minusul la minusul bobinei ,al treilea fir era ptr. luminarea afisajului care se leaga la un plus ,de preferat pe firul de pozitie .si culmea ca functioneaza fff bine . multumim celor care ne-au ajutat cu sfaturi si ne-au indrumat .

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare