omoroka Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Bai baieti! Eu mor cu overfenderele astea. Am vazut o serie intreaga de modele pe aici si pe net insa multe mi s-au parut fie inestetice, fie nepractice fie foarte scumpe. De exemplu: - alea universale de cauciuc sunt practice si ieftine dar inestetice; am vazut ca e greu sa le adaptezi pe orice model de masina si sa le faci sa mai arate si bine. - alea din fibra de sticla, fie sunt facute dupa fenderele original, eventual extinse, fie sunt adaptari dupa alte modele; ele arata bine dar nu prea sunt practice ca la prima rezemare pe laterala ai spart-o, eventual daca nici nu are obrazul subtire iti mai indoaie si aripile; - de metal iarasi nu sunt prea practice ca nu te poti rezema pe ele, in schimb pot arata bine pe masina, aici am vazut insa prea putine exemple, majoritatea facute in-house; - din poliuretan sau cauciuc turnat fix pentru modelul tau de masina... ehee, asta-i marfa buna dar scumpa; arata bine pe masina si sunt si practice pt ca sunt foarte flexibile si rezistente in acelasi timp dar nu le gasesti sub 100EUR/buc; Va propun aici sa ne frecam un pic ridichea si sa vedem din ce materiale ne-am putea construi cu usurinta niste overfendere practice estetice si relativ ieftine? Exista materiale care pot fi turnate pur si simplu in matrite, solidificandu-se dupa un timp si rezultand un produs destul de rezistent, foarte elastic si relativ ieftin? Ii provoc aici in special pe colegii din germania sau alte tari care poate au intalnit prin magazinele lor si au avut de a face cu diverse astfel de materiale inovative. Eu unu m-am gandit la urmatoarea solutie, (puteti sa si radeti de mine dar v-am mai spus eu intr-un post, marile inventii in astfel de idei nebunesti si-au avut izvorul :grin:), ce-ar fi daca am turna in matrita pasta siliconica dinaia la tub de se foloseste la instalatii sanitare? Ar putea iesi un overfender cu metoda asta? S-ar putea lipi de matrita? S-ar solidifica mult prea lent? Alte materiale in genul asta mai cunoasteti? Stie cineva cum se proceseaza si cum se toarna poliuretanul (nu spuma ci materialul din care se fac bucse)? Aveti vre-o inovatie/experienta personala de impartasit in domeniul asta? Hai sa vedem ce iese :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Din pragurile de cauciuc de la camioane, cele de pe spate. Sunt foarte groase si tin bine. Am vazut la cateva masini - personal nu am incercat insa una dintre masini este folosita in regim de extrem si le are de cand o stiu. Sunt ce trebuie. Le poti taia sa para mai estetice dar in niste limite - cat sa nu iti arunce inca noroi :) R. I am planning to live forever. So far, so good. www.tudoroiu.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? A mai incercat cineva sa lucreze cu poliuretan.....pune aici o intrebare, poate toarna si overfendere : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=48849&highlight=poliuretan REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Banda transportoare....cauciuc mai gros....foarte rezistente,dar nu sunt estetice....fac cute la prindere... ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Cauciucele de la usile troleului. Alea care se deformeaza daca accidental prinde vreo minuta sau un piciorus de calator distrat. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Din cate am inteles, Maurizio face overfendere din poliuretan-spuma pentru matrita si apoi din fibra de sticla. Daca nu ma insel... Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Pai: 1 . Frumoase ,dichisite dar rigide si scumpe...arata bine dar indoaie tabla si posibil se sparg sau se rup din suporti si la frecari mai superficiale(posibil incluzand si mici avarii la aripi). 2 . Cauciuc din diverse locuri sau special turnate ...ieftine,mai putin aratoase DAR la o asezare laterala tabla se poate indoi oricum in urma loviturii, insa au un risc mai mic la frecari superficiale. Materiale si variante constructive sunt destule,inclusiv variante de pret...conteaza ce compromis vrei sa faci...matematica zice punctul 2. adica overfendere ieftin si flexibil, in detrimentul punctului 1. unde ceva mai des se adauga si reparatii/inlocuiri la aripi ... asta la modul general vorbind pentru ca cine da 200 de euro pe un set de overfendere fata nu prea rupe masina pe munti si ravene... Si aici vine mult intrebatul: Ce vrei sa faci cu masina...si in functie de asta le alegi. Eu personal o sa merg pe mana colegului Manolo daca o sa mai faca asa ceva.... Ar mai fi 3. -cele metalice - aici ma abtin ca nu stiu cum se comporta la lovituri si ce rezistenta sau damage pot face, iar de plastic am avut...and no thanx - nu mai vreau.:ooo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Mi-a mai venit o idee azi legat de overfendere. Pentru ca una din variantele cel mai la indemana, respectiv cea a overfenderelor din fibra de sticla care au nota buna la pret si estetica, sa devina si practica atunci cand vrei sa sprijini masina pe laterala, ce-ar fi daca le-am face demontabile? Adica? Pai de obicei ele se monteaza aparent, fixandu-se cu suruburi autoforante direct pe aripi. Ma gandeam ca poate le-am putea prinde in clipsuri sau capse usor de detasat iar atunci cand vine vorba de ravena sa te dai jos din masina, sa tragi de ele si sa le scoti in cateva secunde dupa care sa-ti vezi de treaba? A incercat cineva pana acuma varianta overfenderelor detasabile sau sunt primul care-si imagineaza asa ceva? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Un set de overfendere la Manolo sunt o suta si ceva de lei ... Aveti idee cat carburant bagati la o iesire? (sigur ca aveti, doar il platiti ...) Merita sa ne incingem creierii? ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? In loc de cauciuc se poate folosi vulcolan, am vazut asa ceva pentru masinile de VTM. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Experiente...acum 4 ani... http://img202.imageshack.us/i/p005x.jpg/ http://img199.imageshack.us/i/p003q.jpg/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Un set de overfendere la Manolo sunt o suta si ceva de lei ... Aveti idee cat carburant bagati la o iesire? (sigur ca aveti, doar il platiti ...) Merita sa ne incingem creierii? ... Pai da mai Ionute dar ale lui Manolo nu arata prea estetic montate pe masina. Daca arcul rotii este cat mai aproape de rotund mai ai ceva sanse sa le montezi astfel incat sa arate bine. Daca in schimb este mai patratos te alegi cu niste fendera valurite. In plus la unele masini 10cm latime e prea putin. La mine de exemplu e nevoie de nimim 12cm ca sa pot renunta la fenderele originale, si-asa ruginite vai steaua lor. Reversu e ca cu cat cauciucu ala e mai lat cu atat mai ca o p.la bleaga arata :ha: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Experiente...acum 4 ani... http://img202.imageshack.us/i/p005x.jpg/ http://img199.imageshack.us/i/p003q.jpg/ interesant. dar cred ca ai frecat ceva la fibra aia sa o finisezi? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? http://img838.imageshack.us/img838/74/patrol003.jpg Pt o masina de strada merita deranjul.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Mda ...12cm e mult Cele de 5 stau frumos pe masina sa stii ... Mai e nea Costel Fetcu in curte la ... Trooper (ca acum Tzuparii s-au mutat). Le face din fibra la comanda ... Am inteles ca a mai facut lasa muraie si are deja matrita ...:h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Mda ...12cm e mult Cele de 5 stau frumos pe masina sa stii ... Mai e nea Costel Fetcu in curte la ... Trooper (ca acum Tzuparii s-au mutat). Le face din fibra la comanda ... Am inteles ca a mai facut lasa muraie si are deja matrita ...:h5 am vorbit cu el ta telefon si urmeaza sa-i fac o vizita si lui si lui Maurizio :wink: Dar Patrolul lui mihai... wow... arata incredibil!!! Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? A imbatranit...si a facut riduri...:grin::grin: http://img375.imageshack.us/img375/148/img9861.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Salut. De cele comercializate de Worldscape, ce ziceti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Salut. De cele comercializate de Worldscape, ce ziceti? Arata foarte bine pe masina ! Am vazut live Nissanul cu care a exemplificat....zici ca-s "de-acolo" !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Overfenderele au rolul de a "mari" evazarea aripii. Nu de a sustine greutatea masinii (pusa pe laterala) pe o ravena. Cel mai buna solutie ar fi bari paralel cu arcada aripii,in fata din bara HD si la capat din praguri. Dupa care poti sa pui cat de late doresti ca le poti prinde de barile respective. Problema e ca,dupa barile astea,nu mai arata de strada. Cine stie cat departe o sa ajungi cu estetica... Daca ar fii dupa mine,as taia aripile,le-as evaza cu tabla de 2mm + si pe interior teava prinsa de bara si sasiu. O sa arate frumos si vor fi si functionale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Overfenderele au rolul de a "mari" evazarea aripii. Nu de a sustine greutatea masinii (pusa pe laterala) pe o ravena. Pai nu trebuie sa sustina greutatea masinii pe ravena. Masina se poate sprijini foarte bine pe rotile scoase suficient in afara. In situatia asta overfenderele ar trebui sa se plieze dar sa-si revina la loc dupa turtire. Cele mai bune cica ar fi cele turnate din poliuretan dar si cele de cauciuc. Ref. overfenderele lui worldscape mi se par foarte scumpe pentru niste cauciucuri universale. Or fi bune, nu zic nu dar 110EUR perechea e mult din punctul meu de vedere pentru ca doar cu 500 ron mi-as putea pune 4 overfendere de wrangler din fibra de sticla. Pana la urma cred chiar de fibra de sticla imi voi si pune, cu riscul ca le voi sparge, vor fi mai ieftine si-mi voi permite sa-mi fac altele la comanda :wink: Dar inca studiez varianta celor de poliuretan. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? se pare ca piesele din fibra de sticla ce se sparg se repara foarte repede cu conditia sa ai toate bucatelele. dupa finisare si vopsire nu se cunoste unde au fost rupte. eu inclin sa-mi fac la vitara din fibra de sticla ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jdf Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Trebuie cumparate originale,am tot construit din fibra,din ceva banda de cauciuc....in primul rand arata rau si vrand nevrand vei cumpara la final ceva bun...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 16, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? Trebuie cumparate originale,am tot construit din fibra,din ceva banda de cauciuc....in primul rand arata rau si vrand nevrand vei cumpara la final ceva bun...:h5 Din pacate trebuie sa recunosc ca si eu ma indrept cam spre aceeasi ipoteza. Poti pierde mult timp, prea mult uneori, incercand sa reinventezi ceea ce deja altii au studiat si au perfectionat ani de zile. Ce mi s-a parut mie cel mai simplu, practic si potrivit pentru samurai, sunt overfenderele de la Zanfi. Din plastic, flexibile, se monteaza pe aceeasi suporti, nu trebuie sa gauresti caroseria in alte locuri si nu costa foarte mult: http://www.zanfi.it/modules.php?name=catalog&file=product_info&cPath=62_94&products_id=344 Ce s-ar putea construi relativ usor la samurai ar fi intradevar overfenderele din banda transportoare, de ontat tot pe vechile prinderi, dar nu arata prea bine :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Re: Din ce ne-am putea construi singuri overfendere? la piese camioane se gasesc aripi de plastic pt remorci/camione de diferite dimensiuni sunt de plastic si arata absolut identic cu cele de la zanfi daca prezinta interes fac niste poze ca am 2 in garaj Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate