Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bucsare motor RD-28T

nan florin

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Re: bucsare motor RD-28T

am bucsat cateva zeci de motoare. La cateva am avut probleme, EX: meseriasii mi-au facut camasile prea subtiri si dupa 20.000km au inceput sa flencane in sus si o lua la fiert motorul, inexplicabil.

Pe de alta parte, daca faci camasile prea groase, se subtiaza prea mult blocul intre cilindrii si apar fisuri pe bloc dupa ceva rulaj sau o incinsatura mai serioasa .Pana la urma am ajuns la concluzia unor dimensiuni optime dupa care comand lucrarea. Foarte importante sunt materialele din care se executa camasile si manopera de realizare a cotelor finale prin honuire si strangerea prin fretare a cilindrilor in bloc.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr-adevar,cel mai important factor este materialul din care se fac bucsile pentru el.Se baga presat in bloc,dar cred ca meseriasul ar trebui sa stie mai bine.Incearca sa-mi dai o cota a pistonului,stiu ca mai avea tata niste material prelucrat special pentru asta..A lucrat in domeniu.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

L-am reparat la Chiuloasa Bistrita, ........ Ulei am bagat ARAl 10W40. O fi bun sau sa merg pe 15W40?

La motoare de generatie veche,ca al tau,cu oarece uzura,e indicat 15/40.Avand in vedere ca teoretic al tau nu mai are uzura (probabil ca i-ai pus segmenti si cuzineti noi,si alezarea camasilor s-a facut dupa cota FIECARUI piston in parte) e foarte bine ca i-ai pus 10/40.S-ar putea sa-l `pape`la inceput,dar consumul de ulei trebuie sa dispara cam dupa 800-1000 km.Daca nu dispare,poti trece fara probleme pe 15/40.Eu asa stiu.Daca gresesc,sa ma corecteze cineva..

Si da,ARAL e foarte bun.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare