Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

33x12,5 r15 pe patrol lung standard?

Vizitator mao

Postări Recomandate

Re: 33x12,5 r15 pe patrol lung standard?

tatucu :grin: 285/75/16 inseamna 33/11,2/16 :wink: adica tocmai diferenta asta de latime 11,2 - 12,5..., :wink: aici se vede diferenta si atinge..., in teren :grin: ca asa pe strada nu este nici o problema, nu atinge niciunde...

Daca vrei sa nu-ti atinga deloc in teren cu dimensiunile tale, trebuie sa-i pui ori body-lift (varianta ieftina) ori un kit de suspensie profi, gen OME (varianta scumpa).

Succesuri! :h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:grin: 285/75/16 inseamna 33/11,2/16 :wink: adica tocmai diferenta asta de latime 11,2 - 12,5..., :wink: aici se vede diferenta si atinge..., in teren

Eu nu am zis altceva.Intr-un fel recomandam sa-si ia mai inguste pt a nu avea probleme.

Link spre comentariu

Oricum o sa il inalt 4 sau 5 cm cu bodylift. Kit de suspensie nu pun pt ca dupa aia nu mai sta asa bine pe drum. Masina o folosesc numai pe asfalt deci nu prea vad rostul unui +OME. Nu stiu sa va zic ce dimensiuni au jantele pt ca nu o sa pun cauciucurile pe cele de tabla. Am luat ceva jante pe 15 originale de nissan in 5 spite de aliaj. Eu totusi zic ca ar arata mult mai bine cu 12,5. As fi pus 35, dar........nu tai din masina asta nic mort :)

Va multumesc mult de sfaturi si pareri.

Link spre comentariu

Am avut pe Y60 scurt standard 33x12.5R15 pe jantele originale de tabla si nu atingeau nicaieri in nicio situatie.
salut alex

ce diametru au 33-rile (daca mai stii?)?

care e diferenta(in cm pe inaltime-sau diametru) intre 31/10,5/15 si 33/10,5/15?

multam fain

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

33x12.5 R15 inseamna:

33 inchi - cercul exterior al anvelopei

33' x 2.5cm = 82.5cm

12.5 inchi - latimea profilului

12.5' x 2.5cm = 31.25cm

R15 - cercul interior al anvelopei

Daca tu ai avut initial pe masina 31x10.5 R15 ar veni in felul urmator

31' = 77.5cm Diferenta: + 5cm

10.5' = 26.25cm Diferenta: + 5cm

Planeaza o confuzie pe aici cum,ca 33x12.5 R15 = 33x12.5 R16.

Gresit!

Calculele difera in functie de producator si de profil.

De exemplu simex-ul are un crampon de 2-4cm. AT-ul are un profil de 5-10mm.

Ar trebui facut un topic separat pentru chestia asta sa fie clar pe viitor.

Pe viitor incearca pe linkul de mai jos:

http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit

Editat de Sefulik
Link spre comentariu

Buna seara !

@ sefulik:

Corect. Diametrul jantei nu are nici o legatura cu diametrul anvelopei. 33" raman 33" diametru indiferent pe ce janta sunt puse anvelopele, deci roata e la fel de mare.

Si la urma urmei, in afara de diametru, ne deranjeza mai degraba ET-ul (adancimea de presare) jantei, si "J"-ul, adica latimea ei, ca si de acolo vin frecusuri in brate, tendoane, aripi, etc.

Doua anvelope identice, dar montate pe jante cu cote diferite de ET si J, dau rezultate diferite pe masina, adica una poate freca unde nu trebuie, si alta deloc, sau una mai mult si alta mai putin.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

@Heavy D

Si eu mi-am batut capul cu chestia azi noapte si azi. Am tot scormonit peste tot si apar,ca intotdeauna, pareri pro-contra.

Intra ,te rog, pe site-ul de mai sus si fa o comparatie la marimea din titlul topicului cu una de 16.

Cat despre jante,corect! Tot pe site-ul respectiv scrie si ce janta iti trebuie (ca latime).

Ar fi super daca ar masura un nene care vinde asemenea dimensiuni, cu o ruleta. Eu nu am prin ograda.

Editat de Sefulik
Link spre comentariu

Buna seara !

@ sefulik

Am fost pe site, am facut comparatia respectiva, dar eu zic ca aia scriu prostii.

33" diametru ar trebui sa fie aceiasi indiferent de ce diametru are janta. Si eu consider asta o regula pe baza careia imi fac calculele cand e vorba de a potrivi o anumita anvelopa pe o anumita masina.

Exista abateri de la producator la producator, dar mici, si nu merita luate in considerare.

Mai apar abateri si in cadrul aceluiasi producator, de la un MT la un AT de acelasi dimensiuni de exemplu, dar iarasi nedemne de luat in considerare.

Nu discut de resapate, care nu respecta mai nici o regula, sunt grele si unele greu de echilibrat, si pe care nu le iau in considerare ca solutie viabila pentru nici o varianta de circulatie, offroad, sosea sau ce o mai fi.

La comparatia de care vorbeai, sidewall height ar trebui sa fie mai mic la janta mai mare si mai mare la janta mai mica, dar nu e asa. Pe ce criterii se bazeaza cei de pe site, numai ei stiu. Dar sunt si ei oameni, nu-i asa ?

Vorba ta, nimic nu se compara cu o comparatie live, de la un dealer de anvelope, care sa puna acelasiu model si dimensiune de guma pe jante diferite doar ca diametru, si sa bage aici un feedback.

Si tot nu cred sa fie chestii demne de luat in seama, care sa afecteze important tinuta de drum, manevrabilitatea sau stabilitatea masinii.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Cam asa e , inaltimea flancului la o anvelopa conteaza , insa numai in sistemul metric , bazat pe raportul dintre latime -inaltime , insumat cu diametrul jantei .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

salut alex

ce diametru au 33-rile (daca mai stii?)?

care e diferenta(in cm pe inaltime-sau diametru) intre 31/10,5/15 si 33/10,5/15?

multam fain

Salut. Nu am masurat cauciucurile ce le-am avut dar cum spuneau si colegii de mai sus 33 e diametrul exterior al anvelopei in toli, adica 838.2 mm.

Intr-adevar difera de la un producator la altul dimensiunea reala a anvelopei, chiar daca inscriptionarile de pe ele sunt la fel, insa un 33 pe 15 are acelasi diametru exterior ca un 33 pe 17 (am probat si masurat anvelope de la acelasi producator, una pe 15 si una pe 17). Iar ca sa revenim on-topic, cu siguranta intra pe patrol standard 33 pe 15 fara taieri, inaltari si alte modificari ale integritatii gratiosului trup al patrolului:top

Club 4x4 Cugir
Link spre comentariu

Cam ce J ar trebui sa aiba jantele pe care le voi pune cu gumele din titlul topicului? Ar trebui sa aiba si ET-ul altfel eecat janta normala de tabla?

Link spre comentariu

Cam ce J ar trebui sa aiba jantele pe care le voi pune cu gumele din titlul topicului? Ar trebui sa aiba si ET-ul altfel eecat janta normala de tabla?

10.....daca pui mai mic , gumele vor fi bombate pe laterale.....

Link spre comentariu

Si o recomandare.......set complet.....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=53178

Iar dincoace, gume de aceeasi marime pe jante 8J......daca te uiti mai atent vei observa bombarea de care zicea.......care bombare laterala e favorabila dejantarii......?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=54035

Editat de Astral
Link spre comentariu

Iar dincoace, gume de aceeasi marime pe jante 8J......daca te uiti mai atent vei observa bombarea de care zicea.......care bombare laterala e favorabila dejantarii......

Se zice ca ar fi exact invers! Adica daca pui anvelopa lata pe janta ingusta dejantezi cu mult mai greu decat cu aceeasi anvelopa pe janta mai lata.

Link spre comentariu

Probabil adevarul este undeva la mijloc.Plarerea mea totusi este ca la anvelope la care latimea este aproximativ proportionala cu inaltimea talonului este bine ca janta sa fie cat mai ingusta.In cazul in care de ex rulezi pe 44"(poate chiar si 35) nu cred ca mai este asa importanta latimea jantei,deoarece riscul de a exercita presiuni la nivelul talonului( bead) este foarte mic si fortele sunt preluate de balon.Parerea mea...

Link spre comentariu

Ok......ce J ii recomanzi lui @mao pt gumele din titlu ?

In primul rand i-as recomanda JJ ,iar ca latime in jur de 8,dar repet e numai o parere personala.

PS: oare de ce nu-si dau cu parerea cei ce participa prin campionate?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare