catasebi Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Re: Perle de echilibrare Counteract Mie mi-au bagat astia de la vulcanizare pe fata la camion si merge brici la viteze de 90. Zice ca aproape toata lumea care face comunitatea foloseste de astea Sezi bland, ca-s din Maramu' ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Poate careva din zona Bucuresti sa ne dea un service unde se poate merge sa se echlibreze rotile astea de teren. Cu respect, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract eu fac asta la autosoft, au echipamente și oameni pregatiti la echilibrare si geometrie au sedii la fundeni, dudesti, militari... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Echilibrare din astea cu bile? Sau de aia normala ca aia normala nu e prea buna ptr "simexurile" noastre. La ei imi fac si eu masinile de sosea. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract păi la bilele alea, ce echilibrare vrei să faci?... de aia pui bile, să se echilibreze singure, unde cred ele :wink: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract păi la bilele alea, ce echilibrare vrei să faci?... de aia pui bile, să se echilibreze singure, unde cred ele :wink: Ok, deci din ce am citit mai devreme trebuie pusa o anumita greutate per cauciuc. Sa reformulez atunci : de unde cumpar si eu asa ceva? E vreun site/loc in Romania de unde se pot achizitiona? Multumesc, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nissan Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Am fost azi la un amic, Dieter Pfaff, care "se da" de ani de zile pe la trophy-uri si competitii, umbla prin deserturi cu un truck de expeditie, are o firma de vinzare/montare cauciucuri de offroad (printre altele este furnizorul lui Taubenreuther Romania) si "pregateste" si masini pt. expeditii sau competitii. http://www.reifenpfaff.de/ L-am intrebat si pe el de perlele de echilibrare. Raspunsul a fost promt: "Pina la 100km/h sint O.K.; peste, nu". Probabil de aceea, cu toate ca sint foarte des folosite la camioane, multi "vulcanizatori obisnuiti" (firme care comercializeaza si monteaza anvelope pe autoturisme) nici macar nu au auzit de acest produs. In fine..., dar eu tot in "ceata" sint. :oo Ar fi utile niste pareri de la persoane care le-au folosit sau le folosesc deja. Am folosit eu si n-am fost multumit trepida si am ajuns tot la plumb Relu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Am folosit eu si n-am fost multumit trepida si am ajuns tot la plumb Spune-mi te rog; trepidatiile au aparut imediat dupa ce ai bagat perlele sau dupa un anumit timp (de ex. un an)? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Re: Perle de echilibrare Counteract Mai sunt ceva noutăți pe tema asta? Fac sau nu treabă? Statistic, văd că părerile sunt aproape identic împărțite. Doar ce-am încălțat mașina cu MT-uri astăzi și a fost un mare bal la vulcanizare. Vulcanizări! După ei ar fi trebuit sa pun peste 250 grame de plumb la fiecare roată!! @Cos, mulțam de sfaturi, jantele sunt în mintea lor , cred că rămîne problema conului mașinii de centrat, mai caut și pe la alții. Altfel poate-mi pun bile...... :ha: Editat Iunie 13, 2016 de pmstancu AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Mai sunt ceva noutăți pe tema asta? Fac sau nu treabă? Statistic, văd că părerile sunt aproape identic împărțite. Doar ce-am încălțat mașina cu MT-uri astăzi și a fost un mare bal la vulcanizare. Vulcanizări! După ei ar fi trebuit sa pun peste 250 grame de plumb la fiecare roată!! @Cos, mulțam de sfaturi, jantele sunt în mintea lor , cred că rămîne problema conului mașinii de centrat, mai caut și pe la alții. Altfel poate-mi pun bile...... :ha: pai depinde de ce guma ai pus personal pe bfg mt am pus plumb intre 25 si 80 de grame pe resapate la aro am pe un cauciuc aproiape 400 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract BFG-uri KM2. Adică tu-mi sugerezi că e ok să mă umple ăştia de plumb? Înainte de a merge pe varianta plumbului, am să mai caut o vulcanizare cu ceva scule mai calibrate/potrivite, poate mai am o şansă. Astă poveste cu biluţele parcă-i un pic cam ciudăţică, dar na, poate mari sunt minunile tehnologiei. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Poate gasesti un meserias cu rabdare... sa incerce rotirea gumei pe janta.:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Poate gasesti un meserias cu rabdare... sa incerce rotirea gumei pe janta.:wink: L-am frecat cu asta pe primul meseriaș. La 180 grade s-a păstrat (aproximativ) masa de plumb cerută, la 90 grade a crescut la interior și a scăzut la exterior, dar nu identic. Apoi am lăsat-o baltă că nu mai aveam loc în frigider. Caut pe unul care să aibă bucșa de fixare specială pentru jantele mele, pentru a elimina posibilitatea erorii cauzată de fixarea imprecisă. Altfel, poate, biluțele. Sau nimic..... AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract De multe ori, nu e nevoie de rotiri asa radicale, 15-30 de grade is suficiente. De aia vorbeam de rabdare.. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Eu chiar am mers pe varianta nimic . In prezent am un BFG MT KM2 cu un mare petic radial pe flanc , taierea fiiind perfect radiala si reparatia posibila si sigura . Peticul are cel putin 100 grame , e mare cat pasaportul ... deschis ... deci anvelopa e clar dezechilibrata . Fiind montata pe fata-dreapta , ar fi trebuit sa tremure volanul , dar nimic , toate bune - la fel ca inainte ... Dupa noroiala se simte bine dezechilibrarea rotilor incarcate - mentiune ca masina nu-i nesimtita total ( desi ... la puntea fata am unghiul de cadere si de fuga majorate caderea la 12-14 grade fata de 7 si fuga cu 2 grade mai mult decat initial ... e facuta sa fie nesimtita , cand eram mic si prost ma speriau povestile cu dansu'mortii ma-sii , am vazut ceva filmulete cu death'vobleu la gipe si dupa asta pe viu la punti mai grele decat la Y61 ... si am zis ca o rezolv definitiv cu o punte mai autostabila decat a facut-o fabrica . Dupa un timp am vazut ca la Y61 nu puntea e de vina ci nesimtirea celor care le priveaza de inlocuirea pieselor uzate peste orice limita . In viitorul apropiat voi trece la puntea stock , am incredere ca va merge la fel de bine . Revenind ... BFG-urile nu le-am avut echilibrate nici pe vechea punte de Nissan K , cea mica C200 ... tot asa , chiar si cu sistemul de directie cu semicaseta si releu de directie etc ... nu am avut probleme , nici un simptom ...si amortizorul de directie era de cand masina deci probabil gata cu lopata ... ... no , acu... mai sunt si doua amortizoare de Y60 in tandem la punte dar bucsele lor sunt cam de 3 ani varza ... ar fi trebuit sa se simta ceva ... cred ... dar nu , deloc ... ( in mod curent merg cu max 90-95 , mai depasesc cate ceva dar si atunci nu cred ca peste 100 ... uneori cand ma plictisesc merg alea zece minute cu 110 pe autostrazile pe care incerc sa le evit ... din cauza ca nu arata nici o bataie am neglijat sa trec in rezerva anvelopa peticita vitezele sunt reale , din lene am rapoarte 4.3 de fuga in punti ) ... ... intrebarea de final ... bate ceva la volan la viteza ... sau e doar obsesia perfectiunii ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract .... sau e doar obsesia perfectiunii ... Au! Băgași degetu-n rană! :uameni N-am avut timp să ies cu ea la drum mai lung/mai rapid, dar mi-am dorit să fac toată treaba cap-coadă, schimbat anvelope și echilibrat roțile. Ca să-mi iau de-o grijă din punctul ăsta de vedere și dacă va apărea vreo problemă pe întregul lanț, să exclud aspectul ăsta. Sau nimic..... AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Re: Perle de echilibrare Counteract Montat anvelope noi ... la o roata cerea vreo 100 grame si imi zice ala sa merg cu ea asa "sa se aseze" si apoi sa le echilibrez. Dupa o luna m-am dus si ... 35 grame ... Am reusit sa echilibrez si BP Pneuss ... si la prima iesire am pierdut jumate din plumbi :ha: asa ca am renuntat sa le mai echilibrez .. oricum nu depasesc 90 km/h :old 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 (editat) Re: Perle de echilibrare Counteract Vad ca totusi e nevoie de oarece greutati , fie ele si din noroi dacic .... Nu mai trebuie decat sa cantariti noroiul si sa gasiti pe cel care care sa il aseze cum trebuie ... Dca-l gasesti si isi dovedeste competenta ... il poti lua acasa , scoti multi bani cu el ... Editat Iunie 21, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate