Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

setare busola

bz07kox
 Share

Recommended Posts

Re: setare busola

Vă salut!

Am încercat şi eu să setez busola la Pajero 2.5 TD SWB 1993 Anglia astfel:

- am oprit maşina într-un loc unde se poate întoarce la 360 de grade dintr-o manevră (nu am oprit motorul);

- am apăsat lung pe butonul S;

- a început să pâlpâie busola;

- am întors o dată... nu a mers; am mai repetat, dar degeaba.

E un defect, sau nu am procedat eu corect? Dacă-mi poate explica şi mie cineva :x

Mulţumesc!

Florin

Mitsubishi Pajero SWB 1993

4D56TD manual Super Select

Volan dreapta

Scuze, dar nu înţeleg... atunci, cum se setează? Poate cineva să-mi explice exact paşii şi mie?

Mulţumesc!

Volan dreapta

Ai rabdare cateva zile.

Dupa ce am schimbat alternatorul, am ramas si eu cu busola dereglata.

Promit ca o sa incerc si eu sa vad daca reusesc.:h5

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Şi la a mea a fost schimbat alternatorul, chiar înainte de a o cumpăra eu, din Anglia. Să fie de atunci problema asta? La mine nu a mers niciodată busola. Zicea fostul proprietar că de când a schimbat alternatorul nu mai merge nici turometrul. Ăla şi-a revenit o perioadă scurtă, după ce am ajuns în ţară, apoi iar nu a mai mers. Are vreun fir pentru turometru pe alternator? De ce să nu-mi meargă?

Volan dreapta

Da. Cand s-au demontat bornele, memoria busolei a ramas fara alimentare si s-a resetat. Nu cred ca e defecta.

Da. Turatia o citeste de la alternator. Depinde ce alternator a pus. Daca e orignal, nu are voie sa nu mearga. Poate sa fie ceasul din bord de vina.

Prahova 4x4

Gata! Am facut ca in manual si a mers.

Adica, am tinut apasat cam 2 secunde pe butonul S. A inceput sa se agite sageata indicatoare de la stanga la dreapta, eu am inceput sa ma invart spre stanga, cand am ajuns de unde am plecat, m-am oprit si am apasat din nou butonul S (nu stiu daca trebuia apasat sau nu, dar eu ma invarteam intr-o intersectie unde se apropia o masina si n-am apucat sa vad daca a stiut singura ca am terminat sau a aflat de la mine) :h5

Prahova 4x4

• 2 years later...

Nici la mine nu merge,eu o am cam de un an si jumatate si nu a functionat niciodata.Am incercat cu acele butoate dar degeaba.Ma gandesc ca o fi ceva in neregula cu firele care intra pe acolo?

Mitsubishi Pajero 2.5 TD 3usi 1995

Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006

• 2 weeks later...

Asta este la Pajero Sport, dar cred ca principiul e acelasi la toate busolele electronice.

Eu am folosit ambele metode, atat invartitul in cerc cat si intorsul masinii "in 4 directii" pt ca nu aveam loc unde sa ma invart in cerc, asa ca am rezolvat-o intr-o parcare.

reglare_busola.jpg.0ebf93d93bd087ef79005d5d93f24d0c.jpg

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use