Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebare pt. cunoscatorii LR - motorul 4,6 lt. range rover p38

ciprian28

Postări Recomandate

ce parere aveti despre motorul de 4,6 lt.de range rover p38?

cat de fiabil ar fi pe o masina exclusiv pt.concurs?

daca are cineva si ce probleme a avut pana acum?

ceea ce stiu deja este ca 4,6 deriva din motorul de 3,5 adica are acelasi bloc motor insa are cilindreea mai mare si ca ar fi predispus sa se incalzeasca si sa apara fisuri intre cilindri

daca stie cineva mai multe rog sa ma ajute si pe mine.

multumesc anticipat

:h5

range rover classic

range rover vogue l322 4.4 v8

Nissan skyline R33 GTR :banana

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: intrebare pt. cunoscatorii LR - motorul 4,6 lt. range rover p38

ce parere aveti despre motorul de 4,6 lt.de range rover p38?

cat de fiabil ar fi pe o masina exclusiv pt.concurs?

daca are cineva si ce probleme a avut pana acum?

ceea ce stiu deja este ca 4,6 deriva din motorul de 3,5 adica are acelasi bloc motor insa are cilindreea mai mare si ca ar fi predispus sa se incalzeasca si sa apara fisuri intre cilindri

daca stie cineva mai multe rog sa ma ajute si pe mine.

multumesc anticipat

Salutare.

Umila mea parere:

Un motor frumos, bine gandit, putere indestulatoare pentru o masina de open. Consum prea mare (pentru oamenii normali la cap) pentru o masina de zi cu zi.

Din ce ai zis tu nu inteleg daca vrei sa pui motorul pe altceva sau vrei sa pregatesti un p38 pentru concurs.

Daca vrei sa pui un 4.6 care il ai deja, pe altceva, eu cred ca e o idee buna.

Sa modifici un P38 pentru concurs...exista si alte optiuni mult mai bune. Aproape toate modificarile trebuiesc facute home-made iar fiabilitatea unui P38 e o chestie de noroc. Rar vezi un P38 in concursuri in Anglia. Si daca ai norocul sa vezi unul nu mai e P38 de mult...

O idee interesanta este un Range Rover Cassic taiat si usurat de tablarie cu motor de 4,6.

Daca te intereseaza problemele cu care se confrunta cel mai des posesorii de P38, in acest link ai o lista completa. (Par multe, dar poate la alte masini lista e si mai lunga) http://rangerovers.net/newrremedies.htm

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

Salutare.

Umila mea parere:

Un motor frumos, bine gandit, putere indestulatoare pentru o masina de open. Consum prea mare (pentru oamenii normali la cap) pentru o masina de zi cu zi.

Din ce ai zis tu nu inteleg daca vrei sa pui motorul pe altceva sau vrei sa pregatesti un p38 pentru concurs.

Daca vrei sa pui un 4.6 care il ai deja, pe altceva, eu cred ca e o idee buna.

Sa modifici un P38 pentru concurs...exista si alte optiuni mult mai bune. Aproape toate modificarile trebuiesc facute home-made iar fiabilitatea unui P38 e o chestie de noroc. Rar vezi un P38 in concursuri in Anglia. Si daca ai norocul sa vezi unul nu mai e P38 de mult...

O idee interesanta este un Range Rover Cassic taiat si usurat de tablarie cu motor de 4,6.

Daca te intereseaza problemele cu care se confrunta cel mai des posesorii de P38, in acest link ai o lista completa. (Par multe, dar poate la alte masini lista e si mai lunga) http://rangerovers.net/newrremedies.htm

vreau sa inlocuiesc motorul pe range-ul meu classic care are un motor de 3,5 si 163 hp care si facut pana acuma treaba insa a inceput sa scoata fum alb si sa consume ulei initial cautasem un motor de disco de 3,9 ca stiu eu ca este un super motor:grin: nu am gasit si mam gandit la acest timp de motor

care casi putere ma satisface insa nu stiu daca si ca fiabilitate.:al

range rover classic

Link spre comentariu

off topic !...Cipriane...pune si tu un motor de Patrol pe cascarabeta aia :ha: :h5...no ofece...si asa este jumatate Patrol :ooo

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

off topic !...Cipriane...pune si tu un motor de Patrol pe cascarabeta aia :ha: :h5...no ofece...si asa este jumatate Patrol :ooo

poate daca ar avea si nissanul motoare calumea mas gandi la treaba asta:grin: insa inima trebuie sa ramana de LAND ROVER cine cunoaste stie :y

mai am o intrebare cum as putea monta motorul pe o cutie de viteze lt77 oare se pupa o ba

motorul de 4,6 are o cutie de viteze automata si eu vreau manuala

range rover classic

Link spre comentariu

90% din motoarele pe benzina le vei gasi pentru cutii automate. Modificarea pentru cutie manuala este grea si nu neaparat cu sorti de izbanda. Mai bine ramai la prima idee cu motorul de 4L ( ca al meu) si cred ca este imposibil sa nu gasesti prin Germania sau UK unul cu tot cu cutie. Nu prea se cauta astea si poate le gasesti si mai ieftin.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Nu cred ca e o mare filosofie sa pui un 4,6 cu o cutie Lt77. Din cate stiu eu se potriveste. Carcasele se potrivesc. Trebuie in principiu sa tii volanta de la motorul care il ai acum si sa adaugi sau sa scoti un inel. Unul dintre ele are unul in plus (cea automata cred). Apoi e treaba de pus mastic de garnituri.

Am mai vazut o discutie asemanatoare despre imperecherea asta si parerile erau impartite. Discutia se purta in jurul ideii daca era cea mai fericita imperechere. Consensul a fost ca exista si optiuni mai bune in privinta cutiei (ex: cutia R380) dar asta nu inseamna ca in concurs nu-si face treaba sau ca nu rezista.

Numai bine.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

poate daca ar avea si nissanul motoare calumea mas gandi la treaba asta:grin: insa inima trebuie sa ramana de LAND ROVER cine cunoaste stie :y

mai am o intrebare cum as putea monta motorul pe o cutie de viteze lt77 oare se pupa o ba

motorul de 4,6 are o cutie de viteze automata si eu vreau manuala

parerea mea e sa te tii departe de cutiile LT77, eu [personal sint la a 5-a si nu le omor la concursuri, fac numai ture poate cam lungi. gaseste-ti un r 380 daca vrei cutie sa tina la motorul ala. motorul il ai deja sau trebuie sa-l achizitionezi?

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

rezolvat se poate inchide.

Adica cum ai rezolvat? Nu fii egoist si spune-ne si noua.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

pai foarte simplu 200tdi cu modificari in pompa,cu garnitura de chiuloasa metalica de la cometic cu turbina cu geometrie variabila de audi a6 cea de 180 de hp cu presiune de lucru de la 0,6 bari de fabrica la 1,5 bari de mine cu injectoare mai mari cu rapoarte de la 3,54 la 4,625 in diferentiale si masina trage mult mai tare cu acest motor fata de cel de 3,5benzina de 163 de hp si in oras consum cam 10 la suta motorina si in regim de concurs cam 25 la suta eu zic ca fata de 100 la 100 consum cat aveam pe 3,5 in regim de concurs este ok. si cu gume silverston de 35/10,5/16 un prieten de al meu cu un grand de 5,9 v8 benzina pana la 120 de km/ora nu se putea tine dupa mine pe sosea in conditile in care el avea gume de strada,

deci in concluzie este varianta cea mai buna pt.mine iar acum astept sa vad cat tin internele in motor.

range rover classic

Link spre comentariu

Interesante modificari numai ca te rugam tine-ne la curent cu fiabilitatea motorului .

Aproximativ la cati CP s-a dus motorul si cam care ar fi aproximativ costul acestor modificari aduse de tine la motor.:tk

Editat de thx

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Ciprian , ai ceva noutati ? Cum merge motorul? Cam ce bani ar fi toata modificarea facuta de tine la 200 tdi?

Merci

Link spre comentariu

pai motorul inca tine dar pana acuma a mers cam light.

fara nici un regim de concurs

bani

turbina de a6 180 hp-200 de euro

boost controler 50 de euro

garnitura de chiuloasa 80 de euro

probabil cu tot tot 500 de euro

si estimez ca as fi undeva pe la 150-160 de hp

cu full boost din 1800 de ture

Editat de ciprian28

range rover classic

Link spre comentariu

pai motorul inca tine dar pana acuma a mers cam light.

fara nici un regim de concurs

bani

turbina de a6 180 hp-200 de euro

boost controler 50 de euro

garnitura de chiuloasa 80 de euro

probabil cu tot tot 500 de euro

si estimez ca as fi undeva pe la 150-160 de hp

cu full boost din 1800 de ture

Multumesc Ciprian :tk

eu nu ma dau in concursuri , folosesc masina si prin oras destul de mult insa ceea ce ai facut la motor este super.Adica sa maresti puterea motorului sa ai acelasi consum :br. Simt nevoia de un motor mai puternic cateodata , in teren mai ales pe urcari lungi unde ai noroi . Inca odata multumesc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare