Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Artic Trucks - discutii

mirciulica

Postări Recomandate

Re: Artic Trucks - discutii

Referitor la utilizarea acestor masini in conditiile de teren de la noi, deja am avut cu @mirciulika un schimb de pareri pe care vi-l reproduc mai jos :

"mircea Stancu: d-asta o sa-mi iau candva

Daniel Tuca: pai nu stiu daca gasesti de-a gata......astea e preparate la aia cu site-ul artictruck.com

Daniel Tuca: pleci la Pol ?

mircea Stancu: nu

mircea Stancu: dar arata demential

mircea Stancu: si nu cred ca nu stie sa faca offroad

mircea Stancu: romanesc

Daniel Tuca: .......pe drumuirle noastre o sa se rupa planetare, grupuri etc

Daniel Tuca: nu , nu stie sigur !!

mircea Stancu: cum asa??

Daniel Tuca: prepararea aia e speciala de gheata si nameti....

Daniel Tuca: gume ffff late pentru suparafata mare de contact

Daniel Tuca: pentru conditii de aderenta zero = gheata

mircea Stancu: este adevarat ce spui tu dar nu cred ca nu-si face treaba pt expeditii spre exemplu

Daniel Tuca: daca o sa te uti atent , vezi ca au gume cu profil ca ala de iarna, nu MT sau Simex etc

Daniel Tuca: nu , nu-si face treaba ca se rupe !

mircea Stancu: plus ca gumele ...sunt si alte profile bune pentru asfalt cat si noroi l

Daniel Tuca: e vorba de ADERENTA !!!

Daniel Tuca: cumva ca in cazul utilizarii 4x4 LOW pe asfalt......

mircea Stancu: hmm

mircea Stancu: am sa aprofundez problema

Daniel Tuca: e logic.....altfel si-ar face si astia ai nostri masinile asa, nu ? de ce nu ?

Daniel Tuca: mai tii minte discutia GUMA LATA vs GUMA INGUSTA ?

mircea Stancu: da

Daniel Tuca: gume asa late, gonflate am vazut ca se mai folosesc prin terenuri mlastinoase pentru flotabilitate....

Daniel Tuca: gandeste-te asa : ce forta de frecare imensa au gumele alea extra-late si ce planetare trebuie sa ii pui ca sa nu se rupa daca mergi pe un teren cu aderenta crescuta ca pamant, forestier si nu pe unul cu aderenta spre zero ca gheata ?

mircea Stancu: pai de aia exista planetare hd

Daniel Tuca: si HD-ul are niste limite......nu ?

Daniel Tuca: care sunt date tot de ce vrei sa faci cu masina....

Daniel Tuca: planetare HD, grupuri HD, directie HD, suspensie HD......

mircea Stancu: pai da ...dar limitele pentru HD pot fi atinse doar in conditii de competitie la o utilizare extrema ...dar pentru a trece peste noroi si a merge-n delta si a merge intr-o expeditie pe munte

Daniel Tuca: si daca toate astea sunt HD, ce motor si ce power trebuie sa le puna pe toate in miscare ????

mircea Stancu: eu zic ca fac fata

mircea Stancu: 3l e de ajuns

mircea Stancu: oricum ..trebuie sa aprofundez ideea ...

mircea Stancu: in mare parte ai dreptate

Daniel Tuca: 3L am impresia ca au masinile alea acolo pe gheata.......

mircea Stancu: pe mine ma incurajeaza un singur lucru

mircea Stancu: masinile astea sunt facute pentru expeditii la pol, unde drumul nu e chiar ca-n padure, basca astia mai cara si cate o remorca cu butoaie cu conbustibil, care totusi nu-s usoare. Temperaturile de acolo fac ca materialul din care sunt facute majoritatea pieselor masinii devine casant din cauza temperaturilor scazute...si totusi rezista

mircea Stancu: nu zic ca pot lua masina aia de la pol sa vin cu ea in romania

mircea Stancu: trebuie mici modificari

mircea Stancu: dar...nu cred ca se duc asa repede.

mircea Stancu: mai aprofundez problema

mircea Stancu: mai citesc ..."

Asteptam si alte pareri.......:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda....oare sunt ateliere in romania care sa faca ceva asemanator?

S-ar preta expeditiilor la noi in tara...munte, delta etc??

In romania e un atelier al unui norvegian sau suedez( nu stiu sigur nationalitatea) la targoviste. Majoritatea clientilor sunt din europa. Ultima data cand ne-am intalnit modifica un Land Criuser. Nu am acum un numar de telefon dar pot sa ma interesez.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Cu o astfel de masina , intr--o zona putin mlastinoasa vei patina ca eroul....datorita flotabilitatii cum ai sppus si tu.

Sunt 0 barat masinile astea la noi.

Sau 10+ pentru cocalarii care vor sa se dea mari cu masini cu roti maaarii dandu-se prin dorobanti.

Never stop exploring
Link spre comentariu

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

Si eu zic ca sunt niste masini ffffff bune.... pentru Dorobanti... asta pana rupi ceva... (in configuratia din film)

De modificat nu par a fi cine stie ce modificari, ele putand fi facute si pe la noi (eventual nu atat de elegant)...

Masinile pot fi potente si pe la noi dar cu alte gume (in cel mai fericit caz).

p.s. Am si eu urmatoarea intrebare putin off-topic. In filmulet se urca masina in container cu un gigel la volan. Ala pe unde a iesit ?

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Si aici avem "datele problemei" :

http://www.arctictrucks.com/pages/4700

PS - Mirciulica eu cred ca tu ai aflat ceva mai multe despre iarna care va sa vina si vrei sa te dotezi corespunzator.......:ha:

Link spre comentariu

1. @iwa...ala cred ca a iesit pe geam

2. pentru ceilalti, hai sa ramanem on topic, nu ma intereseaza ce-i pe dorobanti.

3. Problema mea este legata de partea tehnica acestor masini, cedeza sau nu la noi???

Despre gume, este adevarat ca acelea sunt de gheata, dar exista milioane de gume care se preteaza mersului intro expeditie. Balonul lat are avantajul ca prinde pe o suprafata mai mare decat un balon ingust. Daca are si amprenta buna zic eu ca iese din mlastina.

Un exemplu bun de gume sunt Maxis Mudzzila, care nu cred ca nu se gasesc si-n varianta MARE.( Vezi masina lui lipoveanu )

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Si aici avem "datele problemei" :

http://www.arctictrucks.com/pages/4700

PS - Mirciulica eu cred ca tu ai aflat ceva mai multe despre iarna care va sa vina si vrei sa te dotezi corespunzator.......:ha:

Nu nene Daniel, nu cred ca va fi cine stie de iarna.

Demult ma roade ideea de o masina pick up, si ma tot documentez despte ele ca si L200, Navara, mazda etc...a venit si randul Toyotei.

Link spre comentariu

fiecare lucru e bun acolo unde a fost gandit

imi si imaginez cum arata aripile ei de fibra dupa prima iesire la padure

ca sa nu mai spunem ca pe drumurile noastre din padure adancite de ani de zile se carute si tractoare o sa se comporte ca si un elefant in lift . ar trebui sa ii montam o lama de buldozer in fata sa isi faca loc

sunt superbe,arata deosebit toti ne-am dori una insa eu cred ca locul ei e acolo la spatii deschise cu zapada

Link spre comentariu

Arata ... nu pot sa descriu.Imi place si mie la nebunie acest look, dar nu cred ca mi-as modifica asa masina mea.

A doua zi nu cred ca as mai gasi-o in fata casei.Poate doar un bilet cu :tk:cl.

:ha::ha::ha:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Nu stiu daca ati vazut exista varianta 6x6 facuta de arctic trucks pe hilux, cred ca aia merge si pe la noi. Cat despre cele 4x4 am vazut ca fac si modele cu roti mai mici. Nu stiu cum sa atasez poze dar cand descopar pun si o poza cu 6x6.

Don't hate the player, hate the game!

Toyota Hilux Vigo 3.0 D4D

Link spre comentariu

Nu stiu daca ati vazut exista varianta 6x6 facuta de arctic trucks pe hilux, cred ca aia merge si pe la noi. Cat despre cele 4x4 am vazut ca fac si modele cu roti mai mici. Nu stiu cum sa atasez poze dar cand descopar pun si o poza cu 6x6.

6X6, cu filmulet pe pagina lor....

http://www.arctictrucks.is/?pageid=4698

Link spre comentariu

Din ce am tot citit pe net si ce au s-a mai zis p-aci,

Trag niste concluzii:

Avantaje:

Garda la sol mare

Unghi de atac mare

Dezavantaje:

Foarte lata pentru forestierele noastre.

Rotile prea late, oferindui flotabilitate prin iazuri, noroaie etc

Lista de mai sus va fi actualizata in functie de informatiile primite.

@ Astral, deci nu se rupe bre...vazusi???

Am rugamintea sa-mi spuneti daca mai sunt si alte avantaje sau dezavantaje ca sa le trec in lista de mai sus.

Link spre comentariu

Din ce am tot citit pe net si ce au s-a mai zis p-aci,

Trag niste concluzii:

Avantaje:

Garda la sol mare

Unghi de atac mare

Dezavantaje:

Foarte lata pentru forestierele noastre.

Rotile prea late, oferindui flotabilitate prin iazuri, noroaie etc

Lista de mai sus va fi actualizata in functie de informatiile primite.

@ Astral, deci nu se rupe bre...vazusi???

Am rugamintea sa-mi spuneti daca mai sunt si alte avantaje sau dezavantaje ca sa le trec in lista de mai sus.

Nu se rupe pe dracu......:ha:.......Ia-ti una de-aia si vedem dupa aia...:ha:.......e buna comparatia cu masinile preparate de rock-crawling ,dar am impresia ca sunt totusi diferite.......

Dezavantaj MAJOR : money !!!

Avantaj priceless : ti pishi cu bolta pe toti smekerii de Dorobanti !!! :ha:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

.. eu mi as lua una in cazul in care mi as permite............ as merge zi de zi cu ea ... is fan monstruzitati din astea din care de impiedici cand te dai jos ... legat de abilitati ..este facuta pentru ghiata/ zapada ... deci e mare, e lata ... da-i frumoasa rau :grin:

Link spre comentariu

De modificat nu par a fi cine stie ce modificari, ele putand fi facute si pe la noi (eventual nu atat de elegant)...

Dupa ce o sa vezi una de aproape o sa-ti schimbi parerea. Nu e doar inaltata si puse overfendere de fibra. Mai sunt multe care nu se vad. Puntile nu mai sunt la locul lor. Directia se schimba complet. Se umbla si pe la tinichigeria pedalierului, etc.

p.s. Am si eu urmatoarea intrebare putin off-topic. In filmulet se urca masina in container cu un gigel la volan. Ala pe unde a iesit ?

Prin portbagaj.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Daca va uitati pe pagina lor de web veti vedea ca modificarile la o astfel de masina( nu sant doar ,,estetice'' ) ajung pana la aproximativ 45 000 USD deci nu chiar la indemana oricui ,in conditiile in care tot ce se schimba (cv,dif,planetare,cardane etc)sunt piese si subansamble proiectate si produse de ARTIC TRUCKS .

-
Link spre comentariu

Mda....oare sunt ateliere in romania care sa faca ceva asemanator?

Colegul @Unimog a facut asa ceva. Vezi aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62639-N-i-s-s-a-n-o-s-a-u-r-u-s-R-e-x

Am vazut-o si condus-o personal azi vara, la Arad. Uite cum arata comparativ cu a mea:

CIMG1281.thumb.jpg.40c70c7a83028537069008525430a359.jpg CIMG1282.thumb.jpg.daea88abf80649e0f14aedd3982b00ba.jpg CIMG1283.thumb.jpg.b1e343070eb0d80bd270505fc4595715.jpg CIMG1284.thumb.jpg.119cc838964d89d822182649c8723741.jpg CIMG1285.thumb.jpg.bee1d179970981e496e921059b7a4387.jpg CIMG1286.thumb.jpg.96bd0ec7288fb365bd3bc6fdb8831f9f.jpg CIMG1287.thumb.jpg.969635631c048deb4d5fd5283b33b8ab.jpg

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

bogger de 54" pe linga un wrangler

http://image.jpmagazine.com/f/editorials/super-swamper-boggers/8285691+cr1+re0+ar1/54-inch-bogger-vs-jk.jpg

si un hilux pe 44", cu SOA, motor ford 302 V8 supercharged

30748750001_medium.jpg.3cc4980c15116fc8c40f24fe77753b8c.jpg

in principiu nu se rupe nimic daca ai rapoartele si piesele corecte pentru o astfel de masina.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare