Apollyon Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Va salut! am un Samurai si sunt pe punctul de a lua un kit de inaltare pt arcuri de 50 mm. Suspensia in rest e stock cu arcuri de damas pe spate si cu arcurile originale pe fata in stare buna. telescoapele sunt cele originale, pentru a monta acest kit de inaltare trebuie facut ceva si la telescoape sau raman asa? ma refer la prelungitoare. va multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex44 Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Re: Kit inaltare samurai salut! tu te referi la body lift? adica acele cuburi ce se monteaza intre sasiu si caroserie? din ce stiu eu iti trebuie si alti cercei mai lungi tot cu 5 cm....iar din experienta cu masina mea dupa ce am springuit arcurile am vazut ca amortizoarele sunt prea scurte, inclusiv cele Ome cum aveam pe masina(care erau +5) - pe spate ma refer.....si am montat de dacie papuc. Daca te hotarasti sa schimbi amortizoarele de spate sa ai grija sa dai unul vechi de pe masina cand te duci sa cumperi si sa vezi daca diametrul unde intra bucsele jos si sus este identic; pentru ca atunci ai sa ai munca mult mai simpla, in sensul ca trebuie doar sa scoti bucsa de pe amortizorul nou - asa vine cel de dacie cu bucsa montata, si sa pui cele de samurai - cost aprox 80-90 ron/ amortizor in fct de firma. succes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted October 22, 2010 Author Share Posted October 22, 2010 Re: Kit inaltare samurai Nu ma refeream la bodylift ci la cerceii pt arcuri. daca pun de 5 cm trebuyie sa schimb si telescoapele?? Arcurile sunt cele standard samurai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yety Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Re: Kit inaltare samurai Da, trebuie sa schimbi si telescoapele ( daca mai si springuiesti arcurile). Eu a trebuit sa prelungesc si conductele de frana pe fata . Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 (edited) Re: Kit inaltare samurai Eu am pus pe spate arcuri de Damas(si a fost totul ok) si a trebuit ca pe fata sa le sprinuiesc, operatiune in urma careia "mi-au ramas mici" amortizoarele.Asadar am luat un set de prelungitoare de amortizoare de Dacia 1310 break(cost 15 RON) si am rezolvat problema.Singurul aspect de care m-am lovit a fost acela ca atrebui sa largesc gaura de la saibele care tin bucsa aortizorului. Dezavantajul acestui gen de upgrade (folosirea de prelungitoare sau distantiere) este ca ele nu modifica cu nimic cursa suspensiei ci doar cocoata masina un pic mai sus.Benefic pentru a putea folosi anvelope de dimensiuni mai mari, dar inutil la flexari, incrucisari de punti si tot ce inseamna marirea cursei suspensiei. http://img176.imageshack.us/img176/6087/imagine0260.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img257.imageshack.us/img257/8720/imagine0264.jpg URL=http://img196.imageshack.us/i/imagine0263.jpg/] http://img196.imageshack.us/img196/7166/imagine0263.jpg[/url] Uploaded with ImageShack.us Edited October 28, 2010 by PYZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted October 23, 2010 Author Share Posted October 23, 2010 (edited) Exact de asta m-am lovit si eu. Pe spate am arcuri damas si acum masina sta in bot. urmeaza sa iau prelungitoarele respective. Ma gandesc sa "springuiesc" arcurile pe fata si sa mai adaug o foaie suplimentara. odata facute astea mai fac un bodylifting de 5 cm si gata. Nu cred ca mai are rost sa schimb cerceii de la arcuri cu alti mai lungi. Mai am o neclaritate legat de inaltarea facuta prin cercei la arcuri. cat pot sa inalt masina fara sa fie nevoie de flansa la cardan??? Edited October 23, 2010 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Re: Kit inaltare samurai Asa cum ai patit si tu, si eu dupa ce am pus arcurile de Damas si am vazut ca masina "sta cu botu' pe labe", am trecut la springuirea arcurilor din fata si am adugat si inca o foaie in plus la ele. In cea ce priveste cerceii mai lungi, acestia inalta sasiul si bineinteles masina cu tot cu caroserie, body-liftul inalta doar caroseria de pe sasiu.Acum important este ce vrei de la inaltare; sa dea bine din punct de vedere estetic(si folosesti doar body-lift) sau sa fie utila inaltarea(si atunci inalti in primul rind din cercei). Cit despre inaltatul din cercei, nu stiu sa iti dau cifre exacte dar la noul Samurai pe care il am( nu cel despre care am discutat pina acum), am kit Calmini de 5" iar flansele cardanelor nu au mai mult de 4cm grosime.Asa ca se poate inalta fara grija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted October 24, 2010 Author Share Posted October 24, 2010 Re: Kit inaltare samurai Merci de informatie. prima oara am sa lucrez la arcuri, apoi am sa-i pun niste cercei si eventual un body lift de aspect....nu fac nimic extrem cu masina insa parca ar da mai bine la ochi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted October 28, 2010 Author Share Posted October 28, 2010 Re: Kit inaltare samurai Pe spate ai umblat ceva la amortizoare sau ai pus de papuc??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Re: Kit inaltare samurai Am schimbat amortizoarele si pe spate, dar am pus KYB, ce scria la carte pentru ea.Arcurile pe spate sint cam la fel(cele de Damas si cele originale de Samurai) si nu necesita amortizoare mai lungi, decit daca pui cercei mai lungi sau pui arcurile peste punte.La puntea fata este alta poveste, arcurile originale fiind drepte, iar dupa springuire ele devin eliptice(incovoiate) si atunci este nevoie de prelungirea tijei amortizorului cu 6-8 cm sau de un amortizor mai lung. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted October 29, 2010 Author Share Posted October 29, 2010 Re: Kit inaltare samurai Astazi am dat jos arcurile si maine vor merge la aranjat!! Multumesc lui @PYZ pentru ajutorul dat cu prelungitoarele de amortizor. Tocmai imi luasem amortizoare noi si imi parea rau sa nu le pot folosi pe cele de fata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BERTONE BMW Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Re: Kit inaltare samurai scuze ca pun aceasta intrebare stupida...ce inseamna springuirea arcurilor? am si un samurai 1988 si as vrea sa-l inalt din cercei si ma chinui sa inteleg unele modificari de pe aici dar ma impiedica unele denumiri? si e bine sa punem si pe fata si pe spate inca o foaie de arc? dc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 (edited) Re: Kit inaltare samurai Bertone, da intotdeauna cautare inainte de a pune o intrebare. Cum forumul are deja ceva vechime si prin el au trecut o multime de membri cu experienta (dintre care unii nu mai intra) sansele sunt mari ca dilemele tale sa aiba deja raspuns undeva. Springuirea e incercarea de a reda tinuta originala arcurilor cu foi deja lasate. Sunt unii meseriasi care se zice ca se pricep sa retrateze arcurile ca sa fie "erecte" din nou. Exista topicuri unde se dezbate eficienta metodei, cauta-le ca sa nu stricam topicul de fata care trateaza alta tema. Uite primul link daca am dat cautare dupa cuvantul "springuire": http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51319-Springuit-arcuri-foi-cine-face&highlight=springuire alta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?47329-Prin-sping uirea-foilor-de-arc-se-poate-inalta-masina&highlight=springuire Daca te pot ajuta cu sfaturi sau lamuriri, contacteaza-ma prin PM si se rezolva. Edited January 12, 2012 by f_zoltan Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefani Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Re: Kit inaltare samurai Salutare.. Doresc sa achizitionez un kit inaltare suspensie 3 cm pentru samurai. Ma ajuta cineva cu un link sau o recomandare ? Multumesc.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Re: Kit inaltare samurai Salutare.. Doresc sa achizitionez un kit inaltare suspensie 3 cm pentru samurai. Ma ajuta cineva cu un link sau o recomandare ? Multumesc.. Kit de inaltare de 3cm nu am auzit sa existe, dar de 5cm gasesti si la Ironman si la OME si la TrailMaster. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefani Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Re: Kit inaltare samurai Multumesc pentru indicatii.. E cam scump un kit inaltare suspensie..renunt. Recent mi-am avariat usor una din aripi si vreo 3 crampoane din simex (205/70 R15) incercand sa ies dintr-o groapa. (mi-a agatat anvelopa aripa). Acum ma gandesc la un body lift sau cercei.. Dar din ce am citit dupa inaltare masina mai pierde din stabilitate pe sosea la 80-90 km/ora. Este corect ? Merg in delta anual si nu vreau sa ma tarii cu vreo 50 km/ora pana acolo..Ce spuneti de aceste distantiere arcuri ? Imi rezolva problema ? https://beta.postimg.org/image/5hvfvkkur/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrica_N Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Re: Kit inaltare samurai Ce spuneti de aceste distantiere? https://beta.postimg.org/image/5hvfvkkur/ Doar daca ai elicoidale! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefani Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Re: Kit inaltare samurai Salutare. Pana la urma voi achizitiona un kit suspensie. M-am oprit la un Trailmaster. Cel de 50mm e 782 euro iar cel de 70mm este 646 euro. Care o fi mai bun/util/eficace ? O recomandare va rog..Multumesc.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefani Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Re: Kit inaltare samurai Astazi am montat troliul. (Best winch 6800). Acum am un plus de aprox. 40 kg pe fata. Inca nu sunt hotarat in alegerea suspensiei. Pana la urma cred ca tot un OME +5 va fi. Dar mai astept pareri.. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Re: Kit inaltare samurai Astazi am montat troliul. (Best winch 6800). Acum am un plus de aprox. 40 kg pe fata. Inca nu sunt hotarat in alegerea suspensiei. Pana la urma cred ca tot un OME +5 va fi. Dar mai astept pareri.. :) lampile de semnalizare/pozitie se monteaza in flapsuri nu pe exterior. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted November 3, 2016 Author Share Posted November 3, 2016 Re: Kit inaltare samurai Asta daca nu vrei la primii spini sau crengi sa ramai fara ele!!!:banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Re: Kit inaltare samurai Astazi am montat troliul. (Best winch 6800). Acum am un plus de aprox. 40 kg pe fata. Inca nu sunt hotarat in alegerea suspensiei. Pana la urma cred ca tot un OME +5 va fi. Dar mai astept pareri.. :) Arcuri Trail Master tocmai mi-am montat eu pe spate recent. Sunt un pic cam rigide pentru gusturile mele. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefani Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Re: Kit inaltare samurai Arcuri Trail Master tocmai mi-am montat eu pe spate recent. Sunt un pic cam rigide pentru gusturile mele. Salut.. Am montat un kit ome +5. Plusuri : -sunt multumit de felul cum flexeaza, de cei 4-5 cm lift, si de cum arata.. Minusuri : -pretul - la capitolul comoditate a ramas la fel ca inainte :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts