Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Verificare kilometraj DII ?

wld

Postări Recomandate

Dupa cum spuneam in alt subiect, sunt in cautarea unui Discovery II TD5 care va inlocui masina civila.

In cautarile mele am intalnit multe masini cu un nr de km la bord mult prea redus fata de uzura evidenta a elementelor de interior.

Cum se poate afla/verifica nr de km reali la DII ?

La alte marci te poti folosi de softul de diagnoza care memoreaza km la care s-au facut anumite interventii asupra masinii.

La LR cum e?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Verificare kilometraj DII ?

Si eu am avut aceeasi curiozitate si am fost la Tiriac Auto la BV sa ii intreb daca se poate si au spus ca nu.

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

...Cum se poate afla/verifica nr de km reali la DII ?

....La LR cum e?

Tot asa, ii infigi un tester dedicat LR si vezi.

@deadnoise....aia de la Tiriac is varza

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Tot mai sap si eu ce si cum cu Hawkeye-ul asta....user manual-ul e foarte precar, sunt ceva discutii pe forumuri despre asta dar eu nu m-am lamurit...tot asa si cu Nanocom.......ce-i sigur ca T4 sau Autologic stie.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Update: ceea ce am uitat sa spun e ca din cate stiu eu, la Discovery nu se poate umbla la kilometraj din nici un tester, doar citi,.....ce se poate face e sa schimbe cineva BCU-ul care sa aiba stocat in memorie un numar mai mic de kilometri apoi sa sincronizeze pe asta cu afisajul de pe bord caz in care si daca-l scanezi o sa para ca sunt kilometri reali......daca la asta se refereau cei de la Tiriac si nu la faptul ca nu se poate citi atunci retractez afirmatia cu varza:wink:...nu-mi place sa jignesc pe nimeni in mod gratuit.

Daca e asa atunci nu te va ajuta nici un tester ca ce va arata el aia vei avea si pe bord.......doar in cazul in care vreun smecher care se ocupa cu asa ceva foloseste un BCU cu km putini pe care-l cupelaza la diverse masini, reseteaza afisajul dupa care pune inapoi BCU-ul masinii...totusi in cazul asta ar trebui odometerul sa flaseze. E o chestie destul de spinoasa la LR, chiar m-ar interesa o discutie pe tema asta.

Link spre comentariu

Update 2: Am deschis si un topic si pe landyzone ca treaba chiar m-a intrigat. Se pare ca asa e, se pot face manevre din BCU(EEPROM) sau schimband LCD-ul iar daca reuseste sa le si sincronizeze nici cu testerul nu mai vezi. Asa ca sfatul meu, daca ai Hawkeye uita de kilometraj, verifica-i "live data", fa-i "circuit tests" precum si o analiza optica/acustica amanuntita apoi daca totul pare ok, pretul ii convine si-ti si place baga-te.....elementul hazard si asa nu poti sa-l elimini.......eu cand am luat-o pe a mea asa mult mi-a placut ca m-am uitat sub ea, in ea, sub capota, am facut un test drive pe drum si prin niste balarii si am batut palma.....poate am avut noroc dar sunt foarte multumit.

Daca mai aflu ceva revin. Hai noroc

Link spre comentariu

km reali ai unei masini, daca motorul e diesel, ii poti afla si cu un KTS banal...bineinteles, daca km au fost dati inapoi de un tip priceput, e imposibil de aflat, pentru ca tipul priceput stie sa dea km si din bord, si din calculatorul masinii, si din alte locuri, in functie de masini (fiecare marca mai are cate un "cititor" de km, in diferite locuri). totusi, cel mai bine e sa judeci numarul de km dupa uzura masinii, la ochi...desi nu e un criteriu foarte elocvent, deoarece sunt animale care se poarta cu masinile lor ca si cu un cos de gunoi, si in 30 000km arata ca si cand ar avea 200 000, si incers, oameni care umbla cu grija, si masina dupa 200 000 km arata de 25 000

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salutare tuturor

@sierraferry - ma intrebam si eu cum sa verific numerul de km la o masina, stiind ca anumite date se pot modifica in ECU. POti cu softul acela de diagnoza pe care il ai sa citesti ceva de genul: lifetime, sau orice altceva care sa arate orele de functionare? in cazul acesta se poate aproxima un numar minim de km parcursi

o seara faina

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

salutare tuturor

@sierraferry - ma intrebam si eu cum sa verific numerul de km la o masina, stiind ca anumite date se pot modifica in ECU. POti cu softul acela de diagnoza pe care il ai sa citesti ceva de genul: lifetime, sau orice altceva care sa arate orele de functionare? in cazul acesta se poate aproxima un numar minim de km parcursi

o seara faina

Cu Hawkeye din pacate nu.

Link spre comentariu

Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme pentru nr de km ai unei masini. Cel mai bine este sa-i ceri proprietarului ultimele revizii facute sau orice interventie la service.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cind se incearca manipularea km la Disco2, afisajul incepe sa clipeasca, pina la o sincronizare cu un tester dedicat(Testbook,Autologic,etc); asa patise KYK cind o luase pe a lui, cred ca a rezolvat-o dupa aceea.Hawkeye nu stie multe lucruri, mai ales asta lipseste.

Se pot vedea la reprezentanta LR, si lucrarile facute in garantie,cu km aferenti chiar daca masina a fost adusa de afara; parca tot KYK si Prislopan au reusit sa gaseasca informatii pretioase in felul asta.Eu nu am reusit, neavind relatia necesara.

Caiete de service se gasesc pe ebay, la 50 euro, daca vrea sa te faca, sigur reuseste , chiar daca e mama neamtului.

Am un prieten care si-a luat un Disco 2 din 2003, cu 90.000 km, dar e mai distrus decit va fi al meu la 300.000 (avind acum 215.000), deci, operatia poate avea si succes.

Colegul nostru Mihail stiu ca a schimbat BCU acum ceva vreme, sint curios daca au aparut ceva optiuni de schimbare a km in momentul inlocuirii.

Masinile din Anglia se pot verifica pe un site asupra km in momentul MoT -ului, asa am verificat si eu ultima mea masina, ca tot asa, nu eram edificat, caietul lipsind.

Depinde de noroc, si inspiratie in momentul cumpararii,de ce ochi ai, pentru a deosebi o masina abuzata de una ingrijita. Succes in alegere!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare