baghy Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Acum doua saptamani am cumparat un Daihatsu Feroza second hand de la un dealer. Fara sa-l intreb mi-a spus ca ofera garantie un an de zile pe motor si cutie dar trebuie sa schimb uleiul si filtrul la un service agreat de ei. Am plecat din tara si urmeaza sa ma intorc luni. Intre timp am vorbit cu el la telefon si l-am intrebat daca pot sa aduc eu uleiul si filtrul si mi-a spus ca nu se poate ca nu imi da garantie cu piesele mele. Nu stiam acest lucru si am cumparat ulei, filtru de ulei, de benzina, de aer, curea distributie, pompa de apa, bujii. Ma gandeam sa schimb si uleiul din cutie si din diferentiale dar se pare ca voi ramane cu piesele cumparate. Avand in vedere ca nu vor sa-mi puna piesele mele si probabil imi vor face niste oferte de genul celor de la reprezentanta oficiala o sa schimb doar uleiul si filtrul cum doresc ei si o las asa. Am deschis topicul ca sa va intreb sau mai bine zis sa aflu daca stiti cum sta treaba cu garantia la second hand? Din ce am citit pe net nu am inteles prea multe mai ales ca nu este un subiect foarte discutat. In plus, am fost plecat 11 ani din tara si nu stiu cum stau lucrurile aici. Am inteles ca majoritatea incearca sa te fure pe fata dar asta nu e doar in domeniul auto. Oricum o sa va tin la curent de luni incolo. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Garantie second-hand Garantia oferita este cea specificata si cu care ai fost de acord cumparand masina. Punct. Nu cred ca o poti schimba sau negocia...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Garantie second-hand Pai momentan nu am semnat nimic. Vreau sa vad daca astia fac pe smecherii sau asa e peste tot ca sa stiu la ce sa ma astept. Scuza data a fost ca poate iau piesele de pe e-bay :)) Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Garantie second-hand @baghy, am o intrebare Cand te duci la un restaurant ca sa mananci, iti duci ingredientele de acasa si le dai bucatarului ca sa prepare mancarea? Dai ospatarului vinul ca sa ti-l puna in pahar? Nu prea cred. Exact la fel arata cand te duci la un service auto cu piesele tale in, mod special cand nu e vorba de piese speciale ci unele comune. Obisnuiti-va cu ideea ca un service auto, daca nu are posibilitatea sa scoata un profit si de pe piesele puse pe masini, nu e prea rentabil. Doar din pretul manoperei nu prea isi acopera cheltuielile sau nu prea are profit. Eventual doar service-urile de fitze care au tarife enorme la manopera. La un service obisnuit iti spun eu ca nu se poate. Sa zicem ca tu cumperi uleiul cu 100 de lei. Service-ul, fiind considerat revanzator , poate sa cumpere acelasi ulei cu un discount de 10% si sa ti-l dea tie tot la 100 de lei. Din punct de vedere al clientului, e acceasi cheltuiala dar unii au satisfactia ca nu i-au lasat pe "smecherii" de la service ca sa castige niste bani pe spinarea clientului. Am vazut multe situatii de genul asta. Un amic bun de-al meu avea stilul asta. Pierdea o gramada de vreme umbland ca sa isi cumpere el piesele numai ca sa sa nu castige cei de la service chiar daca per total, pentru el era aceeasi cheltuiala dar mai si pierdea timp umbland dupa respectivele piese. Un service auto implica o investitie importanta in locatie, scule, angajati, intretinere, etc... Faptul ca mai castiga un ban si din adaosul de la piese mai poate sustine amortizarea acestor investitii. Cu piesele de acasa te duci la vecinul de la coltul blocului care mai repara una alta in garajul de acasa dupa orele de servici, nu la un service auto adevarat. Bineinteles ca mai sunt si service-uri care baga adaosuri nesimtite pe piese dar regula nu e generala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Garantie second-hand Pai momentan nu am semnat nimic. Vreau sa vad daca astia fac pe smecherii sau asa e peste tot ca sa stiu la ce sa ma astept. Scuza data a fost ca poate iau piesele de pe e-bay :)) Asta cu garantie este de imagine cu atat mai mult cu cat nu ai semnat nimic.Poti sa fi convins ca daca iti crapa masina din diverse motive tot tu ai sa fi vinovat:ha:.Pe mine ma mira faptul ca iti faci asa multe asteptari. Sunt tari in care este prevazut de lege(Olanda,Belgia si altele) in care dc cumperi o masina sh ai garantie un un an la motor si cutie. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Garantie second-hand ce subiect amuzant... -scrie pe vre-un act cand ai cumparat masina ca ai garantie de 1 an ? - daca nu scrie, schimba-ti tu uleiurile si filtrele si gata... si uita de recomandarile date de vanzator, si daca ai nevoie de putin ajutor sunt niste super baieti din OffRoad pe la Brasov si ii poti ruga sa te ajute: Marius Lupu, Zoli Unimog, Turagmes..... ( ii gasesti pe forum ) @Max: ai si nu ai dreptate, intr-adevar nu se face sa mergi la restaurant cu mancarea si vinul de acasa, aici si eu sunt de acelasi principiu, dar cu service-urile e putin altfel... si aici ma refer la piese, eu sunt ala patitu care a primit piese Second, dar platite de noi... iar in mai putin de 1 ora dupa ce am scos masina de la reparat si mi-a trecut prin cap sa-i schib rotile am vazut ca placutele de frana montate mai devreme erau 50% uzate deja... m-am intors la service si cu tot cu OPC-ul si tot nu am rezolvat nimic.... intre timp sper ca s-au mai schimbat lucrurile ca asta era pin 2002 la faimosul service Daewoo de la Grigore Alexandrescu / sector 1, Bucuresti. iar povestea asta am mai auzit-o .... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Garantie second-hand Salut Max, Normal ca nu ma duc cu mancare la restaurant si le zic sa o prepare. Stiu foarte bine cum functioneaza service-urile mai ales ca am muncit o perioada la unul. Nu in Romania dar tot dracul ala e. Aici discounturile mecanicilor sunt intre 40 si 50 la suta din pretul de lista. Tie ca si client iti dau piesele la pretul de lista sau cu putin discount. De aici si castigul mecanicilor. Pe astia tin minte ca i-am intrebat daca aduc eu uleiul si au zis ca e inr egula. Adevarul este ca mi-a zis unu ceva si altul ceva pentru ca sunt tata si fiu. Daca nu stiam nu mai cumparam uleiul si filtrul degeaba ca doar nu am castigat marea cu sarea desi l-am luat cu 50 la suta discount pentru ca am un prieten care are un magazin de piese foarte mare si pot lua orice piesa cu discountul rezervat mecanicilor. Daca ziceau de la inceput asa ma duceam si il schimbam doar nu saraceam din asta. Intre timp am luat si cureaua de distributie, toate filtrele si bujiile ca am zis sa stau linistit. Am de gand sa schimb si uleiurile din cutie si diferentiale plus mai incolo franele dar se pare ca acum voi ramane cu piesele pentru ca mi-au explicat unu ceva si altul altceva. Daca imi pun piesele mele pierd garantia. Nu stiu ce o sa fac pana la urma. Vad marti cand ma duc sa vorbesc cu ei. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Garantie second-hand Asta cu garantie este de imagine cu atat mai mult cu cat nu ai semnat nimic.Poti sa fi convins ca daca iti crapa masina din diverse motive tot tu ai sa fi vinovat:ha:.Pe mine ma mira faptul ca iti faci asa multe asteptari. Sunt tari in care este prevazut de lege(Olanda,Belgia si altele) in care dc cumperi o masina sh ai garantie un un an la motor si cutie. Garantia e si in Romania doar ca sunt niste legi care se bat cap in cap. Stiu si eu foarte bine ca e mai simplu sa imi vad de treaba si sa nu astept nimic dar cine stie ce ghinion mai am si dupa doua zile ma lasa motorul sau cutia. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Garantie second-hand ce subiect amuzant... -scrie pe vre-un act cand ai cumparat masina ca ai garantie de 1 an ? Momentan nu am semnat nimic pentru ca am fost plecat din tara si le-am lasat doua saptamani de timp ca sa inmatriculeze masina. Cand o sa iau actele o sa vad si ce implica garantia dar foarte probabil o sa fiu nevoit sa fac orice reparatie la service-ul respectiv din Fagaras si eu o sa fiu cu masina in Bucuresti. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Garantie second-hand Eu n-am inteles nimic!:old Ori n-ai semnat nimic si atunci inseamna ca nu ai cumparat masina ori ai semnat ceva cand ai dat banii si urmeaza sa semnezi contractul de garantie mai tarziu. In cazul asta citeste bine ce scrie. De obicei, chiar standard, aceste contracte sunt facute atat de tampit incat le poti face 1000 de manevre. Dar...si ei tie!:grin: Daca faci un scan la contract si-l postezi aici, il citim si iti vom mai spune (la telefon) ce sa faci! Bafta!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: Garantie second-hand Revin cu noutati. Dupa ce am aflat actele am observat ca asta desi are firma de import masini firma nu figura pe nicaeri si contractul era facut intre mine si neamt. Am inteles ca e destul de normal dar practic eu nu am facut nimic cu firma. Garantia data de el era la service. Adica trebuia sa schimb uleiul si apoi daca aveam probleme ma duceam la service si probabil se rezolvau prin schimbarea motorului sau a cutiei cu unele uzate ca doar nu imi puneam ceva nou pe ea. Pana la urma au zis ca merge si cu piesele mele dar sa nu schimb distributia ca poate se rupe asta noua ca cine stie de unde e luata. Si imi bag ceva in garantia lor. Maine ma duc cu masina la alt mecanic, schimb tot ce am de schimbat plus frane. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate