Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

toyota sau nissan?!

catalinrs4

toyota sau nissan?!  

48 membri au votat

1. 1. toyota sau nissan?!

Postări Recomandate

frate ... eu am vazut asfalt si pe unde merg combinele spre ogor ... in germania ... ce faci cu 4x4 acolo ...?????

miron are dreptate .... stie el ce stie .... accesoriile de toyo sunt x2 mai scumpe fata de cele de nissan ... alte elemente chiar mai scumpe ...

...oricum nu vei gasi raspunsul aici .... gustul si inspiratia ta...sunt la tine ...

deci masina o voi folosi in mare parte in romania! defapt numai in romania :wink: si o voi folosi mai mult pt vanatoare si ceva offroad :P
PatrolGR Y60 & MV Agusta F4 1000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

... accesoriile de toyo sunt x2 mai scumpe fata de cele de nissan ... alte elemente chiar mai scumpe ...

Care accesorii sunt mai scumpe la Toyota decat la Nissan?

Barile ARB sunt cam la acelasi pret, un kit de inaltare la fel, un portbagaj, la fel, un troliu la fel, un set de jante si roti la fel.

Spune-mi si mie sa nu mor prost, care sunt accesoriile alea de doua ori mai scumpe doar pt ca e Toyota?

Da, sunt de doua ori mai scumpe daca pui o bara originala ARB nu una copiata sau daca pui un troliu Warn nu un chinezism etc...

Link spre comentariu

safari snorkel

patrol 260 .....270 euro

toyo lj70 ...480 euro

bara fatza AFN

patrol260 ....519 euro ( tabla de 6mm)

toyolj70 ..... 767 euro ( tabla de 3 mm)

( http://www.4x4shop.ro/index.php?modul=p ... winch-bars )

toate bucsile de sub masina :

patrol 260 .... 115 euro

toyo LJ70 ... mult peste 1500 euro

si exemplele ar putea continua ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

safari snorkel

patrol 260 .....270 euro

toyo lj70 ...480 euro

bara fatza AFN

patrol260 ....519 euro ( tabla de 6mm)

toyolj70 ..... 767 euro ( tabla de 3 mm)

( http://www.4x4shop.ro/index.php?modul=p ... winch-bars )

toate bucsile de sub masina :

patrol 260 .... 115 euro

toyo LJ70 ... mult peste 1500 euro

si exemplele ar putea continua ...

Deci

Snorklel-ul pentru masina mea a costat 370 de euro. E aproximativ la fel cu cel de pe 70. Iar preturile la snorkel-uri sunt si in functie de complexitatea lui. Ricardo, cat a costat snorkel-ul tau?

De unde ai scos pretul acela de 1500 de euro pentru bucsi , chiar nu inteleg. 1400 de euro este tot kit-ul de inaltare care contine bucsi, arcuri, telescoape etc... Cam bati campii aici Lipovene :) :grin:

Link spre comentariu

lumea in general isi mai intretine masinile.... si intamplator retin si cat au costat piesele... am f multi prieteni cu nissan si alti prieteni cu toyota ... intamplator am asistat la cumpararea de repere ptr masinile lor ... sincer... iti spun .... le era jena de cat plateau ...

si ca sa dam cartile pe fata ... am 3 amici care au LJ70 .... toate 3 cu grupurile spate defecte... binenteles ca nu le-au reparat .... costa enorm ... aa... nici una nu a facut off-road ...

si cum 'rufele murdare se spala in familie'... de ce nu-ti intrebi amici de suferinta (toyotistiii)cat platesc pe piese si accesorii ...?!

Editat de Astral
Link spre comentariu

lumea in general i-si mai intretin masinile.... si intamplator retin si cat au costat piesele... am f multi prieteni cu nissan si alti prieteni cu toyota ... intamplator am asistat la cumpararea de repere ptr masinile lor ... sincer... i-ti spun .... le era jena de cat plateau ...

si ca sa dam cartile pe fata ... am 3 amici care au LJ70 .... toate 3 cu grupurile spate defecte... binenteles ca nu le-au reparat .... costa enorm ... aa... nici una nu a facut off-road ...

si cum 'rufele murdare se spala in familie'... de ce nu-ti intrebi amici de suferinta (toyotistiii)cat platesc pe piese si accesorii ...?!

Eu am Toyota si chiar un model mai rar, mult mai rar decat LJ70. Si totusi ma descurc cu reparatiile.

Amicii aia ai tai ce au facut cu 70-urile? Le-au abandonat doar pentru ca nu au fost in stare sa cumpere piese pentru a repara diferentialul? Siu si eu pe cineva care habar nu avea ce e ala diferential blocabil pe spate si se tot mira ca de de se sparge grupul. Si mergea numai pe asfalt. El umbla cu diferentialul blocat. Ca era smecher.

In 6 ani de cand trag pe Toyota mea, in conditii foarte grele pot sa zic, am barbierit doar o data sateliti pe spate. Si precizez ca asa am cumparat masina fara sa umblu la diferentialul spate. Nu a mai fost umblat la el de cel putin 10 ani. Inaintea mea , masina a fost la un taietor de lemne care si-a batut joc de ea.

Diferentialul fata l-am facut eu cu mana mea cand am cumparat masina, Avea rulmentii sparti. Am cumparat un kit de reparatie diferential care a costat 125 de dolari in state. Continea cei 4 rulmenti, simering, garnitura corp diferential, distanterul deformabil, flansa si piulita de la flansa.

De 6 ani trag cu acest diferential si nu am inca nici o problema.

Intradevar, cu piese originale ar fi costat mult mai mult adica vreo 300 de euro.

Daca tot faci comparatii, nu compara mere cu pere. Adica compara peise originale cu piese originale, nu un set de pinion.coroana original de Toyota cu un set after market de Nissan. Asa pot sa spun ca am cumparat o pompa de apa neoriginala de Toyota HJ60 cu 2 milioane si ceva. Noua nouta si care merge beton de cel putin 2 ani. Si sa o compar cu una de Nissan originala care costa probabil cel putin 150 de euro. Nu ar fi corect.

Link spre comentariu

eu de 10 ani de cand am patrol nu am auzit sa fi stricat la vreun prieten patrolist grupul pe spate ...cel de fatza nici atat .... nici macar din auzite ....

... tu prin exceptie ai foi de arc.... oricum te costa ceva mai ieftin ... fata de confrati ...

....intretinerea la toyota este un subiect tabu ....

Link spre comentariu

...

... tu prin exceptie ai foi de arc.... oricum te costa ceva mai ieftin ... fata de confrati ...

Aici iar gresesti. Nu ma costa mi putin. Un arc cu foi original costa 500 de euro. Cat cota unul elicoidal oare?

Am 24 de bucsi nu aproximativ 16 (sper sa nu gresesc) care are una pe elicoidale.

Un set de 4 cercei de arc.

In rest, tot 5 telescoape, 4 capete de bara, bucsi bari stabilizatoare etc...

Diferentialele sunt la fel

etc...

Crede-ma ca nu e mai ieftin la mine. mai ales ca e mai rara masina si se aduc mai greu piese pt ea.

Link spre comentariu

salutare.....daca am fost eu atent la discutie ziceai ca ai un garaj plin de piese pt gr y60, si daca te hotarasti sa iti schimbi marca de auto, si doresti sa scapi de piesele care le ai,fa o lista cu reperele care le ai plus preturi la angro si trimite-o si mie merci mult.
TOYOTA LAND CRUISER LJ 70 2,4 2-LT
Link spre comentariu

salutare.....daca am fost eu atent la discutie ziceai ca ai un garaj plin de piese pt gr y60, si daca te hotarasti sa iti schimbi marca de auto, si doresti sa scapi de piesele care le ai,fa o lista cu reperele care le ai plus preturi la angro si trimite-o si mie merci mult.
cam 90% cred ca voi lua patrolul mai mult din motive financiare totul e mai scump la toyota!! aici ma refer la impozit si la asigurare... :evil: si nu numai si piesele sunt ceva mai scumpe decat la nissan....de ce piese ai nevoie?! pot sa-ti aduc orice :-P pe la sfarsitul lui ianuarie voi aduce un gr lung din 95 numai pt piese in tara daca ai nevoie de ceva poti sami scri un pm! ah orice piesa in afara de motor masina vine fara motor :D
PatrolGR Y60 & MV Agusta F4 1000
Link spre comentariu

ca sa-mi dau si eu cu parerea:

Daca vb de Toy, nu ar trebui sa amestecam LJ70 cu Hdj, sunt 2 masini TOTAL diferite , cu diferente de pret la achizitie de la simplu la dublu.

-LJ 70 e o maina usurica, cumva submotorizata pt off road, adica motorul ala de 2,4tD sau benzinarul nu urca neam cu anvelope de 35inch, daca vrei sa o folosesti in teren cu transmisia stok trebuie sa mergi cu max 33 inch. Are avantajul dimensiunilor sale reduse. La chestii extreme, ampatamentul mic o fac instabila

-HDJ e un cruiser , o masina de expeditie , cu o motorizare de exceptie, penalizata in teren de dimensiunile sale. Eu am vazut numai 2 HDJ folosite la off road, si alea erau taiate si un pic micsorate, proprietarii lor, piloti cu experienta dealtfel, in permanenta se lupta cu dimensiunile masinii in locurile stramte .

Dac vb de piese:

- La Toy exista sub aceeasi denumire comerciala de LANDCRUISER bagate o groaza de masini TOTAL diferite !!! LJ70, HZJ, KJ90 (PRADO), HDJ....si altele, asta faca ca procuratul de piese sa fie o treaba mult mai complicata decat la Patrol, deci implicit , ceva mai scumpa.

- La Patrol, avem numai 3 modele diferite GR I ( Y60) , GR II ( Y61) si modelele Iberica ( spaniole sau japoneze) pe arcuri pe foi. aceste masini au mare interschimbabilitate de piese, de ex susp + bucsele + directia e cam aceeasi de la primul GR ( 1988) pana la modelul GR II din 2007. Iberica (construit din 1986) are aceeasi motorizare si transmisie ca si GR II pana in 2000 ( motorul 2800TD). de aici rezulta si ceva avantaje financiare precum si un timp relativ redus de procurare a pieselor !!!!

Concluzia mea este ca nu exista masina perfecta, de aceea ne punem cu totii mintea la contributie ca sa ne construim masini competitive folosind solutii de a alte modele sau chestii tehnice total noi !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

ai scris ca lj 70 au o problema de daca pui roti de 35 la transmiseie

ce crapa la ele ?

eu merg pe 34 si am schimbat un grup pe fata dar iediat dupa ce am pus rotile iar acu am trei ani si nu am mai avut probleme cu

Un amic de a meu a spart grupul pe spate cu gume pe 31 dar sa dat cu ea in zapada mare si blocat

pina la urma nu cred ca guma conteaza ci si felul cum mergi ea

nu cred ca exista masina indestructibila cam toate au cit o hiba

totusi grupurile de nissan sunt mai robuste deci mai tari fata de ori ce model de toyota

Link spre comentariu

nu am scris ca daca pui 35" Toy are o problema la transmisie, ci ca problema e submotorizarea, 2,4Td ofera prea putin power pt a putea urca convenabil cu 35" , asta in conditiile in care ramai pe transmisia stok, deci fara a sch rapoartele in diferential sau a pune GEARMASTER in reductor.

Eu, ca unul care a tot montat blocante pe LJ 70 as putea spune ca diferentialele sunt chiar generos dimensionate, asemenea si planetarele....dar:

- Exista punti Medium Duty (MD), care au numai 2 sateliti si punti HD cu 4 sateliti (vb de puntile fara blokant de fabrica), probabil ca cele MD sunt victime sigure in off road la folosirea anvelopelor de 33".

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Sfat achizitie - Toyota vs Nissan

Salut,

...ma tot intreb care va fi urmatorul 'acaret' si nu stiu ce decizie sa iau,ideea ar fi urmatoarea,as opta pentru toyota sau nissan.

Cum nu stiu prea multe despre aceste marci,astept parerile celor care le cunosc mai bine.

Nu ma dau la extrem,desi am avut si momente extreme,nu particip la concurs,deci...m-ar interesa mai mult din punct de vedere al fiabilitatii in orice fel de teren.

As dori pareri despre cele cu suspensie (arcuri) elicoidale...se pare ca sunt mai prietenoase cu coloana(pt mine conteaza foarte mult)... si oricum nu se rup asa des...:tk

P.S. mi-au atras atentia lj 70 si terrano sau patrol gr...

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie - Toyota vs Nissan

Initial gandul mi-a fost doar la toyo,partea cu nissanu a venit dupa ce am vazut preturile,ceva mai mici.

Acum incerc sa fac o paralela intre cele doua ca sa-mi dau seama daca merita aceasta diferenta,n-as vrea sa ma trezesc ca pentru cateva sute de euro am luat o decizie gresita.

Despre toyota mi-am facut cat de cat o impresie,stiu ca este foarte fiabila,in schimb despre nissane nu stiu mare lucru.

In plus am observat ca la ambele marci,unele modele sunt pe foi de arc,altele pe elicoidale,as vrea sa stiu cum pot sa aflu care sunt pe elicoidale(in functie de model)...:tk

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare