Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme incarcare alternator - Terrano 1-1992 ,2.7TD

adryan

Postări Recomandate

Re: Probleme incarcare alternator - Terrano 1-1992 ,2.7TD

Chiar nu s-a mai lovit nimeni de aceasta problema? sau e banal si plictisitor pentru unii ca sa ma bage-n seama cu problema mea? Contam pe parerea unui profesionist dar vad ca nu prea sunt pe aici. Multumesc mult ,oricum,pentru ajutorul acordat. Pot conta pe voi cu nadejde si data viitoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate nu mai are nimeni masina ca a ta. Sau poate ca nu a intalnit nimeni problema asta. Nu trebuie sa te superi, a fost lumea plecata la noroaie si n-a avut cine sa-ti raspunda :grin:.

Ca sa verifici diodele, trebuie sa le masori individual. Nu stiu cum este la aceasta masina, dar de regula nu prea sunt demontabile.

Verifica vizual infasurarile, curata colectorul, masoara infasurarile statorului (e trifazat).

Daca crezi ca nu te pricepi, mergi la cineva care stii ca se pricepe. Nu este mare inginerie, dar decizia iti apartine.

Asfaltango stiu ca are SERVICE in Constanta, ia legatura si cu el.

Multa bafta! :h5

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Daca alternatorul e original (Hitachi) se pot schimba diodele individual dar nu tin prea mult. Al meu a fost cirpit astfel si nu a tinut. Si eu am avut probleme cu alt. si am ajuns la concluzia ca mai bine iau unul nou, mai puternic si stau linistit. M-ar fi costat puntea de diode si 2 rulmenti cit jumatate din cel nou de 90A. Al meu stoc era de 60A care erau destul de putini si pentru niste proiectoare.

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

Buna seara !

Pe un Range 2.5TD am avut un caz in care cablul/sufa de masa intre motor si caroserie se mai tinea in trei lite, ceea ce ducea la incarcare ca si inexistenta.

Deasemenea, contactele imperfecte sau papucii oxidati dau rezistente de transfer foarte mari, si binenteles, afecteaza negativ capacitatea de incarcare.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru informatii. am sa verific si aceste lucruri. "Camsonat"- cat ai dat pe unul nou? In seara asta am mers cam 50 km,cu becul aprins la incarcare care in functie de turatie fluctua in intensitate-pe la 3000 ture se stingea. Surpriza:ultimii 5 km s-a stins de tot. Am zis ca s-au pasuit carbunii si gata,incarca. Ajuns acasa am pus aparatul de masura: tot 12,35. De ce nu se mai aprinde becul daca tot nu incarca?(nu e ars-se aprinde cand pun contactul).

Link spre comentariu

Eu am platit pe unul nou de 90A 850 lei iarna trecuta. De montat m-am ocupat singur si mi-a luat o ora. Ciudata faza cu stingerea becului. Alternatorul vechi nu ajungea in veci la 14V fara consumatori. E posibil ca si alternatorul tau sa fie tot din generatia 12V. In orice caz tensiunea asta nu e prea fericita pentru baterie in sensul ca daca mai ai si ceva consumatori nu mai ramine nimic pentru incarcare. Fa mai multe verificari cu sarcina si fara si la diferite turatii.

Spor.

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

Sa-ti zic de mine ...

Mi-au pus o curea de distributie de alt tip , tinind cont de anul inmatricularii si nu cel al fabricatiei .Rezultatul = a sarit distributia de doua ori , odata la ora 9 dimineata , in prima zi de Paste ,pa transfagarasan , a doua oara dupa citeva luni , pe transalpina ...Povestea asta m-a costat 8 mil kitul , 8 mil manopera ....la service , am schimbat distributia cind am cumparat masina , .In ambele cazuri am remediat-o pe loc , nu aveam nici un numar al vreunui coforumist din zona , prima data m-a trecut toate apele , si am terminat dupa vreo 6-7 ore , a doua oara am facut-o in 20 min , in timp ce fata mea era calare pe aripa si ma hranea cu napolitane , intru-un rasarit superb de soare .

Am foto multe ... in toate cazurile ...

Vin prieteni care au greseli grave de sincronizare a distributiei , cu o rola lipsa , cu schimburi de ulei facute dupa ureche , sau deloc - nu schimba in cutia de transfer...-

Ma duc la diverse firme cu reclame si cu mecanici in combinezoane impecabile ...care spala elementii de injectie intr-o motorina cu un strat gros de noroi la fundul baii de spalare ....Baie cu pompa si incalzire care a costat ceva euroi....

Electricieni care string vitejeste statorul de le alternator in menghina , doar ca sa masoare la cu ohmetrul...

Mai am , mestere , dar nu e cazul .....De asta , eu la service ...nu ma mai duc .

Viata usoara ....iti doresc .

Scuze de offtopic , se poate sterge oricind . Nu m-am putut abtine .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Aline, ai vazut vreodata-n viata ta un normativ de timp? Si daca mai iei in calcul si pretul pentru aceste masini-aberatii. Cand vad afisat pret separat pentru turisme si separat pentru jeep-uri ma ia cu nervi. Ia da tu jos un alternator la un A6 si la un terrano. Cine cunoaste intelege ce vreau sa spun. Pai la un jeg de A6 demontezi toata fata- bara ,faruri,radiatoare pe cand la terrano demontezi 3 suruburi de prindere,1 colier,un holender ,un surub de M5de masa si o piulita de 6 de la plus. Si de ce vor asa pret pentru jeep-uri? ca nu lucreaza aplecati? Vezi de ce nu ma duc la service.Si sa-ti mai spun ceva de service-urile noastre:nimeni nu repara- toti inlocuiesc cu piese noi.Atata stiu si se limiteaza la acest lucru- e cel mai simplu mod de a-ti lua banii-sa te multumesti cu putin,nu vrea sa te ajute nimeni decat sa-ti ia banii.Eu fac ce fac din pasiune, ca-mi plac fiarele, si incerc sa inteleg fiecare mecanism care se misca sub mine-sa nu ma uit ca "elevul la tabla"daca ma lasa-n drum.

Editat de adryan
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare