Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Presiune perne de aer Range Rover p38

patroler

Postări Recomandate

Baieti,stie cineva la cati bari maxim se pot umfla pernele de aer fata/spate la un Range rover P38???

Mi-so dus compresorul si pana gasesc unul,le umflu separat.

Merci!!!:tk:tk:tk:tk

Viva 4x4!:grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Presiune perne de aer Range Rover p38

Nu cred ca si-a pus cineva problema sa masoare o presiune fixa.....e doar o plaja variabila(nu stiu cat) si important e nivelul masinii. Umfla pana masina ajunge la nivelul dorit si simetric. Vezi ca nu trebuie sa dai banii pe compresor original dedicat ca-i scump.....poti adapta orice compresor mai ieftin acolo(de ex. unul de umflat roti) cu mici modificari de prindere sau poti sa-i gasesti un loc ferit undeva sub capota sa-i duci comanda electrica si un furtun pana la blocul de valve(daca nu cumva asta ti-e bulit ceea ce e mai nasol)

multe info aici (mai ales pct. 5 pt inceput http://www.rangerovers.net/repairdetails/airsuspension/suspump.html#extcomp

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Nu cred ca si-a pus cineva problema sa masoare o presiune fixa.....e doar o plaja variabila(nu stiu cat) si important e nivelul masinii. Umfla pana masina ajunge la nivelul dorit si simetric. Vezi ca nu trebuie sa dai banii pe compresor original dedicat ca-i scump.....poti adapta orice compresor mai ieftin acolo(de ex. unul de umflat roti) cu mici modificari de prindere sau poti sa-i gasesti un loc ferit undeva sub capota sa-i duci comanda electrica si un furtun pana la blocul de valve(daca nu cumva asta ti-e bulit ceea ce e mai nasol)

multe info aici (mai ales pct. 5 pt inceput http://www.rangerovers.net/repairdetails/airsuspension/suspump.html#extcomp

Merci mult de ajutor,deja am gasit compresor numai o sa dureze cateva zile pana le primesc.

De umflat e usor,dar nu vreau sa bag mai mult,nucumva sa se sparga si perna.

Eventual unde gasesc kit de arc.spirale pt.P38?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eventual unde gasesc kit de arc.spirale pt.P38?

Daca deja si asa ai comandat compresor mai bine repara suspensia....daca treci pe arcuri strici tot farmecul masinii......studiaza bine site-ul ala si vezi ca nu e asa complicat........cand vei fi hotarat 100% sa treci pe arcuri iti arat eu de unde......dar e pacat, dupa ce o repari o data bine si elimini toate "bug"-urile s-ar putea sa te tina mult si bine.

Poate ca ar trebui sa schimbi si pernele ca nu de aia sa te fi lasat compresorul ca una pierde aer.......ele au tendinta sa se autosigileze si sa piarda aer doar intermitent iar in cazurile alea omoara compresorul

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Astept raspuns pentru arcuri spirala.

Merci!!!!!:tk:tk:tk:tk

Domnilor,oare arcurile de la Discovery II de OME,nu se potrivesc la Range P38 ???

Editat de Astral
Link spre comentariu

1.Astept raspuns pentru arcuri spirala.

Merci!!!!!:tk:tk:tk:tk

2.Domnilor,oare arcurile de la Discovery II de OME,nu se potrivesc la Range P38 ???

1. http://www.lrseries.com/shop/product/listing/4496/DA4136-P38-AIR-SPRING-CONVERSION-KIT-INC-EAS-OVERRIDE-MODULE.html?search=DA4136&page=1 la asta mai pui 35 Euro transportul

mai sunt variante si putin mai ieftine dar asta are si modulul electronic

2. Nu cred

Link spre comentariu

Kit-urile astea contin perne da acelas tip cu cele originale de pe masina. Sa ridici mai mult decat era "by default" mai poti sa reglezi putin din senzori sau sa folosesti un kit de inaltare.

Link spre comentariu

Cred ca mai mult de 32" nu vei putea pune decit daca tai din masina oricit ai inalta-o.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Vorbeste cu Catalin de la Landatelier. Partenerul lui Lech din Polonia are un P38 preparat cu care a fost la MMOF 2010.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

OK.OK,spune-mi te rog exista diferita inalt.adica kita cm. ridica???

Eu a-si pune anvelope de "32-"33?

Daca este ma gandesc si maine dau raspuns pt.comanda!!!

Merci mult!!!!!!:tk:tk:tk:tk

Nu-mi da nimeni cate cm.ridica kitul asta de arc spirala?????

Sa intre un 33" ce mai modific?

Merci.

Sau,daca totusi merita atatea investitie intr-un P38?Sau mai bine un Classic...

Link spre comentariu

Pentru Clasic vorbesti cu Kess. El are unul modificat cu care se da de multi ani. Mai au si altii RR Clasic. ciprian 28 (premiat la TAT 2010) si Andrei-XXS.

Editat de mariusg

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Salut, tu numai te-ai "infipt" in topic fara sa-l citesti de la inceput?:wink:

Du-te frumusel la pagina 1 in topicul asta, vezi postarea a 2-a, deschide linkul de la final si citeste...in special incepand de la pct. 3 si 4. , totodata poti sa-ti faci singur tester pentru asta http://www.rangerovers.net/repairdetails/airsuspension/faultclearsoftware.html , dar aici ai 100% toate informatiile necesare, doar rabdare sa ai http://www.rangerovers.net/repairdetails/airsuspension/index.html

mai poti cauta prin magazine de fittinguri pneumatice pe la noi supape unisens in care sa se potriveasca tuburile de la perne si sa umfli fiecare perna separat cu compresorul, principiul e explicat aici http://www.ebay.co.uk/itm/RANGE-ROVER-P38-AIR-SUSPENSION-PUMP-EAS-BYPASS-VALVES-/250977950184 Bafta

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut ,

am un RR 4.6i 1997, vreau sa renunt la perne si sa trec pe suspensie clasica.

OME nu face pentru acest model.

Astept un raspuns aici sau pe PM. Multumesc.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

In idea ca cineva mai e curios sa afle, la 5 bar masina goala se ridica complet.

Bypass-ul se face cu cuple rapide de tip "T" (cativa lei la magazinele de pneumatice) si valve normale de roti. Cuplarea lor la tuburile de plastic Ø6 e un bricolaj care tine de imaginatia fiecaruia. Eu am folosit rasina epoxidica si cuple rapide tip "L" cu un capat filetat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare