Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Quattro versus xDrive

koais

Postări Recomandate

http://www.4tuning.tv/Peo9vGeJ0FP/Audi_Q5_versus_BMW_X3___Quattro_sau_xDrivei.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_18598

Cand am vazut titlul filmuletului am zis, inca o reclama la audi, crezand pana acum 2 min. ca sistemul Quattro, chiar daca el, heldex, este, cel mai bun, fiind intr-o competitie cu Subaru. Chiar daca in subconstient, stiam ca Subaru e peste.

In materie de SUV eu am testat freelander-ul, chiar dc pe forum e trecut la off-roadere...nu e, no offence! Si am ramas FOARTE placut surprins in teren. De asemenea avem un coleg cu Q7 care facea niste incursiuni f frumoase cu atelajul.

De ce in filmulet Q5-ul e atat de praf? No Comprende!

Si, care-i cel mai potent SUV actual ca si tehnologie 4x4? Unii spun ca Tuaregul, dar tehnologia fiind cam aceeasi....am dubii.

Intreb asta pt ca vand un freelander ca sa trec la un model recent.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Audistul

Re: Quattro vs. xDrive

E reclama catre sistemul xdrive , multi au zis asta , in afara discutiei am mers cu aman2 sistemele ( X5 si X3 ) ( Q5 , Q7 , Allroad 2009 ) si tot aia e , numai ca cu quattro intr-o panta cu zapada pana la refuz nu te lasa asa usor , si bmw-ul o urca , dar daca ai facut o greseala la bmw o iei cu franele spre vale.... Si raman la aceeasi vorba:

"Cate rally-uri a castigat BMW cu sistemul Xdrive?"

Sper sa nu supar pe nimeni :P

Link spre comentariu

Au auzit o pasarica, conform careia xDrive-ul ar fi dezvoltat impreuna cu cei de la Subaru...

Am mai auzit si faptul ca daca ti-a soptit o pasarica ceva at. ai o problema :uameni

Asta iarna am mers cu un tiguan, masina de la firma si pe zapada a fost penibil. Cauciucuri all-season... dar totusi... Nu mai vb de frana de mana la buton... dar asta e off-topic si ma abtin. :ooo

Link spre comentariu

Quattro foloseste un sistem Torsen pe aproape toate masinile, in afara de A3 si TT unde este un sistem Haldex. Este un sistem mai “basic- clasic”, care lucreaza mult mai mecanic decat Xdrive de la BMW. La BMW intervine mult electronica, sistemul de tractiune primeste constant informatii de la senzorii rotilor de la DSC etc. si le interpreteaza cumulat in concordanta. Rezultatul: in milisecunde sistemul reactioneaza, trimite pana la 100% din puterea de tractiune catre roata care are aderenta.La Audi sistemul nu permite transmiterea puterii in acceasi proportie catre o roata sau punte. Un aspect de mentionat este comportamentul masinii la subvirare, la Quattro este una dintre cele mai subliniate probleme, la limita subvireaza (desi la ultimele modele s-a cam rezolvat si problema asta).

In zapada e mai controlabil Audi, BMW este setat altfel, fuge mai usor de fund, dar eu zic ca asa au vrut ei sa il faca, sa dea senzatii :wink:

In cazul de fata, cred ca este unul dintre situatiile particulare in care BMW este superior. Acelasi test s-a facut si cu alte modele gen Seria 5, pe rulouri. Se pare ca BMW foloseste bine asta la marketing.

We need to dream!
Link spre comentariu

Adisan, eu stiu ca la Audi alegerea intre Haldex si Torsen se face in functie de orientarea motorului: longitudinal sau transversal.

De asemenea, Torsen e numai pe Audi, nu si pe VW, Skoda, Seat.

Asta e ce stiam.

Nu stiu cum e pe Q5 dar din cum arata eu zic ca ar fi Haldex. Dupa parerea mea, Torsenul fiind full mecanic si full time si 50-50 ar trebui sa se invarta si rotile spate.

Faptul ca rotile fata se invart singure ma face sa cred ca rotile spate nu sunt actionate pentru ca electronica nu se prinde sa transmita puterea in spate....

Link spre comentariu

Da exagerezi. Am mers cu amandoua si parerea mea este ca x-drive este mult mai rapid si responsiv. Insa nu este si nici nu vrea sa fie un sistem 4x4 pt offroad. Eu am fost cu un x3 la Babele acum 4-5 ani. Dar era uscat si sus erau si 2 dacii. Sunt sisteme de sosea, zapada, macadam, etc.

Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top

Off-Road PRO Pack

Link spre comentariu

Dar pentru conditii de sosea, urbane, unde iarna, prima dezapezire vine odata cu sfarsitul lui martie, care se desxcurca mai bine ?

Ar fi penibil cu un Q7 4.2 sa dau la lopata in timp ce unu cu dacia pacuc 4x4 sa ma traga la sufa.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Stiu ca esti in maratonul acumularii de 50 posturi, ca sa ai acces la vanzari, dar totusi, motiveaza de ce x-drive e peste. Eu chiar vreau sa cumpar un SUV si ma intereseaza aspectul.

Nu ma refer aici la off-road, acolo, cea mai buna gestionare a sistemului 4x4 e blocantul.

Link spre comentariu

Adisan, eu stiu ca la Audi alegerea intre Haldex si Torsen se face in functie de orientarea motorului: longitudinal sau transversal.

De asemenea, Torsen e numai pe Audi, nu si pe VW, Skoda, Seat.

.

VW Passat in perioada 2004 avea Torsen pe el. Tuaregul are torsen

Audi A8, A6, A4, Q7 au torsen

Audi TT , A3 au haldex

La subiect ... cine a condus noua generatie de quattro de la Audi ? Astept parerile respective .... Audi a schimbat putin mecanismul de functionare a quttro-ului si a adauga un pic de ingrediente electronice .

Am vazut ce inseamna un X5 cu sistemul lor Xdrive ... ii o placere sa mergi cu aceea masina (dpdv al tractiunii) ... dar intervine factorul ''senzor'' care la o defectiune ti-a dat totul peste cap pentru ca masina nu are o baza mecanica sanatoasa in 4x4.

Audi pastreaza mecanica clasica in continuare cu mici modificari electronice pentru a reusi sa transmita cuplul puntii/rotii cu aderenta mai mare. In cazul unui defect masina se va comporta ca un model vechi de quattro.

Aici vad un avantaj pt. cei de la Audi ... dar nu pot sa zic ca am vazut un Xdrive tras pe dreapta ca un senzor de la transmisie nu mai functiona.

Link spre comentariu

Vine acu zapada si va zic eu cum e cu xdrive ul ,tocmai mi-am luat un x3,despre care pana acu numa vorbe de bine....:cl

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am condus :

Toy Land Cruiser 1996 parca - torsen full 4x4

si acum

Toy Land Cruiser 2004 - torsen full 4x4 !Atentie! - Cu Alunecare Limitata :grin:

In practica :

Pe zapada toyota veche tragea haotic in functie de puntea care avea mai Multa aderenta , adica chiar daca era 4x4 permanent uneori tragea fata 80% iar in urmatoarea secunda impingea spatele cu 80% , fapt ce era deranjant . solutia era sa blochezi centralul dar trebuia avuta grija sa nu intri cu el blocat pe asfalt fiindca se poate RUPE transmisia.

La Toy din 2004 scrie undeva ca are torsen cu Alunecare Limitata - Nu se insista pe asta :ha: ce sens ar avea ...:grin:

Masina este MULT mai echilibrata ... as spune ca functioneaza aprox 40% fata si 60% spate CONSTANT si implicit are un comportament PREVIZIBIL pe gheata si zapada .

Bineinteles nu pun la socoteala electronica de la 2004 care intra si ea in joaca cand patinezi serios.

In concluzie LC are tot TORSEN dar cu aceasta alunecare limitata si cu siguranta pe role se comporta OK .

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Pe un teren de fotbal, iarna, cu 30-40 cm zapada audi-ul se descurca destul de bine(

), dar in alt loc de unde nu am filmare am cazut cu fata intr-un sant si masina a ramas suspendata de fata, am ramas foarte dezamagiti in acel moment, tragea doar o roata din toate, nici nu se misca masina. Cel mai curios sunt sa vad un Subaru la lucru desi din ce se vede pe net nu se poate mai bine! parca ar avea blocabile!

X drive n-am incercat si nu ma pot pronunta dar sper sa te ajute filmuletele postate sa faci alegerea potrivita pentru tine!

Editat de savagex
Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Uite aici un link catre alt topic de pe forum:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=646729#post646729

Acolo e un link la: http://www.awdwiki.com/quattro.html unde se gasesc bine explicate si avantajele si limitarile fiecarei evolutii a sistemului Quattro si nu numai :y

Aici o sa vezi @savagex de ce a ramas Audi impotmolit cand avea 3 roti in aer.... e chestie de limitare tehnica a sistemului Torsen in acea situatie particulara.

We need to dream!
Link spre comentariu

@Adisan, doar 2 roti erau in aer, cele de pe fata si tragea doar roata stanga spate, si acuma inteleg, de fapt Torsen-u e un diferential normal, e ca si cum ai avea o masina cu 3 diferentiale normale si nici unu sa nu fie blocabil, daca o roata pierde aderenta ramai pe loc! Sunt dezamagit! Am un passat 4 motion din 2001, o sa incerc sa fac un test sa vad.....numai sa gasesc niste role de alea si am posibilitatea sa-l compar cu quattro ( au audi a4 din 2002 ).

Deci ca o concluzie quattro nu-i de off-road!

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Deci ca o concluzie quattro nu-i de off-road!

Lucrul acesta este bine stiut ... Sistemele Quattro, Xdrive, 4motion care au LSD sunt pretabile pt. sosea in conditii dificile (si nu numai- au stabilitate foarte buna on road), macadam, forestiere, in general pretabile maxim pt Rally raid.

Pt calitati off-road trecem la alt segment se transmisie si anume diferentialele blocabile (macar 1) pentru a face diferenta in momentul in care treci vaduri, urcari abrupte, aderenta slaba ,etc. Sper ca m`am exprimat corect. :h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Salut Watcher :wink:

Se pare ca sunt mai MULTE variante de Torsen

La Toy mea este OK , probabil ca ai si tu acelasi diferential pe a ta .

Probabil ca la Toy veche era T2 iar la cea noua este T3 .:grin:

A TORSEN® limited-slip locking center differential distributes the power 40:60 front-to-rear, directing more power to the wheels with the best grip should slippage occur. Traction control (TRAC) employs both brake and throttle intervention to help control wheel spin. Vehicle Stability Control (VSC), with a cut-off switch, helps maintain directional control during cornering by manipulating engine torque and individual wheel-braking influence when it detects tire slippage.

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare