armi Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Re: Quattro vs. xDrive inca un filmulet A6avantC7 Kia Pregio 2,5 TCi Fabia 1.4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Re: Quattro vs. xDrive Am avut cateva Quattro , 6 la numar , as fi subiectiv , X drive datorita electronicii cred ca este superior din pacate , nu halesc' bMw-u :grin: , nu are nici o legatura cu un Audi , sunt sigur ca 9 din 10 romani si ar dori un x6 , pardon o miserie' de x6 :ha: , cine intelege ' germana , amuzati va de 4x4 cica . ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Insane Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Re: Quattro vs. xDrive Si eu am avut cam de toate, in afara de forester 2.5 XT ce tocmai l-am dat am in curtea familiei si quattro si xdrive si crv. Curtea asta fiind un loc in varful muntelui avem de abordat pante de neurcat cu un 4x2 chiar si vara, sens in care acum e destul de greu sa ajungi sus indiferent ce conduci :-) (Un fel de selectie naturala) Ce vreau sa spun e ca desi toate acareturile au cauciucuri de iarna f bune - in general mergem pe GY Ultragrip, singurul care-ti da impresia ca esti pe uscat e Subaru. Chiar avem de asteptat putin pana se deschide poarta intr-o panta cu inclinatie mare, acum e zapada pe jos si sub ea e gheata. Pe subaru zici ca o trage Dzeu cu ata sau ca e pe uscat, nu patineaza ansolut delc, restul se chinuie si trec cam la a 2-3a incercare . Nu fac reclama la subaru, tocmai l-am dat si imi pare rau dar ramasese mica :-( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 (editat) Re: Quattro vs. xDrive :grin: Mi-ai luat vorba din tastatura, chiar asta vroiam sa spun, ca lipseste Subaru. Dupa care am zis ca topicul e despre quattro si xDrive, deci nu intereseaza performanta. :ha: Editat Decembrie 20, 2012 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TAM Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 (editat) Re: Quattro vs. xDrive Prin cate ierni am trecut cu quattro (Q7 si Q5) nu m-as urca niciodata intr-un bmw cu x-drive, testati bine, Q5ul cu anv. iarna trage mult mai bine decat mitsu echipat cu. BFG A/T (testat acum 2 zile prin zapada), de altfel Q7 a iesit singur din zapada cand au fost probleme. uitati-va putin: http://www.youtube.com/watch?v=9G-UxA8C3bE http://www.youtube.com/watch?v=OdwCNHihUtA Poate o merge si BMW vreodata asa in teren accidentat. (parere personala-eu tot la Audi raman) Editat Decembrie 22, 2012 de TAM Preparare Pajero Pinin : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75332-Preparare-Pajero-Pinin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Re: Quattro vs. xDrive Eu inteleg si partizanatul, si militantismul, si subiectivismul. Cred ca este deplasat sa cataloghezi vreunul din aceste sisteme ca fiind gunoi. Mai facem haz de una-alta, mai bagam cate-o soparla, dar un pic de echilibru n-ar strica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Insane Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: Quattro vs. xDrive Feedback update ( oarecum offtopic) Honda CRV e cea mai slaba. Practic e 4x2 si doar rareori 4x4 si niciodata cand iti trebe, Tocmai ce-am ramas acu cateva zile pe loc (aproape) drept cu 5 -10 cm de zapada moale. VSC-ul nu ma lasa s-o turez si dadea tarziu cuplu la puntea spate astfel ca fata sapa. A trebuit sa pacalesc sistemul decupland VSC si punand frana repetat ca sa pot s-o misc din loc. Basca garda mica la sol si te suspenzi foarte repede. Deci NU am de gand s-o mai scot din garaj cand e zapada afara :-)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: Quattro vs. xDrive Eu am condus ambele variante si amandoua mi-au placut. Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: Quattro vs. xDrive Salutare ma bag si eu un pic in discutie am vazut acu cativa ani la nemti un test intre 4Matic si Quattro mai exact un S-Klasse 430 4Matic contra la un A8 4.2i quattro modele de prin 2004 parca amandoua echipate cu acelasi tip de cauciuc (Continental parca) puse una langa alta pe o partie de ski mercedesu a urcat o lungime de masina mai mult. Xdrive: Bmw a investit foarte mult in noul sistem de Xdrive, chiar am fost acuma la un test drive in austria la bmw deci ce masini aveau acolo, toata gama de x-drive, eu am fost cu un X6 50d de 381 cp si un 650ix Gran Coupe. foarte tari si din punct de vedere al motorului si al comfortului si cum simteai tractiunea pe sosea. Da este adevarat bmw sustine ca este singura tractiune ce stie sa faca transfer de putere de 100% pe puntea spate in caz de nevoie si undeva pana la 80% pe puntea spate. Eu am vazut filmulete cu role in care si GLK-ul de la Mercedes a iesit cam la fel de usor ca si BMW-u si infiniti si Audi cam greu. deci nu cred ca era o reclama pentru xdrive sau ma roag poate una comuna facuta de mercedes si bmw. La quattro depinde de masina setarea tractiunii, din cate stiu eu la R8 de ex este 80% spate si 20% fata, un pilot de raliu din cluj obisnuit cu mitsu EVO a facut test drive cu unu si nu a stiut acest aspect si a iesit in decor cu el. La bmw toate sistemele sunt cam la fel cu mici exceptii, exemplu care il stiu X6 are un diferential sport pe spate la toate variantele pe cand X5 are doar pe varianta X5M. 2 masini care mi se par ca au un sistem foarte bun sunt Touareg cu reductor si dif central + spate si altul jeep grand cherokee care are un fel de sistem de tractiune de pe G-Klasse cu 3 diferentiale autoblocabile cand il pui pe reductor. nu stiu daca si ultimele modele au aceste sisteme dar touaregul penultimul model are si cherokee cele cu motoare de 3000cmc de mercedes au. eu sincer as merge pe un touareg care sa aiba reductor (modelul nou nu mai are standard) si cu suspensie pe perne de aer, nu cred ca vei ramane vreodata blocat in situatile intalnite in conditii normale (nu offroad extrem). Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Insane Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: Quattro vs. xDrive E ok Touaregu' dar ce te faci daca il atingi cu burta de orice? Are f multi senzori pe acolo, e plin netu' de intamplari de genu' Nu stiu modelul nou cum e dar ala vechi se simtea destul de bine in teren cu exceptia de mai sus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: Quattro vs. xDrive Touaregul nou are in standard dif blocabil si reductor pe varianta de baza Terrain Tek.Fata de modelul vechi este diferenta foarte mare din toate punctele de vedere spre bine. ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: Quattro vs. xDrive E ok Touaregu' dar ce te faci daca il atingi cu burta de orice? Are f multi senzori pe acolo, e plin netu' de intamplari de genu' Nu stiu modelul nou cum e dar ala vechi se simtea destul de bine in teren cu exceptia de mai sus. tocmai de aceea am zis de perne de aer. si mai exista care au pachet offroad adica au scuturi la locurile importante. oricum genurile astea de SUV sunt sa mergi pe drumuri forestiere mai grele pentru masini normale sa-ti duci barca/jet-skiul la lac, iarna sa ajungi la cabana unde cu o masina mica fie ea si 4x4 ii mai greu. nu sunt masini de offroad de mers pe aratura si mai stiu eu ce.pentru asta exista patrol, land cruiser etc. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: Quattro vs. xDrive Touaregul nou are in standard dif blocabil si reductor pe varianta de baza Terrain Tek.Fata de modelul vechi este diferenta foarte mare din toate punctele de vedere spre bine. ai zis bine pe modelul terrain tek dar pe model normal nu vine cu reductor vine doar cu asistent la coborare crede-ma am fost cu unul cu camere video in oglinzi suspensie pe perne piele nu stiu de care tot felul de dotari dar pachetul de "offroad'' nu il avea la modelul anterior vine standard pe oricare la acesta nou l-au dat jos din punct de vedere al greutatii si al pretului adica cine il foloseste il pune ca optional ca multi folosesc masina doar la oras unde nu il cuplezi veci. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 (editat) Re: Quattro vs. xDrive Eu am modelul nou de Touareg si intr-adevar reductorul si diferentialul blocant au fost optionale, iar pentru teren accidentat exista scuturi de protectie din aluminiu.Touaregul poate foarte mult in offroad.L-am testat pe toate tipurile de suprafete ba chiar m-am inscris cu el in etapa de cupa de la Tirgu Jiu din 2012 noroc ca am casco dar m-a facut sa-mi iau o Toyota LJ 70 care e facuta ptr orice drum sau nu. Editat Ianuarie 21, 2013 de Astral Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
U R S U Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Re: Quattro vs. xDrive Cati oameni - tot atetea pareri! Personal, exclud 4maticul, xDrive e prea electronic pentru gustul meu, deci raman la quattro. E cu traditie! Eu merg cu un quattro 6+1 manual + low range si nu am repros! Nu a gresit pana acum! radiez de energie pozitiva !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Re: Quattro vs. xDrive ai zis bine pe modelul terrain tek dar pe model normal nu vine cu reductor vine doar cu asistent la coborare crede-ma am fost cu unul cu camere video in oglinzi suspensie pe perne piele nu stiu de care tot felul de dotari dar pachetul de "offroad'' nu il avea la modelul anterior vine standard pe oricare la acesta nou l-au dat jos din punct de vedere al greutatii si al pretului adica cine il foloseste il pune ca optional ca multi folosesc masina doar la oras unde nu il cuplezi veci. Va salut Abia acum am vazut aceasta postare.Vreau sa spun ca afirmatia ta este corecta dar cu unele completari care ar fi trebuit sa le fac.Momentan (azi de exemplu) sunt 6 linii de echipare(mountain,edition x ,etc).Fiecare linie de echipare are anumite motorizari disponibile,dotari standard si variante de BAZA..de exemplu Linia V 6 are disponibila varianta Touareg V6 TDI BlueMotion Technology de 3.0 204 Cp si 3.0 245 Cp ambele cu CV automata in 8 trepte.A treia varianta este Touareg V6 TDI BMT Terrain Tech care are motor 3.0 245 cp si CV automata in 8 trepte-aceasta este in STANDARD cu reductor si dif blocabil.Nu exista pachet optional offroad sau pachet Terrain Tech.Aceste diferente nu le stiu multi vanzatori de Pkw din retea sau daca ii intrebi de diferentiale si reductor sau cum functioneaza sistemul de tractiune integrala si ce tip este dau din umeri.Credeti ca Varianta de tractiune integrala de pe Terrain Tech este Quattro,Torsen sau Haldex? dar pe restul ?Fara goagle pls :grin: ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate