andi_frincu Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 salutare... am un pajero 2,8 lung din 96 (de fapt shogun cu volan pe dreapta) , nemodificat (cred ...desi imi pare cam inalt) si as vrea sa ii cumpar un set de jenti si anvelope dupa cum urmeaza: 1. jenti : din cate am inteles l-i se spune "intoarse" dar habar n-am care e treaba cu "etrier negativ" ... , care e treaba cu "j"-ul si dimensiunile aferente ... ideea e ca as vrea sa stiu (si altii ca mine probabil) care sunt dimensiunile (minime/maxime) ce se incadreaza pe aceasta masina pentru a deveni mai "lata" 2. anvelopele nu stiu exect ce dimensiuni au acum (masina nu e in zona si nici in actele de anglia nu scrie) dar sigur sunt 265/.../... -"din fabrica" ideea e ca as vrea pe jentile inntoarse sa montej anvelope de noroi (profil gen simex sau silverstone m117 extrem, sau...) si nu stiu care ar fi dimensiunile maxime care incap , daca tot e discutia in sensul acesta si corelarea dimensiunilor din sistemul 265/.../... in sistemul 31/.../... si daca tot am deschis discutia despre modificari (mai mult sau mai putin) , as fi interesat si de niste bari tip arb cu/fara troliu (cumparat/confectionat, montat), un portbagaj, si altele ... poate imi recamandati vre-un mecanic... multumesc anticipat andi, ploiesti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Salut uite un link care cred ca ti-ar putea fi de folos: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=56453 Numai bine, P.S: Ar fi bine sa treci si pe la sectiunea de prezentare vezi aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41601&page=127 Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Gume de 31 iti intra sigur fara sa tai masina sau sa o inalti. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andi_frincu Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat din cate am inteles 31-rile sunt aproximativ egale cu ce am eu 265... se pare ca mai are loc...mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaila Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat vezi poate te ajuta si asta: http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Pe un Pajero stock am vazut 31/10.5/15 si nu cred sa fi intrat 33-uri. Daca @katadinutza citeste acest mesaj, rog sa puna niste poze, daca nu, poti sa-i trimiti un PM si sa o rogi sa-ti trimita o poza cu 'troaca' incaltata de scandal. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Salutare! Probabil acum ai masina incaltata cu 265/70/15, ceea ce corespunde aproape intocmai cu 31/10.50/15 . Asta e dimensiunea stock pentru Pajero si masina se va comporta perfect. Am avut la un moment dat MT - uri 32/11.50/15 pe Pajero si nu atingeau nicaieri (dar masina era putin inaltata din barile de torsiune). Daca vrei sa treci la 33-uri (33/12.50.15), trebuie sa te pregatesti de un bodylift (exista varianta de taiat din aripi, dar nu cred ca iti convine) si de suspension lift. Adica un kit de suspensie profi sau artizanal. Parerea mea : ramai la 31/10.50.15, asezate pe jante cu ET negativ si o sa ai o masina care arata bine si se comporta bine. Exemplific cu o poza a fostei mele masini, dar sunt sigur ca exista si altele mai frumoase. http://i55.tinypic.com/fnv2o2.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Una este sa ai 265/70/15 sau 31/10,5/15 care e cam acelasi lucru si alta e sa ai aceeasi dimesiune dar profil Simex sau crampoane mari, care deja inseamna aproape 32'. Noi, mitsubisharii, de obicei folosim 31 cramponate care nu pun nici o problema. ET negativ inseamna ca roata e mai scoasa in afara. Uite 2 poze.. sunt aceeasi dimensiune la anvelope, dar totusi e diferenta de marime. Anvelopele cu crampoane au ET -20 si celelalte ET 0. http://img808.imageshack.us/img808/7194/img0180p.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img16.imageshack.us/img16/7067/img0076dv.jpg Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Si eu sunt putin indecis, ce sa fac, sa inalt putin masina sau sa o las asa.Am un LWB tot englezoi din 95 si vreau sa ii pun MT . Am gasit un bodylift de 5 cm si ma bate ganul sa il iau dar se pare ca mai implica si alte modificari pt a intra 33. Numai bine, Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andi_frincu Postat Noiembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat multumesc de raspunsuri... sper totusi sa confirme cineva cu siguranta ca 33-uri (cramponate) incap sau nu pe pajeroul meu ... cat despre etrier negativ maximul care il pot pune (ramane de vazut ce voi gasii/alege)...?... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu31 Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Sal.eu as alege 33uri si ridici un pic caroseria,am fost cu un prieten cu pajero cu 33uri si tot mai ajungea cu barile la denivelari mari.Bafta la achizitie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Se confirma .....NU INTRA 33...... fara sa decupezi aripa fata si sa renunti la plastic... ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu31 Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Masina prietenului meu are cauciucuri 33x12,5/15 si are toate plasticele,este un pic ridicata,este model mai vechi 89-90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Pt 32 nu trebuie facute modificari prea mari si intra cu mici artificii fara probleme. Pt 33 si cramponate ca simple nu prea cred ca ai sa gasesti trebuie sa umblii si la suspensii si de asemenea si pe la planetare ca din ce am intrebat si eu pt masina mea ,am inteles ca nu rezista la asemenea solicitari. Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Am in curte masina unui client, un pajero din 94 cu volan pe drepta, neinaltat, netaiat, cu Booger 33x10.5 R15. Nu freaca nicaieri dar ambreiajul se inlocuieste o data pe luna. Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Am in curte masina unui client, un pajero din 94 cu volan pe drepta, neinaltat, netaiat, cu Booger 33x10.5 R15. Nu freaca nicaieri dar ambreiajul se inlocuieste o data pe luna. Si asta nu inseamna ca are nevoie de ceva modificari ca sa nu mai fie "masochist"?:ha: Cat il duce ambreiajul si manopera in fiecare luna?:grin: Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAsterD Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat eu am 31 pe un pajero din 88 si freaca pe bara de plastic la viraj maxim, nu tare dar freaca, mai mare de 31 nu cred ca o sa poti pune fara modificari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andi_frincu Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Am in curte masina unui client, un pajero din 94 cu volan pe drepta, neinaltat, netaiat, cu Booger 33x10.5 R15. Nu freaca nicaieri dar ambreiajul se inlocuieste o data pe luna. sa inteleg ca daca nu ai masina inaltata si ai 33-uri sau mai mari sunt sanse sa schimbi ambreajul lunar (chiar si la 2-3 luni...sa zicem) ?!? care e legatura ????? ... si ma refer la treaba cu inaltatul...pot sa inteleg ca dimensiunea rotilor influenteaza ambreajul dar nu cred ca toata lumea care are cauciucuri mai mari decat cele cu care au fost prevazute masinile din fabrica pateste asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Traco Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat am 33/12,5/15 bfg mt pe pajero din 97 si nu ating decat foarte putin la viraj barilede torsiune sunt foarte putin "ajustate" Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033 E-mail: tracoservice@yahoo.com; office@tracoservice.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Traco Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat sa inteleg ca daca nu ai masina inaltata si ai 33-uri sau mai mari sunt sanse sa schimbi ambreajul lunar (chiar si la 2-3 luni...sa zicem) ?!? care e legatura ????? ... si ma refer la treaba cu inaltatul...pot sa inteleg ca dimensiunea rotilor influenteaza ambreajul dar nu cred ca toata lumea care are cauciucuri mai mari decat cele cu care au fost prevazute masinile din fabrica pateste asta ambreiajul de obicei e "defact de sofer"... Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033 E-mail: tracoservice@yahoo.com; office@tracoservice.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat multumesc de raspunsuri... sper totusi sa confirme cineva cu siguranta ca 33-uri (cramponate) incap sau nu pe pajeroul meu ... cat despre etrier negativ maximul care il pot pune (ramane de vazut ce voi gasii/alege)...?... Depinde de unde iti achizitionezi "cramponatele" alea. Si depinde ce intelegi prin "cramponate". Daca vrei Silverstone profil extrem, iti vor incapea cu siguranta 33 -uri. (E de notorietate faptul ca masoara cam 32" in realitate". De asemenea, daca vei opta pentru ceva resapate (tot profil extrem) cu dimensiunea de 31", in realitate vei avea tot cam 32", deoarece anvelopele resapate sunt ceva mai inalte decat scrie pe ele. Deci : resapate - 31" neresapate - 33" In cazul MT-urilor, de la BFG, de exemplu, vor incapea 33"-uri daca torsionezi un pic barile. Jante, de la - 20 pana la -50 cred ca or sa dea bine pe masina ... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Ambreiajul cum zicea si un coleg de mai sus, este defect de sofer, dar si rotile mari, grele, si cu aderenta ridicata duc la o uzura prematura a tuturor componenteleor transmisiei, si ale partii de suspensie/directie (mai ales fiind vorba de nu foarte solidul Pajero). Nu are nicio treaba inaltatul masinii cu distrugerea ambreiajului. Si ca sa raspund la intrebarea unui alt coleg legat de costul inlocuirii unui kit de ambreiaj, pretul cu manopera si piese se ridica undeva la 950 lei (kit ambreiaj Valeo). Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Boieru Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat Andi, eu zic sa nu te complici deocamdata cu gume mai mari. Schimba cauciucurile de strada cu ceva cu profil cramponat, si o sa vezi ca ai alta masina in teren. Ambreiajul cedeaza mai des si din cauza ca il soliciti mai tare cu niste gume de diametru mai mare. E indicat sa schimbi putin rapoartele, pentru ca totul sa fie ok. Nu stiu daca cu un body lift rezolvi mare lucru. Cred ca cel mai bine e intai sa schimbi suspensia, cu una adecvata, care sa iti mai ridice putin sasiul, pentru ca asta te intereseaza. Degeaba sta caroseria cu un metru mai sus, daca sasiul se taraie prin noroaie. Cu bara te pot ajuta eu, trebuie doar sa vorbesti cu Sasha sa iti dea schitele pentru modelul tau, facem sabloane din carton, gasim niste tabla si trecem la fapte. Si poate facem si un roll-cage exterior, sau macar praguri din teava, putin scoase in exterior, sa nu te mai freci cu caroseria de copaci. Am presa de indoit teava pana la 2 tzoli... Totul e sa iti faci timp, atunci cand sunt si eu acasa. p.s. Motorasul acela american de Lincoln il mai ai? Never drive faster than your guardian angel can fly... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andi_frincu Postat Noiembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat boiere...ce aparitie ... ce sa zic... deocamdata caut variante dar nu e nici o graba...ma preseaza munca din toate directiile si masina sta nemiscata de 2-3 sapt. vazusem niste jenti cu et -100 (or fi exagerate...) cat despre uzura datorata dimensiunilor...la cat de des/mult merg cu ea... in rest ...toate bune si da...mai am si lincoln-ul (+motorul si puntea spate cu pernele de aer de rezerva) si econoline-ul ... de ce... te bate vre-un gand (acu are impozit 0) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan_m2002 Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Re: dimensiuni maxime posibile anv.+jante pe pajero din 96 nemodificat ai grija ca deja de la 33-uri se cere si schimbarea rapoartelor in punti.La 2.8 SWB mai mult ca sigur ai 4.636, iar ca sa-i pui 33-uri iti trebuie 4.9. Si eu am cochetat cu ideea sa o ridic ca sa-i pui cauciucuri mai mari insa am renuntat la idee dupa ce am intrebat si eu oameni avizati, si m-am hotarat sa o las cu 31 si am inaltat-o doar 3cm din barile de torsiune si pe spate o sa-i ridic talerele tot 3 cm(cu ajutorul lui Zoli de la BV:) ).Vreau sa-ti spun ca arata extraordinar.O sa revin cu poze dupa ce termin lucrarea. Asta ptr. ca eu folosesc masina si pe sosea, si extrem nu fac. Mitsubishi Pajero 2800 Turbo Intercooler, 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate