pasek Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 (edited) Am un Pajero Classic lung din 2002. Ma gindesc sa incerc sa mut stopurile si semnalizarile din bara in cele din colturile caroseriei. A incercat cineva? Ma intreb daca dupa plasticele din portbagaj o sa gasesc mufe pentru acest lucru. Stiu ca trebuie sa iau alte triple de pe masini pentru Anglia. Mihnea Edited March 31, 2012 by Tavi D. In rest we are the best! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Din ce stiu eu nu este nici o mufa in portbagaj pe post de dublura a celei de jos din bara. Cablurile de jos le "urci" cumva in portbagaj. Nu am mai vazut facut la nimeni, asa ca... bafta! si tine-ne la curent cu poze si detalii. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianmario Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Salut. Ma bate gandul sa fac si eu asa ceva la un Galloper. Din cate am vazut, soclul de bec cu 2 faze se potriveste in ambele parti. Acum trebuie sa gasesti un meserias care sa stie cum sa-ti faca legaturile firelor astfel incat la franare sa si semnalizeze, adica sa folosim acelasi filament si pentru frana si pentru semnalizare. Am luat legatura cu un amic mai priceput ca mine la electrica si sa vedem ce iese, dar ne intalnim cam rar si inca n-am progresat mai deloc. Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Mai explica, te rog, cum vrei sa faci?? Sa ai acelasi bec si pt frana si pt semnalizare sau vrei ca atunci cand pui frana luminile sa palpaie adica sa semnalizeze? In prima varianta nu prea ii vad utilitatea, dimpotriva mai mult deruteaza si este si neplacut.. Dintr-un singur bec ROSU care jumate sta aprins si jumate palpaie eu nu te vad bine... o sa-mi doresc sa am un claxon de tren :ha: Eu o sa renunt la ceata, in locul ei pun pozitii si frana, in locul masarierului pun semnalizarile cu bec portocaliu, iar pt dat cu spatele montez un proiector separat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasek Posted October 27, 2010 Author Share Posted October 27, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Poate nu m-am exprimat prea clar... imi cer scuze. Ma gindesc sa mut semnalizarile + stopul pe frina din bara pe caroserie asa cum este la masinile pentru Anglia. Cind am schimbat plasticele din portbagaj am vazut niste cabluri electrice cu mufe ce nu erau folosite. Ma gindesc daca nu cumva prin simpla schimbare a triplelor cu unele de pe englezoaice si prin folosirea acelor mufe nu as putea avea semnal+stop pe triplele din caroserie si sa pot elimina pe cele din bara. In rest we are the best! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Este o idee foarte buna. Eu imi cer scuze, ma refeream la postul lui Marianmario. La fel a facut si JorJ cu Patrolul Y61 dupa ce si-a lasat stopurile din bara in padure. Doar ca el nu si-a mai schimbat stopurile din caroserie, le-a legat direct. Bafta si sa vedem ce ne iese :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Pe unele LWB exista triple sus pe caroserie cu semnalizare in ele si fara stop/semnalizare in bara...era si aici pe forum unul la dezmambrare cu asa ceva,...bafta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sese Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Eu am facut aceasta schimbare la Pajero al meu si cea mai simpla varianta este de a cumpara triple de Anglia. Cele "normale" de europa nu au mufe (fasung-uri...parca) pentru becurile suplementare. Atentie: la achizitionarea triplelor de englezoaice sa luati ambele mufe (mufele cu pini de conectare a firelor) si 'mama' si 'tata' de pe masina donatoare....e mai simplu :grin: i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianmario Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Re: semnalizari+stopuri spate Salut. Ma gandeam sa mut soclul de jos (fana + pozitie) in locul celui de ceata si invers, iar semnalizarea sa se faca ca la masinile americane. Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Re: semnalizari+stopuri spate A facut cineva schimbarea pana la urma ?:grin: ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Re: semnalizari+stopuri spate Da, eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 (edited) Re: semnalizari+stopuri spate Ai legat " pur si simplu in paralel sau ai renuntat la cele din bara ? Edited November 13, 2011 by Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuoff Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate am facut io chestia asta si a esit super am prelungit firele de sub masina si am tras la stopurile de pe caroserie inloc de marsarier am pus semnalu si langa am pus marsarieru am renuntat la stopurile de ceara si am pus frana am decupat stopurile mari si am taiat di cele mici din bara suportu care tine soclu becului si am lipit pe stopul mare si asa am renunta la stoputile din bara si la bara si toata tavadura a durat 2 ore KAMIKAZE Off Road Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate Super tare , merci de raspuns ,m a apuc ' de ele cand se face mai caldut afara :grin: ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate Sa nu uiti cumva sa faci poze in timpul lucrarii!!! Asteptam sa vedem ce iese... :tk [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate Sigur , pana atunci mai este , trebuie sa scot catalizatorul si una din tobe , apropos e vreun post unde are cineva ceva impotriva ca sa zic asa , scoaterii catului sau a uneia din tobe ? ! ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuoff Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate lasa catalizatorul si scoate doar o toba ,cand te apuci d semnalizari da un pm sa vin sa iti arat ce si cum ca vad ca esti din buc :h5 KAMIKAZE Off Road Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate Ai PM , de ce crezi ca trebuie sa las catalizatorul ? ! :ang3 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate lasa catalizatorul si scoate doar o toba ,cand te apuci d semnalizari da un pm sa vin sa iti arat ce si cum ca vad ca esti din buc :h5 Ti-a zis tie vreun vecin sau ai experimentat ' , arunca si tu cateva argumente ca din auzite ' e' multe d'astea :old ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate Sa nu uiti cumva sa faci poze in timpul lucrarii!!! Asteptam sa vedem ce iese... :tk Cu siguranta fac cateva poze , o sa las' si cele din bara , practic ma gandesc sa leg in paralel sa fie doua randuri de pozitii si doua de semnale , la frana ma mai gandesc sa vedem cat tine ' intreruptorul de frana si sistemul in sine , sa nu cumva sa fie prea multi consumatori pe frana (e si automata deci o sa cam stea ...aprinse ):wink: ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuoff Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate da asta este o problema cu siguranta nu cred ca rezista doar daca pui becuri pe led :h5 KAMIKAZE Off Road Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 (edited) Re: semnalizari+stopuri spate da asta este o problema cu siguranta nu cred ca rezista doar daca pui becuri pe led :h5 O sa vad atunci . merci oricum . Edited February 3, 2012 by Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate Eu as zice sa scoti catalizatorul si sa lasi tobele, si o sa simti imediat diferenta. Vorbesc din proprie experienta, doar ce am "anulat" catalizatorul, pe care l-am golit de ceramica si am sudat o teava care trece prin el din fata pana-n spate. Asa a ramas catalizatorul la locul lui pentru eventualii "curiosi" care ar putea verifica prezenta lui... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Re: semnalizari+stopuri spate Cu siguranta pleaca ' catalizatorul dar vreau sa pun o teava cu aceleasi prinderi ca si catul ' la fel si pentru toba urmatoare (cred) , iar oricand doresc sa pot pune fara sudura etc. la loc ; oricum la cati km are masina 50 000 si astia facuti numai in Germania ma indoiesc sa fie infundat catalizatorul dar dupa cateva mii in regim de Bucuresti ,off road o sa l afum, asa ca mai bine il pastrez' curat :) . ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts