ipampu Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Heavy D si ceilalti O Intrebare/Sfat, cei de la Casa Auto m-au sunat sa-mi spuna ca eroarea "lipsa presiune rampa injectie" la motorul CRD de pe Jk-ul meu si martorul "motor" aprins de pe bord sunt din cauza chip-tunningului pus pe masina (de la 177 CP la 210 CP). :uameni Asta a fost acum o luna de zile. Chip-ul l-am decuplat si am lasat masina cum era de la bunica ei. De atunci martorul motor nu s-a mai aprins. Amicii de pe JK-Forum mi-au spus ca martorul motor se mai poate aprinde la JK din varii motive (ex. rulaj pe rezerva rezervor si semnal catre filtrul particule, etc.) iar acea eroare cu rampa de injectie la fel poate avea diferite motive. Sunt curios ce parere ai/aveti despre o astfel de problema ca prea ma arde mana sa recuplez chip-ul de tunning pe JK. Chip-ul este marka MSpeed (http://www.mspeed.de/seiten/start.php?size=1) si ceilalti clienti beneficiar de fix acelasi chit nu au avut probleme de natura asta pana acum. Va Multumesc! Ionut ============================================= 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 (editat) Re: JK Diesel Tunning - Lipsa Presiune Rampa Injectie/Martor Motor Aprins Buna ziua ! Daca tot nu te-ai putut abtine si ai facut in asa fel incat italianu' de sub capota, si asa destul de problematic, sa apeleze la ultimele sale resurse, probabil acum a venit momentul adevarului. Este probabil si posibil ca black-box-ul introdus un circuit, pe langa faptul ca altereaza curba nominala (cea stock) a injectiei (ca doar asta este baza tuning-ului electronic), sa dea ceva feedback in electronica de bord. Acest feedback poate fi corect, si atunci se aprinde becul cu pricina. Sau poate fi incorect, dar interpretat oarecum gresit de ECU, si iar se aprinde becul. De "lipsa presiune rampa injectie" nu cred ca poate fi vorba, daca masina a mers corect. Dar daca a intrat in "limp mode" datorita semnalelor primite, asta e altceva. Legat de aprinderea becurilor si erori, cand au aparut acestea in bord, masina cum se comporta ? Normal sau cu diverse manifestari ? Ar fi frumos sa lasi VM-ul ala in pace, asa cum l-a facut mama lui, mai ales daca vrei sa te tina cat de cat. Iar despre eventuala garantie, nici nu vreau sa ma gandesc. Daca nu te intereseaza aspectele acestea, leaga inapoi black-box-ul si vezi ce se mai intampla. Pe riscul tau, binenteles. Ca nici turbina nu e crutata cand se tuneaza un TD... Daca esti bolnav de power, ai gresit motorizarea. Si nu chip-tuning-ul e solutia, ci un motor mai mare (si nu italian...). Mai stiu pe cineva care talpaleste un 1.4TFSI din grupul VW, masina de vreo 170CP parca, si se intreba daca nu cumva se poate mai mult, dar in acelasi timp se plangea de consum, cica 12-15% nu e normal pentru un 1.4 din ziua de azi. Dar nu si-a pus problema ca rezultatul de la roata este direct proportional cu consumul, iar viata motorului nu se mai masoara in ani, ci in luni, poate... Ma intreb, oare acest tip de oameni chiar n-a auzit de 5.0 ? Deasemenea, mai stiu un V10 de Viper montat intr-un Ascona de prin '80, de cand Opel stia doar de tractiune spate. E prima generatie de Viper de pe care s-a luat acel motor, nu are decat vreo 380CP. Dar Ascona are acum circa 900kg, deci merge dupa asteptari... Ala a stiut ce vrea, auzi, chip-uri... Stima, Dragos Editat Octombrie 28, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Heavy D, multam tare fain de pareri care ca de obicei sunt tare binevenite Ref la: "Legat de aprinderea becurilor si erori, cand au aparut acestea in bord, masina cum se comporta ? Normal sau cu diverse manifestari ?" JK-ul se comporta fix la fel adica nu dadea nici un fel de senm de slabiciune (lipsa compresie sau raspuns la accelerare). Singurul lucru a fost ca s-a aprins si NU s-a mai stins martorul motor pana nu am dat jos kitul. Ref. la: "Ar fi frumos sa lasi VM-ul ala in pace, asa cum l-a facut mama lui, mai ales daca vrei sa te tina cat de cat. Iar despre eventuala garantie, nici nu vreau sa ma gandesc." Cred ca asa si voi face! Il voi lasa in pace intrucat pentru mine in acest moment imi sunt suficienti caii de pe JK. Cu motorul mai mare poate daca ma mut din EU la ce taxe sunt pentru acele 4x4 > 3000 Cmc. Ref la "italianu' de sub capota, si asa destul de problematic" Ai putea sa-mi dai mai multe detalii (parere personala) in afara celor postate pe site-ul (http://www.vmmotori.it/en/01/00/01/index.jsp ) ? Multumesc frumos! Ionut 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Salutari ! Dupa cum se stie, VM produce motoare diesel de mult timp. Le gasim pe agregate agricole, pe generatoare de curent, pe vidanje, pe compresoare industriale, pe barci cu motor. In toate aceste aplicatii, motorul este montat mai lejer, mai aerisit, nu inghesuit intr-un compartimernt motor si deasupra o capota cu izolatie fonica. Si nici nu e dus pana la cei 116CP. Undeva l-am intalnit cotat la 70kW, adica vreo 93CP, pe ceva genarator de curent. In aplicatiile auto, asa cum avem noi, se intampla sa rulezi lent, dar la turatii mari, ceea ce este in dauna racirii motorului, deoarece din fata nu-i mai prea vine curent de aer. Ca si la predecesorul sau, 2.5TD cel mai de demult, nu cel actual, nici acestuia nu-i place in sarcina mult timp, fara anumite masuri de "securitate termica". Adica, motorul trebuie lasat sa mearga la relanti cateva minute, dupa o sesiune hard. Daca se intentioneaza utilizarea sa in mod regulat in sarcini grele, trebuie manipulat la sistemul de racire. Sunt curios cum va merge V6-le de 3.0TD, care se aude ca va ajunge pe noul Grand Cherokee, cel din 2011... Si anume, schimband radiatorul cu unul cat mai mare posibil si de aluminiu, renuntarea la ventilatorul visco in favoarea unuia electric de debit mare cu difuzor de aer, comandabil la buton (de preferat), eventual o pompa de apa electrica externa, in locul celei antrenate de motor, pentru a mai circula apa in motor si dupa oprirea acestuia. Nici nervuri de aerisire in capota si un radiator de ulei de motor nu strica deloc. Pentru monitorizarea mai sigura a temperaturii masinariei, este de preferat o sonda de temperatura a uleiului, care va furniza date multe mai reale decat cel de apa din bord. Cu alte cuvinte, daca vezi ca se-ncinge treaba, las-o incet, daca nu vrei sa vezi cum arata chiulasa foarte de aproape... Motoarele VM nu sunt stabile termic in aplicatiile auto hardcore. Deci, atentie si mila... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Buna Seara "Ref la : Si anume, schimband radiatorul cu unul cat mai mare posibil si de aluminiu, renuntarea la ventilatorul visco in favoarea unuia electric de debit mare cu difuzor de aer, comandabil la buton (de preferat), eventual o pompa de apa electrica externa, in locul celei antrenate de motor, pentru a mai circula apa in motor si dupa oprirea acestuia. Nici nervuri de aerisire in capota si un radiator de ulei de motor nu strica deloc. Pentru monitorizarea mai sigura a temperaturii masinariei, este de preferat o sonda de temperatura a uleiului, care va furniza date multe mai reale decat cel de apa din bord." AEV cel putin din cite am vazut a inteles exact ceea ce spui tu si pentru versiunile modificate de JK (de ex cei de la indiancars.fr) tocmai capota au schimbat-o lasand mai mult aer inspre motor. Ar mai fi niste intake air filter-re dar in curs de pregatire pentru versiunea diesel de JK (pentru benzinare deja e batalie mare intre funrizori after market in SUA la acest capitol - desi tot ca o solutie de crestere a hergheliei e vazuta). Dar si asa astea ar fi doar o mica parte pentru a solutiona accesul aerului spre un VM. Ceea ce ai spus tu mai sus ca si solutie after market nu am vazut pe net si doar din auzite de pe la unii si altii foarte pasionati (radiator aluminiu, ventilator electric de debit mare si difuzor de aer, pompa de apa electrica externa). Intrebarea mea este urmatoare: - aceste solutii propuse de tine au si un raspuns in piata after market pentru JK sau doar "custom made"? - daca da si fara a supara pe nimeni imi poti si mie spune ce marci/firme cunoscute se ocupa cu asa ceva? (problema cu publicitatea sper sa nu fie pusa in discutie aici!) Multam inca o data! Ionut 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Buna seara ! Aerul nu trebuie ajutat sa intre catre motor, ci cel cald sa iasa de sub capota, adica fereastra nervurilor din capota catre spatele masinii... Cunosc indiancars.fr. Eu asa mi-am facut, o sa ma caut de poze. Treburile celelalte sunt exclusiv "custom", deoarece nu cred ca este o piata asa mare incat sa merite o productie de serie, nu toata lumrea trage tare de VM-uri... Avem asa: - radiator full aluminiu, http://www.raal.ro. Au un atelier si la Timisoara, nu numai la Bistrita. Parca si la Brasov. Eu cu Timisoara am lucrat acum vreo patru ani, pentru Firebird. - pompa apa externa electrica, diverse variante de debit, aici: http://www.summitracing.com/search/Part-Type/Water-Pumps-Electrical/Universal/Yes/?keyword=electric+water+pumps - ventilatoare electrice, diverse debite de aer, diverse dimensiuni, care treg, care imping, cu diverse forme de pale, cu sau fara difuzor pe ele, aici: http://www.summitracing.com/search/Part-Type/Fans-Electric/Universal/Yes/?keyword=electric+fans Si se procedeaza astfel: - Identifica dimensiunile maxime in care te poti incadra cu radiatorul. Aici ma refer doar la latime si inaltime, nu si la grosime, care e alt capitol. - Daca nu merge mai lat sau mai inalt, nici o problema, dar macar ai dimensiunile astea pe hartie. - Tinand cont de aceste dimensiuni, cauti un diametru de ventilator care sa se incadreze in suprafata data. Ventilatorul se monteaza in spatele radiatorului, si va trebui sa traga aer prin radiator. - Din datele tehnice ala ventilatorului ales, afli grosimea sa totala. - Faci o masuratoare la masina si vezi cat loc ai la dispozitie in spatele radiatorului, dupa ce renunti la visco si elicea originala. - In functie de aceasta cifra, stabilesti grosimea viitorului radiator astfel incat impreuna cu noul ventilator sa se incadreze acolo. Cum ventilatorul are grosimea definita, faci radiatorul cu grosimea necesara acestui scop. Cu cat mai mare, cu atat mai bine. Recomand sa faci acesti pasi inainte de a te hotari sa treci pe pompa de apa electrica, ca s-ar putea sa nu mai trebuiasca. Ca daca nu mai incinge, nici racit dupa oprire nu mai trebuie...Daca chiar trebuie, se poate monta ulterior fara sa afecteze nici una din modificarile de mai sus. Daca vei trece pe pompa de apa electrica, se renunta la axul/rotorul pompei originale, pentru ca vor sta in calea fluxului de apa, deranjandu-l. Nu poti renunta la toata pompa veche, ca e pe bloc. Eu mi-am sudat in capota asta: http://i56.tinypic.com/2mmbwxs.jpg Si, intr-o etapa intermediara, arata asa: http://i51.tinypic.com/ekhied.jpg Inca am radiatorul original, nu am trecut nici pe pompa de apa electrica, deoarece o sa schimb motorul cu altceva, si mai vedem cu incalzirea cum ramane... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Cu apa scursa prin fantele respective,ce e de facut? De ex motoru incins,galeriile incinse si cade apa rece de ploaie pe ele. N-or sa se deterioreze? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Buna seara ! Din mers, pe acolo nu intra nimic, aerul cald care iese cu viteza nu permite asta. Considerand ca cele patru grile sunt sudate 1mm peste nivelul capotei, prin scurgere iar nu poate intra nimic. Si de plouat direct prin acele gauri, mai greu se intampla sa ploua la 30º - 40º fata de orizontala. Motoarele nu patesc mai nimic daca au de-a face cu apa pe dinafara. Electrica da, pentru cine are si nu e etansa. Da' eu n-am, si ce am e etans, deci n-am stres. Pe galerie, presupunand ca ajunge apa de sus, e atat de putina incat nu conteaza, iar daca ajunge de jos pana la nivelul galeriei de evacuare, deja ai alte probleme... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Legat de tema initiala a topicului, "lipsa de presiune in rampa de injectie" este masurata de senzorul de presiune de pe rampa comuna. Intrucat unitatea de comanda a motorului a suferit o modificare a hartii de injectie, automat s-a modificat si presiunea din rampa comuna. Pentru o putere mai mare a motorului evident este nevoie de mai mult combustibil si aer, astfel se poate mari presiunea in rampa, ca in acelasi interval de deschidere a injectorului sa se injecteze cantitate mai mare de combustibil, sau se poate micsora presiunea in rampa, iar injectorul sa se tina deschis mai mult timp, sau sa deschida mai repede. Luand in calcul a doua varianta, senzorul de presiune de pe rampa comuna citeste o presiune mai mica decat presiunea minima acceptata in functie de turatia motorului, astfel se aprinde becul de avarie motor (check engine), insa motorul funcitoneaza corect. Cat de despre acest motor VM, si despre supraincalzirea lui,( ce-i drept eu am avut unul de generatie mai veche), solutia gasita de mine dupa 6 garnituri de chiulasa inlocuite, a fost sa schimb masina. Cele bune! Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Noiembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Multumesc tare mult HeavyD si celorlalti pentru raspunsuri. :tk Ionut 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Buna seara ! Aerul nu trebuie ajutat sa intre catre motor, ci cel cald sa iasa de sub capota, adica fereastra nervurilor din capota catre spatele masinii... Eu mi-am sudat in capota asta: Stima, Dragos Salut. Stiu ca e un post destul de vechi, dar caut si eu niste grile pt aerisire capota, si GOOGLE m-a dus pe aici. Stie cineva unde as putea gasi ceva de genu? Pana acum am gasit o singura varianta pe http://www.epixmarine.ro/aerisire-grila-inox-ventilatie, si e un pic altceva... 10x. Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins rapid... e-bay Hamerica sau EU cauta grile/fanta ventilatie pt Jeep-pt mai multa siguranta... la rostbifi sau hanglia :grin: gasesti niste ceva pt Land Lover :banana care se aplica in gaura din capota ,nu sudeaza... doar vointa trebe si buget pt jucarii. scuze ca-s asa rapid , expeditiv si glumat dar am luat o pauza de 15 si profit cat pot.... Buba vine din locul unde trebuie incadrata-forma-dimensiunea-utilitatea vs ce jucarie iei vs cat poti taia din capota datorita nervurilor specifice fiacarui produs plus munca pt a avea finalul dorit.... ca aplicatia-i aceeeasi este singurul lucru comun.Greu de pupat toate astea... spor! Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Re: JK Diesel Tuning - Lipsa presiune rampa injectie/Martor motor aprins Mersi N-as comanda chiar din strainatate, un grilaj universal, care ar trebui sa fie cativa lei (oricum n-o sa gasesc nimic dedicat pt masina mea) Mi-au trimis cei de la Epixmarine niste poze cu ce au pe stoc.... sa vad daca se pupa cumva. Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate