Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme cutie pajero mk2

morcov_ssl

Postări Recomandate

Re: probleme cutie pajero mk2

Pai ce de DUPA pajero mk 1, e cea de mk 2 !!!

nu am inteles ce vrei sa spui......

pe masina mea cei care au avut masina innainte au pus motor de mk1 de 2.3 ... ea de fabrica avea 2.5 intrebarea mea este ...... se potriveste cutia dupa mk1 pe sasiul de mk2? ca la prinderea pe motor am vazut ca e acelasi lucru dar nu stiu daca vine mai departe la planetare si la cardan......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu am inteles ce vrei sa spui......

pe masina mea cei care au avut masina innainte au pus motor de mk1 de 2.3 ... ea de fabrica avea 2.5 intrebarea mea este ...... se potriveste cutia dupa mk1 pe sasiul de mk2? ca la prinderea pe motor am vazut ca e acelasi lucru dar nu stiu daca vine mai departe la planetare si la cardan......

Vrei sa stii daca cutia de pe MK 1 se potriveste pe sasiul MK 2.

Raspunsul este DA,partial. Depinde ce cutie de transfer are.

Link spre comentariu

Dupa Mk1 sau de pe mK1?...aici cred ca avem o dilema....

deci la tine asta era problema? dupa sau de pe.....ca pe majoritatea forumurilor se gaseste cate un miez sa se lege de cu totul alte subiecte.... parerea mea e ca habar nu ai cu ce se mananca mecanica asta........

Link spre comentariu

deci la tine asta era problema? dupa sau de pe.....ca pe majoritatea forumurilor se gaseste cate un miez sa se lege de cu totul alte subiecte.... parerea mea e ca habar nu ai cu ce se mananca mecanica asta........

Noroc ca stii tu sa te exprimi...ideea era ca dupa Mk1 vine Mk2 si nu modificai nimica...de pe una pe alta ai primit raspuns de la Sefulik; parerea mea e ca habar nu ai cu ce se mananca limba romana ''asta''

Bafta

Link spre comentariu

Noroc ca stii tu sa te exprimi...ideea era ca dupa Mk1 vine Mk2 si nu modificai nimica...de pe una pe alta ai primit raspuns de la Sefulik; parerea mea e ca habar nu ai cu ce se mananca limba romana ''asta''

Bafta

mda... bine ca stie unii sa scriu romaneste....

eu aveam o problema si inca o am si pe tine te f... grija unor spatii esti tare omule se vede ca esti un forumist impatimit..... eu unul mai putin scriu si mai multe fac...... doar ca sunt cam nou in domeniul asta si imi da putin cu virgula la anumite chestii ca nu prea imi convine sa dau intre500-800 euro pe un cacat de cutie ca sa constat dupa ca se potrivea si un alt model mai vechi..... dar na..... traiasca forumul si in special tu ca am avut o discutie foarte constructiva... iti multumesc ca ai fost atent la cuvintele care le-am scris..... probabil o sa ai de comentat de fiecare data cand scriu cate ceva ca doar eu muncesc pana tarziu iar tu esti destul de odihnit cand scrii pe forum.......

care e diferenta intre o cutie normala si cea superselect? sau dupa ce imi pot da seama de diferentele dintre ele?

Link spre comentariu

gnok si morcov_ssl - va rog sa continuati cu amabilitati pe PM-uri. Este un topic strict legat de o problema mecanica. Daca vreti sa discutati filologie si gramatica aveti pm-uri sau sectiunea de discutii diverse.

Multumesc pentru intelegere

PS mai tarziu o sa sterg tot ce nu este legat de topic.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

care e diferenta intre o cutie normala si cea superselect? sau dupa ce imi pot da seama de diferentele dintre ele?

Cutia normala = cutie de viteze + cutie transfer + cardane + punti

Cutie superselect = cutia cu diferential central + punte fata mai speciala ("melcul de cuplaj",fara mrl-uri) + cuplaje vacuumatice + cardan spate + punte spate

Cutia superselect in sine e diferita pentru ca are diferential,forta e distribuita in functie de cat trag puntile. Mai apoi ca sa cuplezi din mers trebuie un mecanism mai aparte de cuplaj (melcu si vacuum). Multe complicatii.

Link spre comentariu

Cutia normala = cutie de viteze + cutie transfer + cardane + punti

Cutie superselect = cutia cu diferential central + punte fata mai speciala ("melcul de cuplaj",fara mrl-uri) + cuplaje vacuumatice + cardan spate + punte spate

Cutia superselect in sine e diferita pentru ca are diferential,forta e distribuita in functie de cat trag puntile. Mai apoi ca sa cuplezi din mers trebuie un mecanism mai aparte de cuplaj (melcu si vacuum). Multe complicatii.

Prima parte simplist privind este corecta

A doua nu chiar - adica nu este neaparat nevoie de punte de MK2 cu vacuum. Sunt suficiente niste mrl-uri cuplate sau flanse. Am vazut mai multe pajero part-time MK1 convertite la superselect si vre-o 3 gallopere. Eu personal vreau sa fac la galloper aceasta conversie. Cuplajul vacuumatic este mai mult un dispozitiv de comoditate (ca sa nu iesi din masina) decat - unul de necesitate, superselectul functionand si fara el perfect.

Cutiile superselect de la motoare similare SE POTRIVESC de la MK2 la MK1 fara probleme. Superselect-ul este mai lung - din aceste motive trebuie fie modificate fie schimbatу cardanele de la MK1 care sunt mai lungi.

Problemele apar la cutiile superselect dupa anii 1999-2000, in special la motoarele 2,8 si 3,5 .

Cu un minim de adaptari chiar se potrivesc cutiile de transfer de la automata pe manuala - trebuie modificat putin capacul de la cutia de transfer si se instaleaza un simering in locul unui dop din interiorul cutiei de transfer pentru tija de la schimbatorul de viteze.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

din cate am vazut eu pe sub masina nu prea am furtune sau conducte pt vacuum sau ceva de genu... deci eu am cutie normala nu superselect.....

ca sfat ce ma sfatutit sa cumpar cutia cu tot cu cea de transfer sau doar cutia simpla? am gasit o cutie pe un pajero din 88 si e cu totul.....

Link spre comentariu

din cate am vazut eu pe sub masina nu prea am furtune sau conducte pt vacuum sau ceva de genu... deci eu am cutie normala nu superselect.....

ca sfat ce ma sfatutit sa cumpar cutia cu tot cu cea de transfer sau doar cutia simpla? am gasit o cutie pe un pajero din 88 si e cu totul.....

Cumpara cutia cu tot cu grupul de la cel din 88. Iti dai seama usor daca ai superselect sau nu prin prezenta unui spiral mare inainte de grupul fata si de capace mici in locul MRL-urilor. Daca acestea lipsesc,nu ai.

Link spre comentariu

Sefulik si restul este vorba de fosta mea masina motor 2.3 MRL-uri automate 2 pozitii la schimbator H si L deci nu cred ca avea superselect sau alte dastea cred ca este aia cea mai cheala ca sa zic asa.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Sefulik si restul este vorba de fosta mea masina motor 2.3 MRL-uri automate 2 pozitii la schimbator H si L deci nu cred ca avea superselect sau alte dastea cred ca este aia cea mai cheala ca sa zic asa.

Daca e 2.3 e super. Are 5.25 in punti. (nu am vazut fosta ta masina) Cu un 2.5td de Pajero 2 rupe norma. Bun ar fii cu tot cu cutie si fara super select deci va ramane numai Pajero facut intre 1991 -1993. Alea au fost printre primele cu superselect,multe iesind pe poarta fabricii cu 4x4 simplu.

In cazul de fata e bun si cel de 88 cu tot cu cutii. Atentie la cardane.

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

nu am mai intrat de ceva timp.... intre timp am rezolvat cutia mea...... un rulment+ o siguranta si carcasa de la ambreiaj sudata= 80 ron toata distractia..... dupa ce am facut un drum pana la sibiu sa iau cutia de 88 care era total diferita de a mea..... si am mai facut un drum pana la un alt"vanzator " care la telefon mi-a cerut 250 eur iar cand am ajuns la el mi-a cerut 400 eur.....

in fine cutia mea s-a pus pe pajero pana in 99 din cate am inteles..... e cutia aia patrata... nu rotunda....

oricum va multumesc pt ajutorul acordat

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare