calinvas Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Salutari tuturor, Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Este o afacere viabila ? In teorie din cate am vazut ar fi o afacere rentabila si cu potential de dezvoltare. Multumesc, Calin 0722 209 699 http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? este si nu este.... afacerea in Romania se rezuma la cresterea iepurilor pt abatoare din afara.... mai exact catre unul din Ungaria, prin niste intermediari care cam dicteaza pretul. noi, inca in Romania nu avem unde procesa carnea de iepure si respectiv nu avem abatoare pt ei... afacerea misto este sa faci un abator si sa pfaci procesare de carne si distributia ei ... crescatori sunt destui... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Noiembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Adica noi in toata ROMANIA NU avem un abator pentru iepuri ??? :uameni Poate avem macar un abator , macar unul mic ...:ha: http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Adica noi in toata ROMANIA NU avem un abator pentru iepuri ??? :uameni Poate avem macar un abator , macar unul mic ...:ha: Cred ca ai boala mare pe iepurii ! :uameni Ce ti-au facut? Te-au capsat cand erai mic? :ha::ha::ha: Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Mai bine sinsile ca nu put asa rau ca iepurii :grin: se vand pentru blana. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Mai bine incerci cu fazani.AJVPS-urile cumpara in general primavara pentru repopularea fondurilor de vinatoare. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Bai fratilor omul intreaba de iepuri si voi o ardeti cu fazani ,draci ,laci :uameni :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 (editat) Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? http://groups.yahoo.com/group/ferma_de_iepuri/ nu exista abator de iepuri in romania... asa ca daca vei contracta cu cei din Ungaria, e bine. Suntem cam departe insa, ar trebui sa fii prin Transilvania pentru asta. succes! Editat Noiembrie 2, 2010 de Schultz KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Bai fratilor omul intreaba de iepuri si voi o ardeti cu fazani ,draci ,laci :uameni Eu am zis de sinsile este cam acelasi drac doar ca se foloseste doar blana mananca cam aceiasi mancare ca iepuri si se cresc tot in custi.O cusca are cam 30 cm patrati deci nu ai nevoie de cine stie ce hala.I-am dat asa zis un sfat pentru ca am vazut o crescatorie din asta.De imbogatit nu te imbogatesti iti asiguri doar niste venituri in plus. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Salut Calinvas, Am un amic apropiat care are 2000 de capete, spune-mi te rog ce te intereseaza mai exact sa stiu ce sa-l intreb. Salutari, Mircea Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Eu am zis de sinsile este cam acelasi drac doar ca se foloseste doar blana mananca cam aceiasi mancare ca iepuri si se cresc tot in custi.O cusca are cam 30 cm patrati deci nu ai nevoie de cine stie ce hala.I-am dat asa zis un sfat pentru ca am vazut o crescatorie din asta.De imbogatit nu te imbogatesti iti asiguri doar niste venituri in plus. Nu este deloc acelasi drac. Diferenta este mare. Problema nu este abatorul, ci piata de desfacere , traditia in arta culinara. Maine se poate inventa un abator si la noi , dar ce faci cu mortaciunile ? Cui le vinzi ? Tot asa si cu melcii, broastele. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dream_car Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? acum ceva timp am studiat si eu problema asta cu iepurii pt ca mi se parea foarte interesanta si cu potential.am gasit aceleasi raspunsuri ca si aici si anume ca nu sunt abatoare si ca trebuie sa te combini probabil cu ungurii,dar tot roscolind pe internet am gasit niste containere abator produse de italieni dotate cu tot ce trebuie.trebuiau doar legate la curent si la apa si puteai sa te apuci de procesat.preturile containerelor erau intre 10.000 eur si 20.000 eur.cred ca afacerea ar fi viabila numai in cazul in care ai avea abatorul tau,in felul acesta ai putea procesa si carnea de la alti crescatori.Am mai vazut ca desfacerea nu ar fi o problema,mai ales in cazul exporturilor,pentru ca cererea este acoperita doar in proportie de aprox 40 %. Numai bine si bafta. o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde...... Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Multumesc tuturor pentru mesaje. Abator NU vreau ... am vazut niste poze si eu nu ma pot duce la serviciu sa ma distrez si sa trec ,cu cafeaua, sa vad .... mor fericiti urechiatii ?? De crescut mi se pare mai funny ... daca cineva vrea sa faca abator poate ma suna si facem o combinatie ... ceva , oricum nu cred ca se poate abator cu legistlatia noastra ... 10~20K nu este un capat de tara pt abator dar eu nu vreau asa ceva langa mine . As vrea iepuri pentru carne fiindca cererea am inteles ca este mare si presupun ca o sa fie si mai mare ,pare si o afacere care daca o pui pe picioare are potential de dezvoltare. Mirciulica , multumesc , o sa te sun cand mai avansez in studiul cu iepurii si o sa am niste intrebari exacte. Cineva cu ferma de mecli sau vipere cumva exista printre cei de pe forum ??? Cineva care sa aiba sau care sa cunoasca pe cineva care are asa ceva . Se pare ca 2500 Mtr patrati cultivati cu melci fac cam 15 k pe an iar viperele stau si mai bine .... daca le apuci de cap :banana fara sa i-ti tremure inima :) Toate bune, Calin http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Multumesc tuturor pentru mesaje. Abator NU vreau ... am vazut niste poze si eu nu ma pot duce la serviciu sa ma distrez si sa trec ,cu cafeaua, sa vad .... mor fericiti urechiatii ?? De crescut mi se pare mai funny ... daca cineva vrea sa faca abator poate ma suna si facem o combinatie ... ceva , oricum nu cred ca se poate abator cu legistlatia noastra ... 10~20K nu este un capat de tara pt abator dar eu nu vreau asa ceva langa mine . As vrea iepuri pentru carne fiindca cererea am inteles ca este mare si presupun ca o sa fie si mai mare ,pare si o afacere care daca o pui pe picioare are potential de dezvoltare. Mirciulica , multumesc , o sa te sun cand mai avansez in studiul cu iepurii si o sa am niste intrebari exacte. Cineva cu ferma de mecli sau vipere cumva exista printre cei de pe forum ??? Cineva care sa aiba sau care sa cunoasca pe cineva care are asa ceva . Se pare ca 2500 Mtr patrati cultivati cu melci fac cam 15 k pe an iar viperele stau si mai bine .... daca le apuci de cap :banana fara sa i-ti tremure inima :) Toate bune, Calin Dragos spunea ca doar 40% din piata este acoperita. Crescatorii sunt, iepuri de vanat dar comestibili sunt. Cine si cum ajunge sa desfaca? Crescatorul, abatorul, vanatorul ?sau mai sunt si alti "amatori". Cauta raspunsul aici si vezi cat merita sau nu ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 (editat) Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? acum ceva timp am studiat si eu problema asta cu iepurii pt ca mi se parea foarte interesanta si cu potential.am gasit aceleasi raspunsuri ca si aici si anume ca nu sunt abatoare si ca trebuie sa te combini probabil cu ungurii,dar tot roscolind pe internet am gasit niste containere abator produse de italieni dotate cu tot ce trebuie.trebuiau doar legate la curent si la apa si puteai sa te apuci de procesat.preturile containerelor erau intre 10.000 eur si 20.000 eur.cred ca afacerea ar fi viabila numai in cazul in care ai avea abatorul tau,in felul acesta ai putea procesa si carnea de la alti crescatori.Am mai vazut ca desfacerea nu ar fi o problema,mai ales in cazul exporturilor,pentru ca cererea este acoperita doar in proportie de aprox 40 %. Numai bine si bafta. mai ai linkurile de la acele containere cumva ? ... la banii astia nu sunt scumpe Deja devinne interesanta ideea: crescatorii + abatorizare + procesare + desfacere ... si nu trebuie unul sa le faca pe toate... trebuie sa te lipesti doar la un lant de genul. ar mai ramane problema cu genetica ca aici iarasi sunt de pus ceva banuti ca sa iti faci cateva familii de rasa certificata...... informatii interesante pe: http://www.iepuri.info Editat Noiembrie 4, 2010 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Mare atentie cu iepurii , sunt foarte foarte sensibili la viroze. Daca apare in zona o viroza , iti mor pe capete ....intr--o noapte. Am crescut iepuri si mi-a macelarit de cateva ori.....din 50 imi ramaneau vreo 2-3. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dream_car Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? mai ai linkurile de la acele containere cumva ? ... la banii astia nu sunt scumpe Deja devinne interesanta ideea: crescatorii + abatorizare + procesare + desfacere ... si nu trebuie unul sa le faca pe toate... trebuie sa te lipesti doar la un lant de genul. ar mai ramane problema cu genetica ca aici iarasi sunt de pus ceva banuti ca sa iti faci cateva familii de rasa certificata...... informatii interesante pe: http://www.iepuri.info nu mai am link-ul,dar incerc sa refac lantul de site-uri care m-a dus la link. o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde...... Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzimm Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? ca medic veterinar iti pot spune ca prin vaccinare poti preveni virozele principale ce afecteaza leporidele(iepurii). daca te intereseaza afacerea eu zic sa studiezi bine desfacerea.....daca exista , da-i bataie ps,,,,stiu ca langa cluj cineva a realizat o microferma si parca si un abator,,,citisem in ziar acum cateva luni...daca imi aduc aminte e vorba de Floresti,,,comuna de langa cluj napoca audi a4b8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? cu ferma de vipere e nasol de tot se pare ca ar fi venin pe piata cam de 100 ori mai mult decat are nevoie industria farmaceutica in viitorii 20ani toti vand venin..nimeni nu cumpara forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Situatia in Sept si Oct este proasta cu tendinte de foarte proasta din ceea ce vad eu . Impactul scaderii cu 25% si cresterea TVA o sa duca multe firme pe pierdere . Pana in primavara nu ma apuc de nimica , asa ca am timp de cugetare. O productie de "papa" este logica in viziunea mea, nu o sa putem sa ne permitem sa mancam din import totul cand tara asta nu este un desert totusi . In Egipt am vazut desertul ....pana nu il vezi fizic nu realizezi exact ce este , la noi este un paradis fata de terenul si clima lor . In Australia am gasit un site unde se vand afaceri ... http://www.business-trader.com.au/buy_sell_business_search/0/All/australia/0.php In Australia din cate stiu eu nu a fost criza financiara si preturile par "interesante" att sunt in $AU aprox 1 $Au = 1 $ USD La noi Balonul imobiliar a sugrumat si productia de "papa" , cum sa cultivi rosii pe un teren care valoreaza 40 Eur /mp sau poate ... 80 Eur ca se vede o "balta" de pe el :ha: Concluzia este ca veninul cade (nevastamea a avut o parere radicala ... nu inteleg de ce ... , erau asa dragutzi ...) . Raman Iepurii si Melcii de studiat . Daca mai are cineva idei , astept cu interes sa le aud . Salutari, Calin http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? io zic ca pe vremurile grele se cere mult prost si ieftin... si aia sigur nu sunt iepurii care trec mai degrba drept delicatese italianul din floresti a abandonat la f scurta vreme dupa debut :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Industria de "papa" a fost sugrumata inainte de boom-ul imobiliar de catre marii importatori de "papa" si care importatori aveau in mana si puterea legislalistiva........de ex. : cum naiba sa aprob subventii pt kg de grau sau altceva cand "eu" sunt importator de grau ?!? Asta in conditiile in care toate tarile din jur au subventii bune pt agricultura si deci preturi mai mici numai bune sa faci import si sa vinzi in RO sub pretul oricarui producator autohton..... Dar deja trecem in off-topic si nu vreau ca acest topic sa alunece pe panta discutiilor politice etc..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Dacă mai eşti interesat de creşterea iepurilor şi a melcilor,sună-mă pe 0734779377.Cred că mai am nişte tehnologii de creştere pe iepuri carne,chinchila(blană) şi melci, în diferite sisteme de creştere. La prima vedere pare simplu, dar trebuie totuşi puţină pregătire şi atenţie.Trebuie plecat obligatoriu de la piaţa de desfacere reală, nu cea virtuală( gen ,,e asigurat doar 40% din necesar"), de la cumpărătorul contractual, de,, X " Kg, pe un grafic de eşalonare sustenabil. Pe melci, de exemplu, în perioada 2003-2006, au fost nişte programe de finanţare europeană pentru preaderare în activităţi agricole de nişă, printre care şi creşterea melcilor. Ca să n-o mai lungesc, din vreo 14-15 proiecte finanţate şi implementate în zonă pe melci, nu ştiu dacă 1-2 proiecte au avut succes.Cu stimă! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Am o cunostinta care a facut o mica ferma de melci.La prima vedere nu pare o investitie foarte mare dar amicul a renuntat dupa cativa ani din cauza ca profitul nu era deloc pe masura muncii depuse.Trebuie sa ingradesti toata ferma cu tabla ca sa nu iti plece melcii si trebuie sa ai o sursa buna de apa pentru ca au nevoie de multa umezeala.Pentru o "ferma" de 1000-1500 mp amicul respectiv a sapat 7 sau 8 puturi pentru ca nu avea voie sa ramana vreodata fara apa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Are cineva de pe forum Ferma de Iepuri ?? Ma poate ajuta cu ceva informatii ? Pentru amenajarea a 2000mp crescatorie de melci, investitia este in jur de 5000 de euro, sistem de irigatie inclus.Sursa de apa este obligatorie. Finantarea a fost 50/50%, respectiv beneficiarul a investit doar 2500 de euro, diferenta fiind acoperita de finantarea europeana. Proiectele au fost implementate dupa tehnologie actuala cu garduri de protectie si plasa antiacida, cu plasa aeriana de protectie contra rapitoarelor cu pene. Repet, nu la finantare s-au impiedicat proiectele, ci in exploatare.Inainte de a se lua o decizie in implementarea unui asemenea proiect, vizitarea unuia ,,in functie,, si o discutie cu proprietarul sunt absolut necesare.Cu stima! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate