razvan_m2002 Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Salut, avand in vedere ca vine iarna, si ptr. mine este prima cu masina asta, ridic un semn de intrebare privitor la consumul masinii iarna cu 4H cuplat.A masurat cineva acest consum?Stie cineva care este diferenta de consum fata de 2H?exista contraindicatii daca mergi mai multi km in 4H? Multumesc anticipat pentru raspunsuri! Numai de bine!!! Mitsubishi Pajero 2800 Turbo Intercooler, 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H 1993....... Probabil SuperSelect. Daca da,puntea fata oricum se invarte pentru ca nu are MRL-ul in capetele plantarelor. Daca are MRL-uri automate atunci consumul este mai mic cu 1-3L la 100km (in 2H). Uzura este semnificativ mai mica in 2H. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan_m2002 Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H intr-adevar are cutie automata, iar MRL-urile sunt automate.Logic uzura este mai mare in 4H,dar ma gandesc daca am de facut un drum de mai multe sute de km si merg in 4H datorita carosabilului, nu dauneaza pe moment foarte tare.Presupun ca daca mergi aiurea fara sa ai nevoie de 4H atunci uzura nu este justificata. Cat despre consum nu am inteles prea bine care ar fi valorile.Ce am inteles este ca daca ai MRL-uri automate consumul este mai mic. Mitsubishi Pajero 2800 Turbo Intercooler, 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H La al meu, 2.8 TDI lung, consumul este cu aproximativ 2 litri mai mare in 4 H. Poti merge fara griji asa pe distante mai lungi daca drumul este acoperit cu polei sau zapada. "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Siguranta pe primul loc Cresterea de consum indiferent cat de semnificativa ar fi (oricum nu este mai mare de 1l sau 2) nu poate concura cu siguranta oferita de cele 4 roti motrice in condintiile meteo si de rulare nefavorabile. Nici nu se pune problema uzurii mai accentuate la rularea 4h avand in vedere ca sunt n masini 4x4 permanent cu principiu de functionare nu foarte diferit care fac milioane de km fara probleme. Totodata rularea in 4h reduce stresul pe puntea spate la 50% in concluzie scade uzura, ce pierzi pe o parte castigi pe alta (oricum sunt de neluat in calcul) CONCLUZIE: Daca conditiile o impun folosete 4h cu incredere chiar si milioane de km fara sa te gandesti la uzura sau consum, astea sunt neglijabile. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
House4x4 Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H Salut, este incorect spus MRL-uri automate fiindca la Pajero satelitii sunt cuplati permanent deci teoretic uzura este aceeasi si in 2H si in 4H . Cand cuplezi 4H tu cuplezi puntea fata printr-un vacuum , si astfel antrenezi grupul . Teoretic consumul nu ar trebui sa fie cu mult mai mare , mai ales ca este diferential central liber in 4H . Sper ca te-am ajutat . O zi buna ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan_m2002 Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H multumesc ptr. raspunsuri! Intr-adevar nici un consum nu este prea mare atunci cand vb despre siguranta.1-2 l in plus la o suta de km nu se poate considera un consum mult mai mare. Asa ca ,hai cu iarna aia grea de o tot anunta astia de la meteo!:) Mitsubishi Pajero 2800 Turbo Intercooler, 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fram Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H ai testat in 4H? ce consum a iesit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan_m2002 Postat Decembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H in mod normal,in 2H, in oras(Sinaia) iese consumul undeva la 13l/100 km, iar in 4H iese undeva la 14-15l/100km.Calculul l-am facut saptamana asta cand a fost zapada si am testat cauciucurile undeva pe la Cota1400 si am tractat si pe un prieten la sufa. Deci daca ar fi doar pe strada , diferenta nu este mai mare de un litru la suta de km. Oricum nu se pune niciodata in balanta siguranta cu consumul.Asa ca numai de bine!:) Mitsubishi Pajero 2800 Turbo Intercooler, 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andi_frincu Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H cred ca , in conditii de strada, e normal sa consume un pic mai mult in 4H , la fel cum in conditii de off mediu+, e normal sa consume mai mult in 2H ... iarna...consumul nu conteaza ...primeaza siguranta bafta tuturor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fram Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Re: pajero 2.8 swb `93, consum 2H vs 4H mie pe autostrada, cu overdriveul on 2H si cauciucuri de 31 cramponate la o vit. medie de 100km/h mi-a iesit 12l/100 km. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate