maxian paul Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Acum 1 luna am schimbat simeringul de la flansa cardanului de-la puntea fata la un G 250, atunci am observat ca daca string mai tare piulita pinionului acesta se invirte foarte greu. Aceeasi operatie am facut in primavara la puntea spate iar piulita am putut sa o string tare(200-250)Nm si pinionul se rotea usor. Acum curge din nou pe la simeringul flansei la puntea fata. Poate fi distrus stratul de cementare la rulmentii pinionului si asta sa fie cauza rotiri greoaie cind stringi piulita si distrugerea rapida a simeringului? La mina nu se observa joc. A mai intilnit cineva ceva similar? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Re: uzura la rulmentii pinionului de atac din puntea fata? Nu cunosc puntea de G, dar acolo n-ar trebui sa fie ceva rulment conic ? Care trebuie sa se stranga la un anumit cuplu... Iar legat de simering, daca jocuri nu sunt, suprafata pe care etanseaza simeringul e ok ? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Re: uzura la rulmentii pinionului de atac din puntea fata? Azi am desfacut diferentialul, rulmenti aveau uzura dar nu foarte mare. In schimb pinionul are niste cupituri pe dinti ca si cum ar fi prins fragmente de metal intre el si coroana si rulmentul mare al pinionului are camasa ext.Timken iar cea int. SKF (cirpeala tipic romaneasca). Coroana arata excelent ceea ce ma face sa cred ca a fost schimbata numai ea. Deci pinionul si coroana sint desperecheate. Ca urmare trebuie sa schimb rulmentii si diferentialul fata (numai pinionul si coroana) cu raportul 44/9. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Re: G 250 - uzura la rulmentii pinionului de atac din puntea fata? Suprafata pe care etansaza simeringul este flansa de prindere a cardanului si nu este uzata deloc. Rulmenti sint conici iar cuplul de stringere corect nu il stiu deocamdata dar la puntea spate am strins cam cu 200Nm si se invirtea usor pe cind pe fata se bloca chiar si la 100Nm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Re: G 250 - uzura la rulmentii pinionului de atac din puntea fata? Ceva e in neregula cu un ajustaj care permite unui umar sa se rezeme pe carcasa si astfel se blocheaza rotirea . Pe de alta parte , se poate face o comparatie doar intre lagare asemanatoare .Asta ma face sa intreb , cele doua diferentiale sint identice ? Pina acum am orbecait in intuneric , asa ca trebuie sa facem lumina = manualul ...ce spune ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Noiembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: G 250 - uzura la rulmentii pinionului de atac din puntea fata? Diferentialele sint identice sau cel putin rulmentii cu role conice din ele. Iar manual daca aveam probabil era rezolvata problema. Tind sa cred ca de vina principala o avea rulmentul mare de la pinion pentru ca cineva a folosit camasa interioara cu role marca Timken iar cea exterioara SKF. In mod sigur caile de rulare nu sint aliniate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: G 250 - uzura la rulmentii pinionului de atac din puntea fata? Daca stii sigur ca rulmentul nu e cu componentele pereche , asta e primul pe lista de inlocuiri .Nici nu are cum sa mearga , si e o mare magarie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: G 250 - uzura la rulmentii pinionului de atac din puntea fata? Buna seara astazi am rezolvat problema. Cu ajutorul d-lui Liviu Iernean, s-a schimbat rulmentii si grupul conic. Acum totul este in regula. Multumesc celor care au incercat sa ma ajute si celui care m-a ajutat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate