Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pregatiri de iarna

geosemar09

Postări Recomandate

Salut,

Am reusit sa cumpar, in cele din urma, un cherokee din 94, motor 2.5I.

Cum trebuie sa-l pregatesc de iarna, tinand cont de faptul ca i-am cumparat gume de iarna si schimbat uleiul?

Pe drum accidentat se aude un troncanit(ce poate fi?). In rest masina este ok si chiar se comporta bine.

Multumesc

P.S. maine am sa incerc sa pun poze cu utilajul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pregatiri de iarna

daca tot vrei sa intri cu masina in iarna cum trebuie....mai ales ca e proaspat achizitionata....schimba tot ce inseamna uleiuri....filtre .....antigelul din motor...bujiile...fisele lor dac sunt imbatranite...crapate....verifica jocurile din pivoti....verifica jocul la bucsile bratelor de prindere a puntilor.....schimba lichidul de parbriz...cu ceva adecvat anotimpului....eu personal folosesc alcool tehnic diluat cu apa...verifica bateria.....incarcarea ei

daca le faci pe toate astea....poti intra in iarna fluierand

uitesem...greseaza tot ce se poate gresa acum cat e cald

Link spre comentariu

Buna ziua !

Deci, odata cumparata masina, se executa urmatoarele:

- toate filtrele

- toate fluidele (a nu se uita FM daca exista LSD in grupul spate), inclusiv lichidul de frana.

- toate curelele

- spalat radiatoarele pe interior

- test de baterie

- test incarcare al alternatorului

- bujii/fise de bujii. Rezerve ai ?

- verificat jocuri la directie (capete de bara, pivoti, caseta. telescop directie)

- verificat stare telescoape si anvelope (presiune si profil), vezi si rezerva. Strangere roti OK ?

- verificat joc in crucile cardanelor si planetarelor fata.

- verificat functionarea corecta a repartitiei 4x2, 4x4H, 4x4L (numai pe terenuri moi, cu aderenta slaba, nu pe uscat).

- stare chedere.

- stare incuietori (sa mearga corect, se greseaza toate).

- stare furtune/coliere. Coliere de rezerva ai ?

- stare furtune de frana (trei bucati).

- stare discuri/placute/tamburi/saboti.

- frana de mana OK ?

- stare lumini faruri/stopuri/interior. Becuri de rezerva ai ?

- stare martori bord (se aprinde tot ce trebuie acolo ?)

- umezeala pe sub mocheta ?

- stergatoare OK plus sprituitoarea OK ? Zeama de iarna in vas, sper...

- panou de sigurante (sigurante calibrate corect ?), sigurante de rezerva ai ?

- visco e OK ?

- ventilator de habitaclu plus caldura interior OK ?

- dezaburire luneta OK ?

- cric/cheie de roti (cric OK ?)

- sufa de remorcare si ocheti (minim doi)

- eventual un set de lanturi...

Si poate imi mai vin idei...

Galagie poate sa apara de la pivoti cu joc, de la bucsile de la brate uzate (cu joc), vreun surub nestrans bine pe undeva...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

poate vrei sa iei in considerare si patania mea, cu fosta maisina am ramas o noapte pe drum pt ca nu se putea trece din cauza drumului blocat , cei drept nu era jeep :) , dar era echipata corespunzator cu gume de iarna si lanturi pe fata . de atunci tin in spate o canistra de carburant si 2 saci de dormit de aia de iarna , just to be safe in caz ca trebuie iar sa mai innoptez pe ceva margine de drum . Poate is eu paranoic dar iarna car dupa mine un minim necesar pt cazu in care raman pe undeva prin munte sa nu rabd foame si frig pana ajung acasa . Cei drept nici nu stau cuminte langa semineu acasa cand ninge . Bafta la masina !

Link spre comentariu

Salutare tuturor,

De bine ce am cumparat masina am reusit sa-mi rup piciorul la fotbal, asa ca de o saptamana zac in pat cu piciorul in gips. Medicii spun ca mai trebuie sa stau cel putin 2 saptamani.:dr3

Norocul meu, deocamdata nu am apucat sa ma bucur de masina, deci nici s-o pregatesc cum ar trebui de iarna. Oricum asa se intampla mereu, astepti un lucru, te gandesti, o intorci si pana la urma iti pare putin rau de ce ai facut. Zic toate astea ca, dupa ce am cumparat chiuruki, am vazut anuntul lui trenu cu altul care sincer m-a imbolnavit mai mult decat sunt(nu ca al meu ar fi rau).

Dar asta e, mergem mai departe

Link spre comentariu

insanatosire grabnica si sa te pui cit mai repede pe picioare....amindoua,cit despre masina sa nu iti para rau niciodata pt ca se intoarce inpotriva ta si cine stie,poate isi rupe si ea vreo roata

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

@ geosemar09,daca este posibil poti spune cit ai platit-o,am un unchi care ar fi interesat de unul si sti cum e pretul la vinzarea efectuata este cel mai corect nu ce vezi la vinzare pt ca sunt foarte diferite intre ele preturile.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare