Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rasturnari cu samuraiul

eul

Postări Recomandate

Rasurnarile cu samuraiele sunt extrem de amuzante dar deasemenea pot avea si consecinte dintre cele mai neplacute. Intre motociclisti circula o vorba cum ca "sunt motociclisti care deja au cazut si altii care urmeaza sa cada" ca o inevitabila conditie a motociclistilor. Cu samuraiele, lucrurile stau exact la fel, cu mentiunea ca-i vorba de rasturnari. "Experienta mea s-a petrecut pe un drum de padure, cu panta aproape zero, dar care avea doua nenorocite de sleauri. Am scapat roata din fata pe sleaul care nu trebuie si ne-am rasturnat, practic, in "reluare". Spun ne-am findca eram doi in masina, ceea ce complica semnificativ situatia. Pe deasupra, nu ne puteam opri din ras. Faza era alimentata si de lichidul de parbriz care se scurgea gravitational, intr-un jet galbui, chiar in fata noastra. Intr-un final, impreuna cu cativa prieteni care ne insoteau, l-am rasturnat de data aceasta pe roti, si am continuat drumul. Doua lucruri au ramas de pe urma acelei "erori de pilotaj": o poza facuta cu telefonul si o fobie de care stiu ca nu voi scapa decat exersand "procedeul" pana devine un fapt banal. Am deschis acest topic, pentru a sublinia un aspect al off road-ului practicat cu samuraie si va invit sa postati experientele voastre similare. In definitiv, se poate face ceva, sau asta e... si basta?

http://img547.imageshack.us/img547/1056/fronttx.jpg

Uploaded with ImageShack.us

XJL... 4L
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Rasturnari cu samuraiul

Eu am fobie legata mai degraba de rasturnarile fata-spate decat cele laterale. Nu am rasturnat inca Samuraiul, dar am fost foarte aproape sa ma dau pe spate la un moment dat. Norocul a facut ca nu aveam inertie suficienta, asa ca am ramas suspendat aproape vertical cu botul in aer.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Se pot monta roti ajutatoare laterale, ca la bicicleta cand eram mici. La un anumit unghi de inclinare, sa intre in contact cu solul. Le poti face si rabatabile, cu balamale si cand simti ca se intorc polii, scoti mana pe geam si basculezi roata. :h5

Eu sper sa va dau ganduri, pentru ca vreau sa vad asa ceva pus in aplicare, ar fi priceless :grin:

Un upgrade in acest sens, ar fi punti de patrol, flanse si jante cu ET -100 intoarse si suspensie pe elicoidale. :ypu

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Suspensia are un rol important intr-adevar la "datu' pe spate". Daca amortizoarele nu amortizeaza, cred ca se naste exact impulsul care sa te ajute sa te dai peste cap. Iar arcurile lamelare sunt rigide, nu-s facute pentru chestii sportive ci mai degraba ca sa reziste la sarcina.

Samurai incepator
Link spre comentariu

E clar ca samuraiul e predispus la rasturnari, atat laterale dar mai ales peste cap. Un factor decisiv il reprezinta cred suprainaltarile si amortizoarele proaste. Din cate observ la samuraiul lui eul are SPOA. Celalalt din film nu ma indoiesc ca si el e inaltat bine de tot.

In film se vede ca baiatu i-a dat span in conditiile in care inclinarea laterala era spre partea exterioara a curbei iar masina topaia in draci deci canci directie. Cred ca astea sunt conditiile ideale pentru pus pe parte orice masina nu doar samuraiul.

Eul, ma gandesc ca a incercat sa mearga inclinat pe malul din dreapta (cum privim) in aceleasi conditii de inclinare laterala spre exteriorul curbei, masina a alunecat spre stanga, s-a proptit in sleau generand o energie de impuls care adaugata la cea centrifuga si cea gravitationala a fost de ajuns sa o puna pe o parte :grin:.

Poti sa ne confirmi te rog daca asa s-a intamplat?

Va salut !

Link spre comentariu

*** Redimensioneaza poza la 1024 x 768 si apoi urc-o pe Imageshack ca altfel iese din ecran !!!

Editat de Astral
Link spre comentariu

E clar ca samuraiul e predispus la rasturnari, atat laterale dar mai ales peste cap. Un factor decisiv il reprezinta cred suprainaltarile si amortizoarele proaste. Din cate observ la samuraiul lui eul are SPOA. Celalalt din film nu ma indoiesc ca si el e inaltat bine de tot.

In film se vede ca baiatu i-a dat span in conditiile in care inclinarea laterala era spre partea exterioara a curbei iar masina topaia in draci deci canci directie. Cred ca astea sunt conditiile ideale pentru pus pe parte orice masina nu doar samuraiul.

Eul, ma gandesc ca a incercat sa mearga inclinat pe malul din dreapta (cum privim) in aceleasi conditii de inclinare laterala spre exteriorul curbei, masina a alunecat spre stanga, s-a proptit in sleau generand o energie de impuls care adaugata la cea centrifuga si cea gravitationala a fost de ajuns sa o puna pe o parte :grin:.

pai, am nimerit in sleaul in care nu trebuia. daca stateam pe ele, treceam fara probleme. in cazul meu a fost neatentie, am scapat-o. @sensei, dupa mine, a patit acelasi lucru. zambetul lui arata nedumerirea care m-a incercat si pe mine, aceeasi cadere in "reluare", plierea fina a oglinzi... sentimentele alea confuze, cand te vezi cu acaretul pe-o parte:grin:

uitand de pagube, ramane una din cele mai amuzante experiente. mai asteptam si alte "faze". daca nu mai aveti, mai producem:ha:

XJL... 4L
Link spre comentariu

cu veverite nu am, am cu Cherokee si cu HDJ80, situatii similare, doar malul din stanga muuuult mai inalt si abrupt.

e voie?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Asa s-a intamplat...

Problema masinii era ca era ff inalta si stabilitate 0, anvelope ff late si aderenta 0.

Acum s-a facut modificari si problemele s-au remediat. Asta nu inseeamna ca nu e incontinuare ba pe o parte ba pe cealalta doar ca trebuie sa ma stradui mai tare:grin:, dar, cu perseverenta reusesti orice.

Samurai SJ413-87

KingQuad 700 -07

Link spre comentariu

...pe de alta parte Tuparu ne-a demonstrat ca un Samurai bine manuit nu se rastoarna chiar asa de usor :grin:

So, watch this: http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=40305&d=1245689195

in pozitia aia nu prea ajungi de buna voie. ieri m-am pomenit aruncat din sleauri si am trecut numai findca malul nu s-a inaltat prea tare. http://img833.imageshack.us/img833/8852/eulangasleau.jpg

Uploaded with ImageShack.us

XJL... 4L
Link spre comentariu

Asa s-a intamplat...

Problema masinii era ca era ff inalta si stabilitate 0, anvelope ff late si aderenta 0.

Acum s-a facut modificari si problemele s-au remediat. Asta nu inseeamna ca nu e incontinuare ba pe o parte ba pe cealalta doar ca trebuie sa ma stradui mai tare:grin:, dar, cu perseverenta reusesti orice.

Mda. Toate le-a rezolvat mai putin cele cu capul, in rest masina merge foarte bine..... Ce ti mai place .........

Link spre comentariu

Samurai-ul e o specie aparte, nu se poate compara cu nici o alta masina. Trebuie sa te obisnuiesti cu el,daca nu, cum nu esti pe faza cum de da cu cracii in sus. Dar daca inveti sa-l stapanesti iti poate da mari satisfactii. Mie personal imi place la nebunie :ypu

LIVE FREE OR DIE!
Link spre comentariu

Dupa ce am vazut/citit prin topicul asta, vad ca sunt ceva persoane care au experimentat "rastunatul", si din curiozitate, cam ce ampatament are samuraiul? Dupa ce am inaltat si eu vitara mea 5cm SL plus cauciucuri 215, si J pozitiv (sincer nu stiu cat, dar suficient), sa nu am si eu vreo bucurie, nu de alta, dar soft top, fara roll cage e cam nasol, ma trezesc cu copacul pe bancheta din spate. :wink:

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Recunosc..:h5

Cu SREVNI am experimentat punerea pe o parte la cupa KAMIKAZE...tot incet pe sleauri si o gropita care mi-a virat in sensul in care nu trebuia.Am pus-o pe roti si i-am scos filtrul de aer ca era imbibat de benzina...

Apoi am experimentat si scufundarea unde la incercarea de recuperare cum a dar de malul abrupt samuraiul iar s-a pus pe o parte(dar aici deja era vb si de flotabilitate).

Eu am ales sa ramin cu suspensia si transmisia nemodificata doar intorcind jantele.Esteadevarat ca este o masina care te solicita si fizic in conducerea ei....dar tocmai asta este placerea.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

uite ce am gasit. cum comentati? este tot acolo si continuarea.

Nu ma mira filmele de acest gen. Orice lucru facut bine, care are succes si NU este facut de americani trebuie aspru criticat :grin:. Deh.. s-a vandut mai bine decat Dodge Ram 3500.... nenorocitii astia cu ochii oblici si masinutele lor de jucarie....

Pe de-alta parte am fost si eu (nu o data) la un pas sa ma rastorn dar inainte sa cumpar masina asta am citit despre ea. Si am aflat ca nu-i o masina pentru plangaciosi, sensibili, fricosi, speriosi.... Iar masina imi aduce aminte de asta cu fiecare ocazie :wink:

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

asa cum spuneam la inceput, rasturnarile cu samuraiul, care n-au consecinte grave de genul maini rupte, capete sparte, etc sunt cat se poate de amuzante. au farmec. pe de alta parte optiunea pentru samurai cat si pentru o anumita abordare in teren apartine proprietarului/soferului. sunt asumate. neprevazutul, hazardul pe care il "atrage" aceasta jucarie o diferentiaza de surorile ei mari si/sau robuste. ii sade bine sa se rastoarne, sa se impiedice dar stim cu totii ca nu se lasa...

XJL... 4L
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

aratam in primul post cum poti sa rastorni Samuraiul din neatentie, luand sleaul grsit. acum stiu cum obti acelasi efect din lene, abordand o ravena din lateral (cum se nimereste). Lenea este si indolenta si delasare si o insecta (Pompilus viaticus), lenesul este trandav, inert, somnoros, lent, calm, puturos si eu am fost sambata (04.12.10) cate putin din toate astea. Rezultatul este cel de mai jos:

1259628808_rasturnare041210.jpg.a164ea2c7d6ab09f20e54b07d6e58cc9.jpg

ce invataminte se pot trage de aici: 1. daca se impun cateva manevre pentru abordarea corecta a ravenei, merita facute mai ales daca nu iti sunt alaturi cativa imimosi prieteni (merci Ovidiu, Toni) pentru ca fara troliu se pune mai greu pe roti in ravena, 2. de parasit habitaclul este mult mai dificil cand esti singur in masina findca nenorocita aia de usa, care in pozitie "normala" se deschide singura, parca ia brusc in greutate (de data asta am savarsit-o fara pilot) si 3. sa aveti preventiv un parbriz cu rama disponibil findca tensiunile din caroserie se disipa tocmai in acea zona.

Poate mai desertati din experienta voastra.

XJL... 4L
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare