sebastian f Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Salutari tuturor! Am vazut azi o rusoaica din 1987, pe carburator. Vanzatorul cere cam 2000 Euro pe ea. Am gasit cateva lucruri care ma deranjeaza un pic la ea si as avea nevoie de sfaturile voastre pentru a cantari daca merita luata si cati bani mai trebuie bagati in ea pentru a fi ok : - motor rectificat pentru a doua oara (suna bine, dupa parerea mea de neprofesionist si merge rotund), - caroseria desfacuta total, praguri schimbate, antifonat si vopsit (vanzatorul spune ca a bagat si ceva uleiuri prin praguri, usi, etc.), arata ok, - la aripi s-au sudat niste aparatori de tabla, a prins un pic de rugina pe la sudura, nu prea grav din cate imi dau eu seama, - blocantul si reductorul merg impecabil, - in marsarier, cand lasi ambreiajul, se simte un pic de joc, poate de la cardan? - dezaburirea de la luneta defecta, - motorul in sarcina scoate un pic de fum deschis la culoare, ca si cand ar manca ulei, - in viteza a patra (are doar 4 viteze), la 80 km/h, daca ridici piciorul de pe acceleratie, se intampla sa sara din viteza. Pentru toate astea, prietenul meu mecanic nu ma sfatuieste s-o cumpar. Pe mine ma tenteaza avand in vedere pretul relativ ok cerut pe ea. Ma gandesc ca daca mai bag ceva banuti in ea, poate iese ceva bun din masina. Ce parere aveti, merita? De mentionat faptul ca masina va fi folosita doar in week-end pentru transport persoane in zone deluroase si un pic de off-road, dar nimic serios. Masina, dupa spusele proprietarului, a fost cumparata din Ungaria de la graniceri. Astept parerile voastre. Merci mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: merita cumparata? Vezi ca este una de vanzare pe forum si la un pret acceptabil. E si pregatita sa faca fata in teren. Colegul khumall o are de vanzare la Timisoara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebastian f Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: merita cumparata? Merci. Am observat. L-am si intrebat de sanatate deja. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: merita cumparata? dupa cum povestesti , cu cca.300 euro poti retusa neajunsurile . La pretul acesta nu gasesti o masina perfecta din ''87. O masina din acest an la care nu gasesti probleme ajunge la cca. 3500 euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebastian f Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 (editat) Aha! In concluzie, merita sa ma gandesc serios sa o cumpar? Din ceea ce am descris eu, ce probleme credeti ca are masina? Am uitat sa spun ca miroase a benzina in habitaclu de mama focului. :cr Editat Noiembrie 14, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: merita cumparata? Vezi ca este una de vanzare pe forum si la un pret acceptabil. E si pregatita sa faca fata in teren. Colegul khumall o are de vanzare la Timisoara Recomand si eu aceasta masina, s-a muncit cu mult suflet la ea! Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian84 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: merita cumparata? Pana la urma tu hotarasti in ce investesti banii,dar eu as arunca o privire pe autovit sau alte site-uri auto si tinand cont de faptul ca nu-ti iei in fiecare zi masina,mai pune 1000 euro si cu 3000 iti vei lua una din 2004-2005, pe injectie.Chiar daca nu va functiona perfect,dar e mai aproape de zilele noastre! :wink: IULY Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebastian f Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 (editat) O masina bunicica se gaseste pe la 4500-5000 Euro, iar atatia bani nu vreau sa bag in ea. Recomand si eu aceasta masina, s-a muncit cu mult suflet la ea! Ma tem de RAR din cauza modificarilor semnificative la masina. Cand o sa ma vada aia cu ea o sa ma trimita la plimbare. Revin cu solicitarea de a-mi explica cineva cam caror probleme tehnice crede ca se datoreaza simptomele descrise de mine la deschiderea topicului. Multam. Editat Noiembrie 14, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: merita cumparata? Eu zic sa te abtii,la anul de fabricatie si defectele enumerate de tine pur si simplu nu merita cumparata,asta in conditiile in care nu scot capul si alte defecte.Dai 2000E si s-ar putea sa mai dai inca 2000 pe reparatii. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? si sfatul meu este sa te abtii de la asemenea achizitie 2000 eur e curata risipa:no ca sa nu zic inconstienta.mai cauta ,au fost nive de vanzare la 3000 euro 2000-2002.e drept nu perfecte dar....... e altceva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? ,,- in marsarier, cand lasi ambreiajul, se simte un pic de joc, poate de la cardan? - dezaburirea de la luneta defecta, - motorul in sarcina scoate un pic de fum deschis la culoare, ca si cand ar manca ulei, - in viteza a patra (are doar 4 viteze), la 80 km/h, daca ridici piciorul de pe acceleratie, se intampla sa sara din viteza." toate problemele astea e posibil sa le rezolvi dand cutia jos si facuta o revizie completa cu schimb de piese,care nu sunt exagerat de scumpe , de fapt cu 500 ron cei de la cluj vand cutii de viteza aranjarea caroseriei este numai treaba ta , potini fac treaba la caroserie cand nu e masina lor (dau bulela pe romaneste ) ramane problema motorului... aici pt mine personal e o broblema , daca scoate fum dupa rectificare ... nu a fost facut in cote de rectificare si dupa ce se duc segmentii ... dangane pistoanele n el daca puneai si ceva poze ... DAR ULTIMA DECIZIE ESTE A TA !:wink: VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Chiar nu merita Eu am luat-o pe a mea in aug. Fabricat 2006 inmatriculata in 2008 cu 3700 euro. Stiu ca e aproape dublu dar la 3000 gasesti ceva rezonabil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebastian f Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Na, bine. M-ati convins. De fapt, aveti dreptate, numai ca vroiam o confirmare de la cunoscatori. In week-end ma duc sa ma dau cu rusoaica lu' Khumall la Timisoara.:y Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Toata lumea cere prin Romania niste preturi astronomice pentru automobile care in strainatate le gasesti la vreo mie mai putin - cauzele, evident, fiind elucubratiile guvernului si oferta redusa. 2000 e mult, dar starea de inmatriculare adauga automat aproape o mie de euro - daca are si ITP omul pretinde de regula si mai mult. Nivele au avantajul pieselor ieftine - ti le trimite rusul cu autocarul sau le gasesti in piata - cauciucurilor ieftine, asta daca nu vrei sa bagi tuning la greu in ea. Versiunea pe carburator e mai gurmanda si mai nabadaioasa, dar ti-o poti repara in curtea blocului. E frumos sa fii in pas cu lumea civilizata, cum ziceau colegii de mai sus, dar depinde si de buzunar - daca te-ai orientat spre masina asta probabil esti bugetar ca mine. Dezavantajul Nivei e ca nu e pe sasiu. Mecanica se poate repara daca nu e chiar totul de inlocuit la ea, dar fieraraia e o poveste mai complicata daca nu ai un prieten tinichigiu priceput. Ca idee: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=14400&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxPrice=1001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=〈=de&id=138341478&pageNumber=1 Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Toata lumea cere prin Romania niste preturi astronomice pentru automobile care in strainatate le gasesti la vreo mie mai putin - cauzele, evident, fiind elucubratiile guvernului si oferta redusa. 2000 e mult, dar starea de inmatriculare adauga automat aproape o mie de euro - daca are si ITP omul pretinde de regula si mai mult. Nivele au avantajul pieselor ieftine - ti le trimite rusul cu autocarul sau le gasesti in piata - cauciucurilor ieftine, asta daca nu vrei sa bagi tuning la greu in ea. Versiunea pe carburator e mai gurmanda si mai nabadaioasa, dar ti-o poti repara in curtea blocului. E frumos sa fii in pas cu lumea civilizata, cum ziceau colegii de mai sus, dar depinde si de buzunar - daca te-ai orientat spre masina asta probabil esti bugetar ca mine. Dezavantajul Nivei e ca nu e pe sasiu. Mecanica se poate repara daca nu e chiar totul de inlocuit la ea, dar fieraraia e o poveste mai complicata daca nu ai un prieten tinichigiu priceput. Ca idee: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=14400&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxPrice=1001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=〈=de&id=138341478&pageNumber=1 Scuza-ma, dar in Romania, preturile masinilor in acest moment, sunt mult mai mici decat in Germania. Mai trage cu ochiul pe mobile.de si fa o comparatie cu piata auto de la noi. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Nu neaparat. Lada de pe mobile era 800 si ceva la un dealer, probabil o luai si mai ieftin la targuiala, iar cea de care pomenea omul nostru era 2000 si in stare mult mai proasta. Si asta doar la o cautare superficiala... E greu de facut o predictie, poti sa ai bafta si in Romania, dar in cele mai multe cazuri la noi gasesti jafuri supraevaluate. Mai e si cererea pentru anumite masini - un G contemporan cu un sedan W123, aceeasi motorizare si stare, e evident de cateva ori mai scump pentru ca e 4x4, e mai cautat, e mai rar, etc. Pe un M in ultimul hal se cere o gramada ca e "istoric". Preturile au scazut in RO din cauza dementei cu impozitele si a crizei, dar sub 2000 de ccm se mentin vechile obiceiuri. Iti spun din experienta pentru ca am curtea plina de fiare vechi si in general cumpar vechituri - am eu o lampa lipsa... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Ia-ti nene o niva de dupa 2000, nu te prosti cu epave in care incepi sa bagi bani!! In loc sa mergi cu ea, o tzii in garaj si-o repari, si cand tragi linie, vezi ca daca mai asteptai un pic si mai puneai un ban, ieseai mai bine. Nu zic nu, ia-ti si mai veche, insa de la cunoscuti, sa fie in regula masinuta. Si du-te cu-n mecanic cand mergi sa vezi o masina! Succes in cautari!:h5 Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? intotdeauna vor exista pareri pro si contra in privinta anului de fabricatie ,a modelului de masina,a carburantului cu care functioneaza masina! eu unul nu mi-as lua o niva p injectie din diverse motive ,execeptie facand doar niva aceea cu 4 usi p care o ador,iar in afara de strea masinii ,hiar nu ma intereseaza anul de fabricatie pt ca niva in linii mari e cam tot aia din 1980 pana azi! e adevarat ca din pricina anului de fabricatie masina pote sa se afle intro stare mai buna sau mai putzin buna in cazul in care este o masina mai batranica insa cred ca mai exista si nive mai vechiute care se afla intr-o stare foarte buna,totul e doar sa cauti si sa stii ce cauti! Nu fac galerie masinilor mai vechi pt ca am una din 96 care esre in vanzare,sa nu ma fac gresit inteles,ci doar pentru ca am facut destule comparatii intre masinile amicilor/prietenilor si rusoaica mea din 96! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Iti dau o parere PERSONALA: Cumpare o NIVA fabricatie pana in 2000 si ai sa vezi ce multumit ai sa fii de ea! Eu am avut 2 una din 2007 si una din 2009 si mi-au mancat zilele.... Am vazut vreo 3 NIVE in CRAIOVA le cunosc propietarii ,sunt fabicatie pana in 1995 ,si sunt f.multumiti de ele! Alegerea e a ta ! Bafta multa! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Scott Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Ce parere aveti de noul model - Lada Niva M (modernizat)? Se pare ca au facut peste 250 de modificari pentru imbunatatirea performantelor, tinutei de drum, franare, transmisie, suspensie si altele. Gasiti cateva informatii privind aceste modificari la adresa web de mai jos. http://www.niva4x4.com/modules.php?op=modload&name=phpBB2&file=viewtopic&p=49342 A testat vreunul dintre voi noul model? A propos de importatori Lada din Romania, oare cati s-au pacalit cu cei de la www.importlada.ro ? Ati vazut stirea de la Prima TV? Aviz amatorilor: atentie, site-ul lor web inca mai exista pe internet ca si cum totul ar fi in regula. Stiti si importatori/dealeri seriosi pentru masini Lada Niva noi? Editat Noiembrie 23, 2010 de Scott Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Ce banditi bai nene !!!:beat Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Ce parere aveti de noul model - Lada Niva M ? CAnd va aparea ? LE : Pana unde poate merge mintea unora ... :dr3 Editat Noiembrie 22, 2010 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Masini urate dar bune... Mi-ar fi placut s-o puna pe un sasiu in versiunea noua. Norme euro, bord, semnalizatoare, ti se cam rupe de ele pentru offroad. Auzi, colector de metale rare... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Scott Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? Noul model Niva M a fost deja lansat pe piata. Dupa 1 ianuarie 2010 va fi lansata si versiunea cu Euro 5. Nu stiu ce dealer din Romania il ofera, dar in Germania se poate gasi la preturi intre 8000 si 9000 euro. Daca veti da o cautare pe mobile.ro, mentionand la data de fabricatie "incepand cu 2010", veti gasi si aceste modele. Din cate am observat, variatiile de pret sunt considerabile. Pretul este foarte mare la distribuitorii oficiali si mult mai mici la importatori directi. Distribuitorii oficiali iti ofera toate avantajele achizitionarii unei masini dintr-o retea organizata (garantie, servicii de intretinere etc) in timp ce de la importatori le puteti lua la un pret foarte bun, dar fara aceste servicii. De altfel, la ce ti-ar folosi garantia din Germania daca aduci masina in Romania? Atentie, la acesti importatori modelul Niva M se vinde in paralel cu modelul vechi care inca se mai afla in stoc. Totusi, chiar nu stie nimeni un distribuitor serios de Lada Niva in Romania? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Re: Sfat achizitie Lada Niva - merita cumparata? deschide un topic nou poate raspunde cineva ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate