Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Termostat XJ 2,5 TD

casian

Postări Recomandate

Re: termostat XJ 2,5 tdi

Buna seara !

In acea carcasa se ascunde termostatul, intr-adevar.

Ca sa ajungi la motorul ventilatorului, care se afla in partea dreapta a masinii, sub capota, in peretele de foc, va trebui sa ai maini indemanatice, si nimic mai mult. Adica poate o articulatie in plus pe langa incheietura mainii sigur n-ar strica, dar daca eu m-am descurcat fara, sigur poti s-o faci si tu.

Trei suruburi tin fixat motorul de peretele de foc, ceva cheie mica, tubulara de 7 sau de 8mm ai nevoie acolo. Partea electrica este cu mufa, usor de desfacut. Trebuie demontat si vasul de expansiune, ca te saboteaza, dar nici asta nu e mare scofala.

Succes !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acolo vine montat termostatul :)

In caz ca trebuie sa dai jos vasul de expansiune, e montat cu 2 suruburi si vine jos foarte rapid. Atentie numai la stuturile furtunelor.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Termostatul fiind pozitionat relativ sus in sistemul de racire, nu e neaparata nevoie sa fie golita instalatia de racire. Pierderile sunt minore, si necesarul se poate completa ulterior la efectuarea aerisirii.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

eu am schimbat termostatul si am pus Wahler, este ok, temperatura este constanta la 85 grade.

am desfacut furtunul gros din dreapta carcasei termostatului, desfacut cele 3 suruburi fara a desface altceva si la sfarsit am completat cu aproxiamtiv 1,5 l antigel

IMS 2,7 D ‘59

Range rover p38 2,5 tds

Link spre comentariu

am scos termostatul ,pare ok nu era blocat deschis .. pe el scrie 80 grade este posibil sa se strice si sa deschida prea repede adica la 40-50 de grade ??? eu am inteles ca se strica si ramine blocat inchis sau deschis .. stie cineva sa ma ajute?

Dacia Duster 1,5 dci 4wd
Link spre comentariu

Buna seara !

Baga termostatul si un termometru intr-o oala cu apa si pune-o la incalzit. Casca ochii la ambele si vezi la ce temperatura deschide cel vechi, dupa care faci aceeasi treaba cu cel nou.

Si tragi concluzii dupa aceea.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Este ampalsat in fata la galeria de admisie,deasupra pompei de apa ,unde este conectat furtunul care merge in partea dreapta a radiatorului.trebuie doar desfacut capacul unde este prins furtunul,cred ca are 3 suruburi pe imbus.

Vezi in filmulet la minutul 0:33

http://http://www.youtube.com/watch?v=LnWDLigXPDA

Sper sa iti fie de ajutor

Salut! Sint Ovidiu - ovi1166 pe forum. Am si eu un Cherokee xj 99 si i-am schimbat termostatul in vara, in fata blocului. Are 4 suruburi cu imbus de 6 cred. Nu mi-a luat mai mult de 20 min. Am luat termostatul de la Al Padrino cu aproximativ 100 ron, nu mai stiu exact. Descrierea cu pozitionarea e buna.

Succesuri!!! :grin:

Link spre comentariu

uraaa! l-am schimbat . uitasem cum e sa fie cald in masina ...cine mai e ca mine... va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.:banana:banana:banana:banana

cit a costat?

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare