Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pacat..... mare pacat. Urmatorul Dakar-2009

Postări Recomandate

COMUNICAT DE PRESA

4 ianuarie 2008, Lisabona

Cea de-a 30-a editie a raliului DAKAR nu va mai avea loc

Cu mai putin de 24 de ore inaintea startului, organizatorii raliului au anuntat oficial ca aceasta editie a raliului se anuleaza.

Tensiunile politice la nivel international si uciderea celor 4 turisti francezi pe teritoriul Mauritaniei, in 24 decembrie 2007, de catre o ramura a organizatiei teroriste Al-Quaeda, au determinat organizatorii raliului sa ia o decizie radicala: anularea editiei DAKAR 2008.

Dupa discutii purtate de catre reprezentantii guvernului francez, prin Ministerul Afacerilor Externe, si in urma recomandarilor ferme venite din partea acestora, organizatorul DAKAR-ului – A.S.O. – a anuntat astazi in Lisabona, la ora 12.00, ora locala, anularea cursei.

‘’Este o decizie a organizatorilor si nu avem altceva de facut decat sa ne supunem ei. Suntem convinsi ca a fost luata pe baza unor motive mai mult decat intemeiate, dar cu toate acestea, nu putem sa ne infrangem frustrarea. Dupa un an de zile de munca si dupa toata investitia financiara, dar si emotionala facuta, suntem consternati de aceasta decizie. Traseul de anul acesta urma sa aibe 9 etape in Mauritania. Si se pare ca securitatea noastra, a tuturor, ar fi fost pusa intr-adevar in mare pericol.’’ spune Gabi Nicolae, manager Team DAKAR Romania.

Team DAKAR Romania este prima echipa romaneasca ce urma sa ia startul in raliul DAKAR la clasa auto.

‘’Am fost convocati la o conferinta de presa exceptionala, la ora 12.00 ora locala. Aveam deja stiri din tara, de la prieteni care urmareau stirile online sau la posturi de televiziune. Cand am ajuns acolo, am fost pusi in fata faptului implinit. Ni s-a comunicat o decizie cu care nici acum, la cateva ore dupa anuntarea ei, nu ne putem obisnui. Si cu toate acestea, respectam responsabilitatea asumata de catre organizatori pentru securitatea noastra. E foarte rau insa, ca disensiunile politice internationale au repercusiuni asupra sportului. Pana la urma, noi suntem sportivi, iubim raliul, visam DAKAR-ul si asta ar fi trebuit sa ramana departe si mai presus de orice amenintari teroriste sau de orice alta natura.’’ a declarat Liviu Stan, copilot Team DAKAR Romania.

Reprezentantii A.S.O. au declarat la conferinta de presa ca ‘’prima noastra responsabilitate este sa garantam securitatea deplina a concurentilor, a tuturor membrilor caravanei care merge in fiecare an la DAKAR si nu in ultimul rand a populatiei din tarile prin care trece. De aceea, consideram ca securitatea nu este un capitol la care sa putem face vreodata vreun compromis. Nu am facu-o niciodata si nici nu o vom face. Cu toate acestea, condamnam amenintarile teroriste care ne-au anulat, practic, un an intreg de munca, implicare si pasiune investite de catre noi toti.’’

Peste 550 de vehicule - masini, motociclete, quad-uri si camioane - erau inscrise pentru startul din 5 ianuarie. Dupa mai bine de 9000 de km, ei urmau sa ajunga la DAKAR in 20 ianuarie, trecand prin Maroc, Mauritania si Senegal.

‘’Suntem atat de suparati, incat pentru cateva ore, nici nu am stiut cum sa reactionam. Parca am tot asteptat sa se revina asupra deciziei, desi era clar ca odata anuntata, anularea oficiala nu mai poate fi un subiect de discutie. Urmeaza sa ne organizam intoarcerea in tara, dupa ce vom incheia formalitatile administrative cu A.S.O. Cat despre planurile de viitor... mi-e greu sa ma gandesc acum. Stiu sigur ca mergem mai departe, respectiv ca vom participa anul acesta la doua etape din Campionatul Mondial de Rally Raid si, bineinteles, la intreg Campionatul nostru intern’’ a mai spus Gabi Nicolae.

Anul acesta tribunele de la start vor ramane goale

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ii cunosc bine si pe Cocoshu (Gabi Nicolae).....si pe Liviu.......

La pariu ca le venea sa planga?

Mi-a venit mie sa plang cand am auzit vestea asta.

Scuze ca postul meu nu are nici o relevantza..........doar am simtit nevoia sa scriu ceva care sa reflecte amaraciunea pt nedreptatea si frustrarea pe care banuiesc ca au simtit-o baietii nostrii care erau gata de start.

Imi pare atat de rau..........ATAT DE RAU.............

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare