cristianpetre Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Buna ziua, am o Toyota Rav4 din 2006 si recent am o noua problema: cand merg pe un drum gen piatra cubica imi troncane ceve destul de tare pe partea dreapta, roata fata. La sfatul celor de la reprezentanta Toyota am schimbat amortizoarele (cei drept, celui de pe partea dreapta i se scursese uleiul) sperand sa se rezolve problema, dar nu s-a rezolvat. In continuare am schimbat bucsile de la bara stabilizatoare, bieletele antiruliu, bieletele de directie si tot nu s-a rezolvat. Dupa ultima diagnoza a celor de la reprezentanta ar trebui schimbata caseta de directie ca cica acolo ar fi problema. Panca acum am facut toate reparatiile si reviziile la ei, dar se pare ca vor sa ma stoarca de bani. In nici un caz nu dau 6000 de lei pe o caseta de directie, mai ales ca nu sunt siguri ca ar fi asta. Mentionez ca pivoti sunt buni si ca vibratia(troncanitul) respectiv se transimte in podeaua masinii. La denivelari mai ample nu se aude nimic. Daca ma puteti sfatui ce sa fac v-as fi foarte recunoscator. ********Si toata treaba asta a picat si prost, deoarece tot de curand a trebuit sa schimb in cutia de viteze un ax si trei pinioane...nu stiu sa va explic exact in termeni tehnici, dar pe ax si in interiorul pinionului sunt niste canale astfel incat atunci cand pinionul este montat pe ax nu permit miscarea pinionului fata de ax. Aceste canale erau tocite si pinioanle se invarteau pe ax in loc sa fie fixe. Rapunsul celor de la Toyota a fost: "Exploatare neadecvata"...desi stiu sigur ca masina de noua nu a fost exploatata incorect, nu a vazut off-road, doar cateva drumuri forestiere si nici macar nu a tractat vre-o remorca sau ceva de genul. Reparatia a costa aprox. 5000 lei si nu prea mai am bani...poate la problema de mai sus este doar vre-un rulment sau ceva mai ieftin...de aceea apelez la experienta dumneavastra, sa imi dati cateva sfaturi. Mutumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Problema Rav4 suspensie sau directie Salut, Diagnoza prin corespondenta e cam fix-pix :grin:. Ia si tu legatura cu baietii care au garaje prin Brasov (Unimog imi vine acum in minte), nu mai alerga la reprezentanta ca d-aia nu mai ai bani. Sau apleaca-te si inspecteaza si tu masina. Poate ai un scut cu un surub slab de exemplu... Bafta multa:h5 Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bpd84 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: Problema Rav4 suspensie sau directie Verifica si pivotii da mai bine apeleaza la un meserias multi de prin reprezentante au facut mecanica doar cu pixu:op Bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costel.c Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 (editat) Re: Problema Rav4 suspensie sau directie Salut! Si am avut un zgomot la roata dreapta fata (la un suziki swift) ca un tacanit ce se auzea doar la mers pe drum pietruit, piatra cubica si s-au dovedit a fi culisantii(culisorii) de la etriere. La denivalari mari, sau gropi nu se auzea nimic. Poti verifica si asta. Spor, Costel Editat Decembrie 11, 2012 de costel.c Suzuki Swift 1.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate