AdrianZUZ Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Ce recomandari avem pentru off road ? Volanta grea - inertie, transfer mai lent de putere... Volanta usoara - fast & furious, socuri in transmisie... Si ca sa nu mai deschidem inca un topic: Disc ambreiaj rigid (prisma fara arcuri) vs. disc ambreiaj cu arcuri ? Am ceva opinie formata dar parca ar mai merge niste sfaturi inainte de deschiderea sezonului de cumparaturi :grin::av FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Re: Volanta usoara vs. volanta grea ? Salutam! am ceva expertiza vizavi de aceasta problema , pot sa spun din proprie experienta ca o volanta grea (mai grea cu 2kg ca cea originala de la un motor de vw 1.6tdi) a fost cel mai semnicativ cistig pe care l-am avut in schimbarea comportamentului masinii (fosta mea masina ARO11.4) . Concret cuplul motor a crescut (a devenit mai linear) . Dupa " descoperire" am aprofundat subiectul si am dat de pareri diferite (in functie de aplicatii) , insa o parere unanima a fost ca , o volanta mai grea inbunatateste cuplul motorului in special la turati mici . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Re: Volanta usoara vs. volanta grea ? la motorul D115 "fiat", daca nu ar fi volanta aia de 40 kg, sigur nu ar fi bun de nimic motorul forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Re: Volanta usoara vs. volanta grea ? volanta grea....ptr motoare cu regim de turatie relativ scazut....volanta usoara ptr motoare cu regim inalt de turatie.. daca schimbi volanta standard cu una mai grea...poti avea surpriza neplacuta de te trezii cu niste vibratii in masina....plus ca in timp uzura pe lagarul spate al arborelui va fi mai mare.....si asa mai departe.... eu ma rezum la atat.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Mecanic21 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Re: Volanta usoara vs. volanta grea ? volanta grea => putere mare regim de turatie mic unde ai cuplu maxim pe teren Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate