Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Expeditie in Congo

lys3rg0

Postări Recomandate

Re: Expeditie in Congo

.....numai respect pt ei.......doar o singura masina si parca si FARA troliu.......iti trebuie cohones pt asa ceva........aventura care te marcheaza o viata :y

respect ?!?!?!?!?!?

mai degraba o mare prostie din partea lor,dorinta asta de "aventura" te poate costa viata oricand,mai degraba BULAN+ sange rece in tratarea unor situatii neprevazute (pentru asta,da,respect),respect pentru toata munca facuta si pt tupeul acesta de a pleca la acest drum fara troliu,dar din nou spun,trebuia sa-si asume atatea riscuri capitale.

stand si citind acum,dupa ce au scapat cu viata,da,se merita,e o experienta care iti marcheaza viata,dar putea fi rau si iarasi spun,chiar trebuia sa se riste atata ?

Are you sure,you want me to lead !!!???
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sunt abia la pagina 6 si am aflat ca nu au nici blocante,cum sa o punem,cohones sau stupidity ?

poate ca gandesc asa ca acum sunt sot si tata,fara familie sau fara nici un ajutor din partea familiei si trebuie sa ma gandesc la alte doua fiinte,inainte sa ma gandesc la mine,dar totusi,nu cred ca m-am inmuiat intratat incat sa spun,din punctul meu de vedere,ca asta a fost cea mai mare prostie a vietii lor.....care,din fericire sa terminat bine,pt ei.

Are you sure,you want me to lead !!!???
Link spre comentariu

@chevy...........oamenii au toyota, masina suprema de off road.....deci nu este nici o nebunie din partea lor....totul este calculat....

p.s....oricum interesante locurile prin care au fost, si nu te mai agita asa :wink:

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

La sfarsit explica faptul ca toate masinile din tara respectiva erau dotate cu troliu, deci recunosc ca ar fi avut nevoie... dar ei au mers in total peste 700 zile si sute de mii de km si doar in o parte din cei 3000 km din Congo ar fi avut nevoie de troliu, asa ca au preferat sa nu il mai care dupa ei. E o alegere discutabila dar cat de pregatiti sau nepregatiti sunt autorii reportajului cred ca e irelevant. Daca ei au preferat sa dea la lopata o ora in loc sa trolieze 10 minute e alegerea lor, dar nu despre asta e vorba in propozitie, nu cred ca afecteaza cu nimic esentialul povestii.

Toti cei care vor sa mearga in Africa au de invatat de aici, oricat de bine pregatiti se duc. Traversarea unei tari fara drumuri cum e Congo e un calvar chiar si pentru localnici... vedeti povestea cu masina care astepta piesele de un an.

Link spre comentariu

@chevy...........oamenii au toyota, masina suprema de off road.....deci nu este nici o nebunie din partea lor....totul este calculat....

Alegerea Toyotei are si parti bune... citeste mai spre sfarsit cand au ramas fara tractiune spate, cu orice alta masina nu mai gaseau piese de schimb :grin:

Link spre comentariu

Vizitator costinell

Ce curaj sa plece la drum cu masina aia... ce tara inapoiata

Am un prieten militar plecat in Congo cu o misiune, imi trimitea poze dar credeam ca e numai la el in zona asa.

Nu as fi plecat acolo mai ales cu nevasta pentru nimic in lume.

Chiar au avut noroc ca s-au intors de acolo.

Si singurul atu al masinii a fost ca era o Toyota, au mai gasit piese, altfel trebuie sa ai coaie mari sa pleci cu masina aia atitia km.

Editat de costinell
Link spre comentariu

Tot respectul pentru ce au facut...jos palaria!:br

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu

O poveste incredibila despre drumuri si poduri inexistente, canibali, coruptie, diamante...

Lectura obligatorie pentru toti cei ce vor sa traverseze Africa:

http://www.horizonsunlimited.com/hubb/ride-tales/democratic-republic-congo-lubumbashi-kinshasa-53285

:g:g

o istorie incredibila intr-adevar, povestita exceptional!

multam!

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Am citit toate cele 15 pagini de forum cu aceasta expeditie. Magnific dar si nesabuit totodata. Tot in acelasi site gasiti o gramada de expeditii de unde vreti voi. Am inceput sa citesc puternic.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Eu m-am uitat peste povestea in doua randuri - o data doar pe poze si apoi am si citit.

Cand am vazut pozele stiind Congo drept tara imposibila am zis uite ca se poate!

Dar citind povestea, afland cum au avut de a face cu coruptia generalizata si rautatea oamenilor am ajuns la concluzia ca nu se poate. Trebuie sa fi foarte tare si sa ai mult noroc.

Partea ca nu au avut troliu si au trebuit sa munceasca, sa sape mi se pare nimic fata de cate au avut de indurat datorita "oamenilor".

Felicitarile mele ca au reusit sa faca fata. Daca eram in locul lor cred ca ma intorceam dupa al doilea oras.

Dupa ce am citit am confruntat harta Michelin - RN1 drumul pe care l-au urmat in mare parte este cu drum national marcat cu rosu.

TLC KDJ120
Link spre comentariu

Si timpul are alte dimensiuni acolo.

Povestea cu acel camion stricat, aflat in drum de peste un an asteptandu-si motorul reparat mi s-a parut ireala. Si cu acest aspect ai mult de lupta, cand ajungi pe alte meleaguri, statul prin vami sau pe la traversari de ape.

Si maine e o zi .. sau mai bine peste doua saptamani?... :old

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Foarte interesanta povestea cu extrem de multe invataminte.

Insa cel mai puternic dintre toate este acela ca atunci cand ataci o aventura de genul acesta trebuie sa iei in calcul mult mai multe decat au luat ei.

Nu ma apuc acum sa si scriu concluziile, pentru ca, cu siguranta toti dintre noi catre au avut rabdarea sa citesca tot le stiu, dar faptul ca s-au aruncat in acea aventura fara ca nici unul din cei 2 sa aiba un minim de cunostinte mecanice, fara o trusa fara niste piese de schimb (cand masina ta are peste 400.000 trebuie sa te astepti ca ceva va ceda) si fara troliu, in conditia in care nu ai un alt coleg care sa te tracteze ... scuzati-ma dar asta nu este altceva decat PROSTIE, merita sa mori pt a traversa Congo? nu cred

ura

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

Eu personal cred ca totusi noi in Europa ne-am format o senzatie de falsa siguranta si ne dotam cu prea multe acareturi cand parasim aceasta arie . Acei oameni nu au plecat cu ideea ca miercuri in data de 3. la ora 7.00 trebuie sa fie acasa. Si daca ai mai fost in Africa vei intelege ca timpul se masoara in anotimpuri si nu pe ceas nu conteaza ca dureaza 3-4 zile o reparatie care in orice colt al Europei ai putea sa-l faci in 2-3 ore

S-au mai facut asemenea expeditii si cu tractiune 4x2 la un moment dat a aparut si aici un clip cu 2 baieti care cu un Trabant au facut toata Asia centrala , Kaucaz si parca si ceva Rusia totul depinde de vointa si caracter . Nu trebuie sa fim fatalisti

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

\

S-au mai facut asemenea expeditii si cu tractiune 4x2 la un moment dat a aparut si aici un clip cu 2 baieti care cu un Trabant au facut toata Asia centrala , Kaucaz si parca si ceva Rusia totul depinde de vointa si caracter . Nu trebuie sa fim fatalisti

in 1975 daca nu ma insel 4 romani au plecat in afganistan sa cucereasa nu stiu ce munte ( am cartea pe aici pe undeva) intr-un trabant si o dacie 1100, fara trolii si alte acareturi fara de care noi nu plecam nici la piata. deci n-as numi-o tocmai prostie

Link spre comentariu

Expeditia, in sine, frumoasa si plina de peripetii. Eu cred ca un troliu si ceva blocante, i-ar fi scapat de-o gramada de neplaceri.

Cheltuieli mai putine, timp si nervi, muuult mai putini.

An afara de asta se evitau: dependenta de mecanicii locali, stresul cu gasirea pieselor de schimb si preturile exorbitante practicate pe piata locala la vederea "omului alb".

An tarile arabe e la fel.

L 200 , 2007
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare