Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema ulei y61 - consuma prea mult !

carbonchief

Postări Recomandate

Salut, de vreo 2 saptamani ma confrunt cu o problema care deja a inceput sa ma ingrijoreze.

Nissanul meu cu motor de 2.8 td a inceput sa pape ulei la greu si asta inseamna ceva de genul 1L la 4-500 km. Problema grava nu este ca mananca ci cum o face, nu da cu fum de nici o culoare, nu pierde pe la garnituri, nu curge pe nicaieri, masina merge rotund, are aceasi putere si totusi uleiul acela dispare de acolo in cantitati uriase. Precizez ca folosesc acelasi ulei de 1 an jumatate si nu am mai avut probleme, este vorba de mobil diesel x2000 10W40....

Orice sfat este binevenit, multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: problema ulei y61 - consuma prea mult !

Salut

Baga Castrol Magnatec semisintetic sau part sintetic 10w40.Eu am avut un Pajero care cu ulei Aral papa 1 l/10 000 km ca in carte .Dupa ce i-am pus castrol 0 consum..Acum am un Patrol din 95 la fel ulei Castrol. deocamdata dupa 3500 km consum 0 .Toata lumea spune ca pt. Patrol Valvoline este cel ma recomandat ulei.Acum tu hotarasti...:old

Link spre comentariu

Sau ar mai fi posibil sa arunce ulei pe la epuratorul de gaze.Ca sa vezi trebuie sa te urci pe motor sa te uiti undeva in spate in stanga .Dar acolo da ulei cand o sarjezi puternic.Eu la mine am vazut cateva picaturi de ulei pe bara stabilizatoare si asa am ajuns sa ma urc pe motor sa vad mai bine.Se poate si pe sub ea..ca reper bara stabilizatoare (daca o mai ai).

E doar o parere ( nu sunt mecanic )...

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, o sa incerc si cu Castrol insa cu Castrol Maxlife semi-sintetic. Ciudat este ca acelasi ulei l-am avut inainte si manca 1L la 10.000 km ceea ce este normal insa acum este 1L la 300km.

De aruncat intr-adevar arunca prin spate si am ceva ulei pe bara stabi insa este o cantitate mica care nu ar justifica (cred eu) 1L /300km....acum nu stiu ce sa zic....pe toba nu da deloc si de forjat nu o forjez, in ultimul timp merg numai autostrada cu 100-110 Km/h si oras foarte lejer.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, o sa incerc si cu Castrol insa cu Castrol Maxlife semi-sintetic. Ciudat este ca acelasi ulei l-am avut inainte si manca 1L la 10.000 km ceea ce este normal insa acum este 1L la 300km.

De aruncat intr-adevar arunca prin spate si am ceva ulei pe bara stabi insa este o cantitate mica care nu ar justifica (cred eu) 1L /300km....acum nu stiu ce sa zic....pe toba nu da deloc si de forjat nu o forjez, in ultimul timp merg numai autostrada cu 100-110 Km/h si oras foarte lejer.

destul de dubios! eu am bagat chiar elf 20w40 si nu mananca nimic ..poate s-au dus segmentii:old

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

Cred ca daca erau segmentii aveam ceva fum la teava, dupa ce am citit pe ici pe colo inclin sa cred ca e o problema cu turbina, mai ales ca am scos furtunul ala gros care duce in intercooler si am pus pe cineva sa accelereze in 3-4000 ture si a dat cu ulei la greu numai dintr-o pedala. O sa ma duc maine cu turbina la un mester de turbine sa vedem ce si cum.

Multumesc tututor pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Shefule vezi ca uleiul se schimba la maxim 1 an , chair daca nu faci km cu masina ! Asa ca vezi matale micile detalii fac diferenta ! Uleiul chiar daca nu mergi cu masina isi perde propietatile dupa 1 timp si de aici na belele !

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

e un diagnostic foarte greu de dat

intradevar, ar trebui sa incepi de undeva cautarile sa nu desfaci motorul din start

prima data pune ulei nou si dupa specificatiile fabricantului, de multe ori, daca e uleiul vechi il mananca foarte repede si daca pui ulei subtire dupa sfatul "doctorilor" din spatele tejghelei il poate bea motorul fara sa fie el cu o problema defel (nu stiu daca ati observat, dar sfaturile astea ALTELE DECAT CE SCRIE IIN CARTEA MASINII te fac sa iei consumabile mai scumpe )

daca si atunci mananca, poate nu ar fi rau sa incepi cu turbina, pentru ca e usor de demontat si relativ simplu de verificat

daca totul e ok acolo, situatia se complica mult

cred ca te paste o desfacere de motor

cauzele pot fi multiple si intodeauna se lasa cu cheltuieli mari

mult succes si sa ne ti la curent

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Inca odata, tin sa multuesc tuturor pentru interesul acordat si pentru sfaturi.

Revenind la masina si la problema in cauza am reusit sa pun cap la cap urmatoarele elemente.

1. Uleiul shimbat acum 1 luna jumatate am cam 4000 km cu el. Nu circul in conditii grele, autostrada max 110, oras lejer.

2. Am acelasi ulei de 8 luni deci cu aceasi marca si specificatii acum 1 luna nu consuma acum consuma.

3. Nu da fum pe toba care sa indice turbina praf (ex fum alb-gri), nu da fum de ulei ars (albastru).

3. Am ceva scurgeri dar sensibile, teoretic la cat consuma acum 1 litru la 300km ar trebui sa fie balta, plus nu are scurgeri agresive altfel s-ar vedea cu masina la relati trasa pe dreapa o pata cat de mica. Am facut test am lasat-o cam 20 de minute si nimic.

4. Furtunele din turbina catre intercooler cu destul de mult ulei, la fel si din intercooler in admisie. Accelerat 3000 RPM cu furtun turbina catre intercooler scos = aruncat o pata mare ulei pe bloc in cateva secunde.

5. Am verificat vana + tija wastegate si isi face treaba.

Maine, dau jos turbina si ma uit la ea, este foarte ciudat ca nu scoate zgomot, daca erau paletii impuscati teoretic ar fi scos un zgomot mai pronuntat.

O sa revin cand mai aflu cate ceva, intre timp orice sugestie este binevenita.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Dupa cum am promis revin cu rezolvarea, am inceput cu turbina, care a fost reconditionata total si totusi avea acelasi consum de ulei. In final un prieten mi a sugerat sa schimb uleiul cu Valvoline Durablend in loc de Mobil 10w40 pe care il tot puneam eu. Rezultatul a fost peste asteptari, am deja 3000 km si am observat pe joja ca a scazut cu 3-4 mm deci cam 200-250 grame ceea ce eu zic ca este multumitor. Sincer nu as fi crezut niciodata ca o masina poate manca pur si simplu un ulei si pe altul cu aceiasi parametri nu......

Link spre comentariu

E chiar posibil , mie mi-a consumat rapid uleiul sintetic . Acum sint pe mineral , dupa ce am incercat si semisintetic (Esso) .Consuma normal , nu ingrijorator ca si la cel sintetic .Motor RD28Td , trecut de tinerete .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Salut. Eu am avut aceiasi problema,la un mitsu pajero sport,manca ulei in draci. Dupa toate verificarile,turbina,furtune si tot ce imi trecea prin cap,a trebuit sa desfac motorul. Erau doua pistoane fisurate. Dupa schimbarea lor si a unui set de segmenti problema a disparut. Nu stiu nici acum unde se ducea tot acel ulei.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare