pajero_sport Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 am rupt azi planetara dreapta fata si as vrea sa montez o punte fixa pe fatza la un pajero scurt 2,5 d model 95' stie cineva de la ce masina pot adapta o punte cu rapoarte apropiate cu pajero? fondurile sunt limitate deocamdata pentru achizitionarea si schimbarea ambelor puntzi.. sau cum pot inaltza mai mult fatza decat din barele de torsiune si body lift si scapa de problema planetarelor rupte. multzumesc anticipat! nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Puntea care se potriveste pe fata este de Jeep XJ reverse rotation (dana 30) Dar investitia este destul de mare cand vrei sa faci aceasta conversie Trebuie coilovere, care sunt ceva banuti, puntea, care e scumputa!! mai sunt si link-urile cu uniball!! Plus ca pentru Jeep trebuie sa cumperi totul HD caci planetarele stok sunt praf, se rup mai repede decat cele de Mitsu Tre sa te pregatesti de minimum 1500 de euroi Daca vrei mai multe informatii da un PM sau un nr de telefon si mai vorbim Oricum bafta multa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pajero_sport Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Puntea care se potriveste pe fata este de Jeep XJ reverse rotation (dana 30) Dar investitia este destul de mare cand vrei sa faci aceasta conversie Trebuie coilovere, care sunt ceva banuti, puntea, care e scumputa!! mai sunt si link-urile cu uniball!! Plus ca pentru Jeep trebuie sa cumperi totul HD caci planetarele stok sunt praf, se rup mai repede decat cele de Mitsu Tre sa te pregatesti de minimum 1500 de euroi Daca vrei mai multe informatii da un PM sau un nr de telefon si mai vorbim Oricum bafta multa mai am o intrebare.. puntea fata de xj se potriveste pe pajero de la masina cu motor de 2,1 sau cea de 2,5 tdi? multumesc! nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Nu stiu sigur in functie de motorizare. Se potriveste de exemplu de la Cherokee XJ cu motor de 4 litri (DANA 30 reverse rotation). Trebuie sa fie cu grupul pe partea stanga. Nu prea conteaza motorizarea de la jeep, oricum cardanul trebuie modificat, puntea ca atare trebuie modificata, planetarele trebuie sa fie HD Prinderea care se face este 4 link sau trilink, cu pridere pe un scut custom made la cutia de viteze!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Cu foarte multa durere de cap se poate cu punte de 4runner cam asa http://i807.photobucket.com/albums/yy353/peterthomin/Paj9.jpg sau cu mai putina durere de cap cu dana 30 de jeep http://www.4x4extremesports.com/modifications/Montero_Sport_SAS_2001/MVC00008-2-Front.jpg in ambele situatii este important sa potrivesti rapoartele cu puntea spate restul se sudeaza - deci pentru un sudor priceput nu e ceva imposibil. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Merge si cu punte de IMS, insa trebuie pus si pe spate, de Aro ca sa rimeze la rapoarte. Cu aceasta ocazie, se poate pune pe spate o punte de Aro cu blocant. Totusi, e si aici ceva bataie de cap. De exemplu la mk 1 cu lamelare spate, poate fi pusa destul de usor si pe fata rigida de IMS, tot pe lamelare si iese destul de ok, dar dispare "confortul"... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pajero_sport Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Merge si cu punte de IMS, insa trebuie pus si pe spate, de Aro ca sa rimeze la rapoarte. Cu aceasta ocazie, se poate pune pe spate o punte de Aro cu blocant. Totusi, e si aici ceva bataie de cap. De exemplu la mk 1 cu lamelare spate, poate fi pusa destul de usor si pe fata rigida de IMS, tot pe lamelare si iese destul de ok, dar dispare "confortul"... pai rapoartele ma dor pe mine cel mai tare ca de sudat si modificat arcuri si bielete de directie e simplu pentru mine ca mi le fac singur in garaj apoi referitor la faptul ca dispare confortul... masina mai mult o folosesc la off road si tractari auto ca de strada am altceva cu consum, mai mic :P multzumesc! nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Salut. Orice punte fata vei pune (jeep, toyota, IMS...) esti oarecum obligat sa ii pui si "sora" pe spate ca sa ai aceleasi rapoarte. Pajero-ul tau sa presupunem ca ar avea rapoarte 4.56 in grupuri. Atunci ai nevoie de punti cu rapoarte preferabil peste acest 4.56, de aceea cele mai bune punti sunt cele de jeep pentru ca le vei putea "tuna", imbunatati pe acestea enorm datorita pieselor after-market din SUA. Odata cu "tunatul" puntilor poti sa mergi si pe cauciucuri la care un pajero normal doar viseaza:grin: Spor la cautari si munca. PS: nu uita de poze i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Pt un buzunar stramt, merg puse cele de IMS (pe fata) respectiv Aro (pe spate), numai sa se pupe la rapoarte. Unde mai pui ca piese pt ele se gasesc pe toate drumurile, iar de auzit pe cineva cu IMS sa rupa planetare, inca nu stiu... Eu am studiat adanc problema anul asta, mai prin primavara, insa am abandonat proiectul, ca vreau un cazan mai mare (5 porti). Un alt avantaj la puntea fata de IMS, ar fi ca rotirea ei (pt paral. cardan) se poate face relativ simplu, pt ca are omocinetica prinsa de punte in suruburi, nu sudata. Ar mai trebui doar pusi rulmenti in omocinetica, dar iarasi, nu-i greu de alezat si bucsat un rulment. Sunt muuuuulte de vb pe aceasta tema. Daca te bate serios gandul, si ai cel putin o luna libera dedicata proiectului, ne putem lungi la vorba:x OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Buna seara ! Eu duc pe Cherokee o D30 reverse cu 33" MT, planetare stock cu cruci noi, Powertrax Lockright full time locker, Posi-Lok 920 in loc de Vacuum Disconnect si 4.56 la unu inauntru. Intr-adevar, motorizarea e subtire, 2.1TD, dar acum vreun an si ceva a ajuns cat sa urc civilizat pe unde un Pajero 3.0i a avut nevoie de trei incercari, cu vreo 25 de martori de fata. Totul tine de tehnica si de cap, ca de acolo pleaca comanda la picorul care "rupe" planetare... Si de masina, binenteles... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Salutare! Ma batea si pe mine gandul sa fac conversia respectiva, la un moment dat, cand aveam Pajero. Poti sa-ti arunci ochii in link-ul de mai jos, daca doresti sa vezi ceva poze cu o astfel de modificare. Poate furi vreo idee, ceva. Sa ne tii la curent cu proiectul, te rog. Spor la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pajero_sport Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Buna seara ! Eu duc pe Cherokee o D30 reverse cu 33" MT, planetare stock cu cruci noi, Powertrax Lockright full time locker, Posi-Lok 920 in loc de Vacuum Disconnect si 4.56 la unu inauntru. Intr-adevar, motorizarea e subtire, 2.1TD, dar acum vreun an si ceva a ajuns cat sa urc civilizat pe unde un Pajero 3.0i a avut nevoie de trei incercari, cu vreo 25 de martori de fata. Totul tine de tehnica si de cap, ca de acolo pleaca comanda la picorul care "rupe" planetare... Si de masina, binenteles... Stima, Dragos pot monta o punte dana 30 reverse cu raport 4,56 pe fatza la pajero si sa se pupe fara probleme cu raportul de 4,63 de pe puntea spate originala de pajero? nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero parerea mea ca este cam mare diferenta de rapoarte - o sa apara solicitari mari in cutia de transfer in cazul mersului cu centralul blocat si pe teren uscat. Elementul cel mai slab in aceasta ecuatie este lantul din cutia de transfer care treptat se va intinde si o sa inceapa sa scape. Din cate stiu la pajero exista si raport de 4.8 in grupuri si atunci se poate pupa cu raportul de 4.8 aftermarket pentru dana 30 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Dar sasiul de pajero are curbura specifica celor cu axa rigida pe fata ? ...ca sa nu stea prea cocotata masina acolo pe punte... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: proiect punte fixa fata Pajero Salutari ! Vitalies zice bine treaba aia cu lantul intins, nu as risca... In ceea ce priveste urmatorul raport disponibil pentru Dana 30, este 4.88 la unu, si ramane sa stabiliti daca si Pajero are la fel. In caz contrar, iar nu e bine... Atentie, rapoartele nu se obtin neparat din acelasi numar de dinti la pinion/coroana fata si spate. De exemplu, dupa cum ziceam, am acum 4.56 la unu in grupuri, dar diferea numarul de dinti din care am obtinut acest raport in fata comparativ cu spate. Cu alte cuvinte, se numara dintii pe pinion si pe coroana, se face impartirea, si apoi se compara rezultatele obtinute in fata si in spate. Daca sunt la fel si la sutime (a doua cifra dupa virgula), atunci e in ordine. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: proiect punte fixa fata Pajero Atentie, rapoartele nu se obtin neparat din acelasi numar de dinti la pinion/coroana fata si spate. De exemplu, dupa cum ziceam, am acum 4.56 la unu in grupuri, dar diferea numarul de dinti din care am obtinut acest raport in fata comparativ cu spate. interesant - la asta nu m-am gandit. Adica exista riscul ca la acelasi raport - sa zicem 4,88 dar cu numar diferit de pinioane in puntea fata comparativ cu cea din spate, cardanele sa se invarta cu viteza diferita? - daca e asa atunci e nasol Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 (editat) Re: proiect punte fixa fata pajero pot monta o punte dana 30 reverse cu raport 4,56 pe fatza la pajero si sa se pupe fara probleme cu raportul de 4,63 de pe puntea spate originala de pajero? 100% nu poti monta. Vitalies zice bine treaba aia cu lantul intins, nu as risca... In ceea ce priveste urmatorul raport disponibil pentru Dana 30, este 4.88 la unu, si ramane sa stabiliti daca si Pajero are la fel. In caz contrar, iar nu e bine... Cel mai intalnit raport la pajero este chiar 4.88 interesant - la asta nu m-am gandit. Adica exista riscul ca la acelasi raport - sa zicem 4,88 dar cu numar diferit de pinioane in puntea fata comparativ cu cea din spate, cardanele sa se invarta cu viteza diferita? - daca e asa atunci e nasol Numarul de pinioane este acelasi si anume 1, difera numarul dintilor pinionului dar totodata si numarul de dinti al coroanei, astfel incat raportul sa fie acelasi. Cardanele nu se vor invarti cu viteza diferita avand in vedere ca au acelasi raport. Exemplu (pur teoretic): Raport 4.88 Fata raport 4.88 obtinut din pinion 8 dinti coroana 39 dinti Spate raport 4.88 obtinut din pinion 11 dinti coroana 54 dinti In cazul acesta totul va fi in regula. Editat Noiembrie 30, 2010 de Flow Completare Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero E gresit titlul topicului. Punte fixa are tractorul. Aici se vb despre punte rigida. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Numarul de pinioane este acelasi si anume 1, difera numarul dintilor pinionului dar totodata si numarul de dinti al coroanei sorry - la dinti ma refeream - mea culpa :tk stau prost cu imaginatia si aveam impresia ca la un numar mai mare de dinti cardanul ar trebui sa se invarta mai repede ca sa dea la roata aceeasi rotatie ca la raportul similar dar cu dinti mai putini. De o juma de ora tot stau si desenez pinioane ca sa inteleg fenomenul :grin: - si am ajunt la concluzia ca e asa cum zici - :tk :h5 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Uite, poate te mai inspira: http://outerlimits4x4.com/ol3/viewtopic.php?f=4&t=125224 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pajero_sport Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero Uite, poate te mai inspira: http://outerlimits4x4.com/ol3/viewtopic.php?f=4&t=125224 prea smecher proiectul!!! asa vreau sa fac si eu dar tot nu am inteles de aici de la ce masina a luat puntea de se potrivesc rapoartele cu puntea spate. m-as apuca si eu repede de treaba daca as sti ce punte sa caut... nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero ar trebui sa-ti faci cont pe forumu ala si sa-l intrebi pe om ce si cum :y Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero am mai vazut cateva proiecte cu puntea de toyo - dar e chinul naibii sa modifici puntea in sine. Avantajul conversiei pe dana30 este ca la punte nu trebuie sa umbli deloc. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
44DOG Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero de pe ce ziceati ca ar merge axa fata? ce fel de cheroke,ce an?motorizare? dar ce faci cu suspensia ? ce fel de arcuri merg? merci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
44DOG Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: proiect punte fixa fata pajero mi-ar place sa-l inalt tare,dar asa e cam limitat si cu chit de inaltare e cam scump. As trece pe altceva cu punti rigide f-s,dar la banii de mitsu nu gasesti altceva cu dotarile ce le are un exced full,si e mai ieftin de intretinut din pdv al pieselor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate