Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare pe Bunicu' Veteranu'

danyel

Postări Recomandate

Mult timp am cochetat cu ideea de a cumpara o masina neinmatriculata,sotia a insistat sa o iau inscrisa ca poate o rezolvam cumva.Am vrut sa o inscriu pe bunicul meu care este veteran de razboi si impozit 0 , cand am dus hartiile mi-au spus ca nu se poate ca are peste 90 ani si nu poate sa mai aibe permis,nu poate sa aiba masina=TZAPA mea !

Crede-ma ca daca se putea cumparam si acuma un Touareg de 5.0 diesel V10 , pentru ca sunt de vanzare la niste preturi penibile, si sunt masini extraordinare.

Treba cu veteranul de razboi merge fara probleme, cu conditia ca tataia sa nu mai aibe alta masina. Eu asa am facut, i-am vandut-o lu` bunica-mea (sa-i dea Dumnezeu sanatate si ani multi) si la anu o sa am 500 de euro mai mult de cheltuit pe care prefer sa-i bag in machineta decat sa-i fac cadou lu` Boc.

Nu mai sta pe ganduri fa repede o factura si scade-o de la impozit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inmatriculare pe Bunicu' Veteranu'

Nu mai are alta ca restul familionului nu au masini mai mari de 2000 cmc iar dragul de el are 92 ani si de abia mai merge pentru ca a fost inpuscat in genunchi nu a avut niciodata permis.Conteaza ca nu a avut(are) permis?

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Re: Patrolache Y60

Nu mai are alta ca restul familionului nu au masini mai mari de 2000 cmc iar dragul de el are 92 ani si de abia mai merge pentru ca a fost inpuscat in genunchi nu a avut niciodata permis.Conteaza ca nu a avut(are) permis?

Nu are nici o importanta ca are sau nu permis, e dreptul lui sa detina si sa foloseasca autoturism, cum de altfel si-a castigat si dreptul de la anumite facilitati din partea statului cum ar fi printre altele si scutirea la impozit pentru mijloacele de transport pe care le detine. Masina o poti lasa inmatriculata la politie pe numele tau, insa o scazi de le impozit din sarcina ta pe baza unei facturi de vanzare cumparare si o inscrii pe numele lui. trebuie doar sa faci dovada ca este veteran de razboi sens in care vei anexa o copie a legitimatie de veteran. Nu trebuie sa dai explicatii nimanui.

Link spre comentariu

Omule :grin: le spui asa handicapatilor de la inmatriculari, ca bunicul tau are 92 de ani, normal ca nu mai poate sa conduca, dar e dreptul lui sa aiba masina si sofer :grin: si ca tu esti soferul lui :y ca doar la varsta venerabila a dansului nu cumva au pretentia sa mearga cu mijloacele de transport in comun... :uameni

Link spre comentariu

Omule :grin: le spui asa handicapatilor de la inmatriculari, ca bunicul tau are 92 de ani, normal ca nu mai poate sa conduca, dar e dreptul lui sa aiba masina si sofer :grin: si ca tu esti soferul lui :y ca doar la varsta venerabila a dansului nu cumva au pretentia sa mearga cu mijloacele de transport in comun... :uameni

.....Si ca bunicul nici nu concepe sa mearga in altceva decat in 4X4.......:ha:

Link spre comentariu

Masina o poti lasa inmatriculata la politie pe numele tau, insa o scazi de le impozit din sarcina ta pe baza unei facturi de vanzare cumparare si o inscrii pe numele lui. trebuie doar sa faci dovada ca este veteran de razboi sens in care vei anexa o copie a legitimatie de veteran. Nu trebuie sa dai explicatii nimanui.

Se poate face asa ceva? S-o trec doar la primarie pe numele bunicului in baza unui contract de v-c fara a mai merge la RAR si militie pentru transferul proprietatii?

Link spre comentariu

Eu sunt dovada vie ca se poate.

Risti o mica sanctiune in cazul in care nu se inmatriculeaza in 30 de zile pe numele noului propietar. Nu exista o baza de date comuna a politiei si a fiscului, si e imposibil ca vreun politist in cazul unui control sa poata verifica cine plateste impozit pt autovehicul,si nici nu cred ca ii intereseaza.

Singura problema poate aparea in cazul in care vei dori sa instrainezi masina iar in certificatul fiscal va aparea alta persoana. Amenda e de 50 de lei daca tin bine minte, deci mult mai mica decat tot filmul cu inmatriculatul, identificare etc.....

Link spre comentariu

Eu sunt dovada vie ca se poate.

Risti o mica sanctiune in cazul in care nu se inmatriculeaza in 30 de zile pe numele noului propietar. Nu exista o baza de date comuna a politiei si a fiscului, si e imposibil ca vreun politist in cazul unui control sa poata verifica cine plateste impozit pt autovehicul,si nici nu cred ca ii intereseaza.

Singura problema poate aparea in cazul in care vei dori sa instrainezi masina iar in certificatul fiscal va aparea alta persoana. Amenda e de 50 de lei daca tin bine minte, deci mult mai mica decat tot filmul cu inmatriculatul, identificare etc.....

:g:wink: 100% CORECT! :y:h5

Link spre comentariu

Buna idee!!! Practic nici aceea amenda de 50 lei nu se aplica fiindca bunicu poate lua masina ca o marfa , fara a o mai inmatricula.Asa am cumparat eu un ford de la romcar .Ei aveau masina de 1 an pe stoc si ultimul proprietar era o firma de leasing operational. masina putea circula fara probleme....Buna idee:tk

Link spre comentariu

:tk

unde putem verifica valoarea sanctiunii?

Greseala mea .... 50 de lei e sanctiunea nedeclararii catre agentia fiscala, in ceea ce priveste amenda pt. neinmatriculare nu cunosc. De cate ori m-am lovit de problema asta m-am descurcat fara implicatii pecuniare in favoarea statului

Link spre comentariu

Am fost dar am luat cu mine copie dupa legitimatia de veteran si trebuia sa iau originalul,merg astazi iarasi pe capul lor.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Intreaba-i daca se poate face o finantare pe 5 ani in care tu sa fii proprietar si el utilizator iar la finalul contractului sa se transfere dreptul de proprietate (contract gen leasing).

Masina va ramane cu actele actuale dar impozitul va fi platit de utilizator :grin:

Link spre comentariu

la un contract de leasing, utilizatorul plateste impozit fara a fi proprietarul bunului.

sa-i fac o finantare...bunicului :ha:

Ideea in sine nu e rea numai ca e imposibil de pus in practica.

Ideea de taxa vamala/taxe de inmatriculare ulterioara unui contract de inchiriere/leasing financiar sau operational se poate pune in practica doar in anumite conditii ... vezi legislatia in vigoare! Conform aceleasi legislatii o persoana fizica nu poate face leasing altei persoane fizice ...Scutirea de taxe se poate face de asemenea in anumite conditii: dat in judecata statul, un statut social deosebit asa cum este prevazut in legislatie, un uz de trafic de influenta sau relatii sau mai stiu eu ce ... :y

Luam legile si le rastalmacim de le ia dracu, numai sa iasa ca noi asta IN TEORIE ptr ca ne permitem si ptr ca AVEM DREPTUL asta prin constitutie. Cand este sa ajungem in PRACTICA ne lovim de sistemul birocratic si de LEGILE IN VIGOARE, care nu ne da dreptul sa sa punem in practica teoriile noastre ... :wink: Aceste cuvinte nu le spun cu un sentiment de frustrare ci din postura contribuabilului idiot care de cate ori a incercat sa faca o chestie intai a consultat legea in vigoare, si-a evaluat sansele (si daca rezultatul a fost sub 0 am abandonat varianta) si dupa aia a cautat alternative.

Indemnul la anarhie, razboi sau mai stiu eu ce minune nu ne fac decat sa ne facem sange rau ca "uite ce rau o ducem" si ATAT! Cheia problemei este cum sa ai legal posibilitatea si sa poti pune in practica sub o forma sau alta teoria pe care o sustii. :wink:

Am facut aceste precizari intrucat am vazut multe topicuri de genul "tara de cacat, nu se poate aia, nu se poata cealalta"! Oameni buni, se poate APROAPE orice ... important este sa gasesti calea ... :wink: Vorba aia ...degeaba ti-am pus sistem de iluminat sa vezi gropile de pe drum cand tu o iei tot pe camp ... (nu ca nu ne-ar place :grin:)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Poate un contract de vanzare cumparare in rate pe 5 ani ar fi solutia, nu stiu...si eu caut sa redirectionez cei 2500 lei :grin:

I-am "poluat" topicul de prezentare; poate un moderator va muta discutia la juridice.

Ideea in sine nu e rea numai ca e imposibil de pus in practica.

Ideea de taxa vamala/taxe de inmatriculare ulterioara unui contract de inchiriere/leasing financiar sau operational se poate pune in practica doar in anumite conditii ... vezi legislatia in vigoare! Conform aceleasi legislatii o persoana fizica nu poate face leasing altei persoane fizice ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare