sdc Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Intrebarea mea este daca pot monta arcuri foi mai lungi decat cele stock??. Cazul concret la Feroza arcul spate stock are 1170 mm 550mm de la ochiul de fixare din fata la centrul bulon si 620mm de la centrul bulon la ochiul din spate Eu as vrea sa pun arcuri de Dacia Papuc, care au 620mm in fata si 620mm in spate, deci in total 1240mm. Se poate??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Problema principala ar fi ca iti muta puntea spate mai inspre spate cu 70mm, e diferenta dintre dinstanta dintre ochetul fata si bulon. Probabil ca culisanta de pe cardanul spate nu permite asa alungire, deci ar trebui alt cardan. Apoi ai problema distangei dintre ocheti, cu arcul in pozitie de functionare. Lungime mai '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Nu te-ai orientat bine spre arcurile de papuc. Sunt printre cele mai proaste, mai ales pentru masini de teren. Se pot monta arcuri mai lungi daca modifici prinderile arcurilor. La partea fixa este mai usor pentru ca se confectioneaza niste eclise pe vechea prindere a arcului. Iar la partea mobila asa: 1 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 (editat) Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Montarea unor arcuri cu foi mai lungi poate fi o chestie super , daca ai cercei mobili la ambele capete ale arcurilor si folosesti tendoane suplimentare , cit mai paralele cu cardanul .Ar aduce o flexare imbatabila in categoria arcurilor lamelare , mai ales in combinatie cu cercei bumerang . Arcurile de Dacia papuc nu sint proiectate cu gindul la flexare . Cel mult sa folosesti primele doua foi , pe care sa le springuiesti , de preferat la rece , pe bancul cu role , si sa pui in ecuatie alte bride , mai late si mai inalte , libere fata de pachetul de foi , tinute pe pozitie cu un brat inferior , articulat pe o bucsa la centru-bulon . Trebuie sa tii cont de faptul ca o springuire mica e ineficienta , una mare la rece poate induce amorse de fisurare care stau in standby si astepta sa devina o fisurare rapida , iar springuirea la cald e o loterie calitate/timp de exploatare .Rectificarea fetelor , roluirea , ecruisarea cu bile...si altele de genul canalului central pentru descarcarea sarcinii pe fata superioara si pentru rezerva de lubrifiere ...pentru foile de arc sint faze tehnologice pe care sper sa le vad , insa nu-mi fac sperante . Editat Decembrie 15, 2010 de cos cind sint ceva mai putin obosit ma ocup si de gramatica . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan.hrg Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? la aceasta modificare cred ca mai apare o problema. daca se muta puntea mai in spate exista sansa sa ramana cardanul prea scurt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Bineinteles . In cazuri unor distante mai mici , citiva cm , se pot folosi flanse distantiere , ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Viorel Cretu Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Intrebarea mea este daca pot monta arcuri foi mai lungi decat cele stock??. Cazul concret la Feroza arcul spate stock are 1170 mm 550mm de la ochiul de fixare din fata la centrul bulon si 620mm de la centrul bulon la ochiul din spate Eu as vrea sa pun arcuri de Dacia Papuc, care au 620mm in fata si 620mm in spate, deci in total 1240mm. Se poate??? In afara de calitatea materialului (ma refer la arcurile de Dacie), eu zic ca este alegerea foarte buna. Adica: * arcul are exact aceeasi distanta intre oberlagul fata si centrul bulon, deci puntea nicum nu va fugi in spate; * trebuie musai springuite la rece (iti recomand la tatal lui Enda - nea Iosca). Odata ce le springui, ochetii de capat se vor apropia si se poate ajunge la aceeasi distanta ca si arcul original. Puntea va fugi putin catre in fata, dar fara probleme; * va trebui sa confectionezi cercei mai inalti cu cca 5cm pt ca arcul cand se comprima sa se poata destinde pe lungime. Odata cu cerceii mai lungi toata puntea spate se va rasuci putin in sus si asta ajuta la alinierea mai buna a cardanului cu diferentialul spate. Culisanta cardanului nu va avea de suferit, deoarece distanta de la ochetul fix din fata si centrul bulon este identica. In afara de faptul ca masina va sta de spate mai inalta ca de fata, va trebui sa pui si telescoape cu + ce s-a inaltat din arcul spate. " Nu mai lua viata asa in serios - la urma urmei, oricum nu scapi viu din ea !!! " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Vio problema este alta, ca de la centrul bulon la ochiul fata cele originale au 550 mm, iar cele de papuc au 620 mm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Viorel Cretu Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Da da. Acum am observat ca distanta ce se pastreaza este cea catre cercel si cealalta e mai mica. Da, atunci este problema, dar nu nerezolvabila. Poti folosi acele arcuri, dar trebuie facute doua blocuri (cai le mai zice), ca cele de se baga intre arc si punte pt inaltare. Trebuie sa aiba 'centru bulon' pt fixare , iar in cealalta parte alta gaura pt centrul bulon al arcului, dar cu corectia de rigoare, adica mai in fata cu 70 mm. Trebuie facut cat se poate de subtire, deoarece arcul tau e sub punte, deci il va cobori. Mai trebuie bridele de fixare U-bolt mai lungi cu +block-ul ce il pui pt corectie. Dar apoi springuindul e posibil sa ajungi la rezultatul dorit. Eu la Rocky ce l-am avut am adaugat foi de Aro care sunt mai subtiri, alt centru bulon mai lung pe care l-am facut dintr-un imbus, am springuit usor, alte U-bolt, cercei mai lungi si a fost excelent. " Nu mai lua viata asa in serios - la urma urmei, oricum nu scapi viu din ea !!! " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaii Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Salutare! Am o intrebare si o rugaminte in acelasi timp! Arcurile spate la Feroza sunt 'drepte' si din ce am citit despre acest lucru se pare ca ar avea nevoie de o springuire! Ce presupune asta si cum afecteaza sau nu comportamentul normal al arcurilor? Springuirea presupune modificari vis a vis de prinderea arcurilor? Va multumesc pt.eventualele raspunsuri! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Salut, Citeste si aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58231-unde-springuim-foile-de-arc&highlight=springuim Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaii Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Se pot monta arcuri foi mai lungi ? Salut, Citeste si aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58231-unde-springuim-foile-de-arc&highlight=springuim Multumesc pt. informatie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate