Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lanturi

Recommended Posts

Re: Lanturi

Eu mi-am facut singur lanturile. Pun cate 4 bucati pe roata. Cele din comert sunt mult prea greu de pus. Eu am luat modelul de aici https://www.youtube.com/watch?v=CJ56VTY8dVc

Si eu mi-am facut genu asta. Ajuta, la nevoie. Da am rupt 4 din 8 la o singura iesire in zapada (lantul s-a rupt, chingile au rezistat).

Acuma am 2 seturi cumparate (ceva hd, nu din cele uzuale)... vre-o 20KG in total. Inca nu am avut ocazia sa le testez.

Edited by cristianhaulica

Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998

0745-009633

cristianhaulica@yahoo.com

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu mi-am facut singur lanturile. Pun cate 4 bucati pe roata. Cele din comert sunt mult prea greu de pus. Eu am luat modelul de aici https://www.youtube.com/watch?v=CJ56VTY8dVc

Acum citeva zile, fortat de imprejurari, a trebuit de mi-am pus lanturi pe rotile din spate la Samurai (exact alea din poza de la avatar). Ceva de genul celor de mai sus, dar fara chinga. Propriu-zis, erau 5 bucati de lanturi trecute prin golurile de la janta si incheiate pe laterala cu cite o brida metalica. Rotile au fost desumflate putin inainte de stringerea (tensionarea) lanturilor si apoi umflate la loc, pentru a sta cit mai fix pe roata.

E drept ca au frecat putin, dar m-au scos din necaz pe cei 2 km buclucasi. As fi vrut io sa-mi pun si pe rotile din fata, dar mi-a fost frica sa nu agate in bratul acela de care-i prinsa bieleta si sa fac o prostie mai mare.

INTREBARE: Tipul asta de lanturi n-ar merge daca as avea jante cu ET negativ (intoarse)? A incercat cineva asa ceva?

MULTUMESC DE RASPUNS!!!

Cu respect,

Ilie

Edited by IlieGeologie

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

De cat era lantul? Eu am pus de 5,5 . Sper s tina :). Trebuie s gasesc o masina de cusut, momentan le-am cusut la mana :))

Nu stiu cum se masoara lanturile. Eu am luat fix cat sa treaca bara filetata de 8 prin ele. Nu am vrut prea groase, pt ca nu am mult spatiu intre cauciuc si prag/bara (si asa bateau putin)

INTREBARE: Tipul asta de lanturi n-ar merge daca as avea jante cu ET negativ (intoarse)? A incercat cineva asa ceva?

Nu stiu daca are treaba ca sunt intoarse sau nu, ideea e sa ai loc sa le pui. Dex la Vitara cu roti pe 15 sau GV pe 16 , pe fata e f putin spatiu intre etrier si janta. Nu ar incapea sa treci lantul prin janta... o chinga e mult mai subtire.

0745-009633

Nu stiu daca are treaba ca sunt intoarse sau nu, ideea e sa ai loc sa le pui. Dex la Vitara cu roti pe 15 sau GV pe 16 , pe fata e f putin spatiu intre etrier si janta. Nu ar incapea sa treci lantul prin janta... o chinga e mult mai subtire.

La mine rotile-s de 15 si ma gindeam daca pun distantierele + jante intoarse, se cistiga citiva cm, suficienti cit sa nu frece lantul....

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

Tu stii cel mai bine. Numai tu te poti uita exact cat spatiu ramane in commbinatia ta particulara, si daca un lant de o grosime anume ar atinge.

Ce am zis e pt jante standard, fara flanse distantiere.

0745-009633

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use