cristianhaulica Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 (edited) Re: Lanturi Eu mi-am facut singur lanturile. Pun cate 4 bucati pe roata. Cele din comert sunt mult prea greu de pus. Eu am luat modelul de aici https://www.youtube.com/watch?v=CJ56VTY8dVc Si eu mi-am facut genu asta. Ajuta, la nevoie. Da am rupt 4 din 8 la o singura iesire in zapada (lantul s-a rupt, chingile au rezistat). Acuma am 2 seturi cumparate (ceva hd, nu din cele uzuale)... vre-o 20KG in total. Inca nu am avut ocazia sa le testez. Edited December 12, 2017 by cristianhaulica Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdangepeto Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Re: Lanturi De cat era lantul? Eu am pus de 5,5 . Sper s tina :). Trebuie s gasesc o masina de cusut, momentan le-am cusut la mana :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
IlieGeologie Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 (edited) Re: Lanturi Eu mi-am facut singur lanturile. Pun cate 4 bucati pe roata. Cele din comert sunt mult prea greu de pus. Eu am luat modelul de aici https://www.youtube.com/watch?v=CJ56VTY8dVc Acum citeva zile, fortat de imprejurari, a trebuit de mi-am pus lanturi pe rotile din spate la Samurai (exact alea din poza de la avatar). Ceva de genul celor de mai sus, dar fara chinga. Propriu-zis, erau 5 bucati de lanturi trecute prin golurile de la janta si incheiate pe laterala cu cite o brida metalica. Rotile au fost desumflate putin inainte de stringerea (tensionarea) lanturilor si apoi umflate la loc, pentru a sta cit mai fix pe roata. E drept ca au frecat putin, dar m-au scos din necaz pe cei 2 km buclucasi. As fi vrut io sa-mi pun si pe rotile din fata, dar mi-a fost frica sa nu agate in bratul acela de care-i prinsa bieleta si sa fac o prostie mai mare. INTREBARE: Tipul asta de lanturi n-ar merge daca as avea jante cu ET negativ (intoarse)? A incercat cineva asa ceva? MULTUMESC DE RASPUNS!!! Cu respect, Ilie Edited December 14, 2017 by IlieGeologie ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Re: Lanturi De cat era lantul? Eu am pus de 5,5 . Sper s tina :). Trebuie s gasesc o masina de cusut, momentan le-am cusut la mana :)) Nu stiu cum se masoara lanturile. Eu am luat fix cat sa treaca bara filetata de 8 prin ele. Nu am vrut prea groase, pt ca nu am mult spatiu intre cauciuc si prag/bara (si asa bateau putin) INTREBARE: Tipul asta de lanturi n-ar merge daca as avea jante cu ET negativ (intoarse)? A incercat cineva asa ceva? Nu stiu daca are treaba ca sunt intoarse sau nu, ideea e sa ai loc sa le pui. Dex la Vitara cu roti pe 15 sau GV pe 16 , pe fata e f putin spatiu intre etrier si janta. Nu ar incapea sa treci lantul prin janta... o chinga e mult mai subtire. Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
IlieGeologie Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Re: Lanturi Nu stiu daca are treaba ca sunt intoarse sau nu, ideea e sa ai loc sa le pui. Dex la Vitara cu roti pe 15 sau GV pe 16 , pe fata e f putin spatiu intre etrier si janta. Nu ar incapea sa treci lantul prin janta... o chinga e mult mai subtire. La mine rotile-s de 15 si ma gindeam daca pun distantierele + jante intoarse, se cistiga citiva cm, suficienti cit sa nu frece lantul.... ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Re: Lanturi Tu stii cel mai bine. Numai tu te poti uita exact cat spatiu ramane in commbinatia ta particulara, si daca un lant de o grosime anume ar atinge. Ce am zis e pt jante standard, fara flanse distantiere. Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts