Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reglementari cauciucuri 33" Open - 2011

Postări Recomandate

Poate cineva din cei care sunt implicati in mod direct in luarea deciziilor cu privire la reglementarile pentru sezonul 2011 sa ne confirme obligativitatea de a avea maxim 33" la Open?

Totodata cum se va judeca dimensiunea?

1. dupa ce este inscris pe cauciuc? ( de catre producator)

2. dupa dimensiunea reala a anvelopei? (masurata pe masina)

Se stie ca variaza mult dimensiunile de la un producator la altul (simex, Silverstone, Bogger, Insa etc) chiar cu peste 1" si poti avea inscris 35" pe anvelopa dar de fapt sa fie 33 sau 33.5 iar 33" inscris pe anvelopa sa fie de fapt 32.

Ar fi util sa stim cu totii ce se va cere din timp pentru a ne putea pregati si achizitiona (sau nu) anvelopele potrivite.

Ca incheiere o parere personala e ca nu vad rostul acestei reglementari in conditiile in care cu 35-uri la extrem nu ai nici un avantaj - toti avand 38-uri sau si mai mult.

Dar in fine - daca asa se vrea - asta este. Important este sa stim din timp.

Multumesc:tk

RUBICON - always ready to race ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Reglementari cauciucuri 33" Open - 2011

Este dat in regulament,33' sau 80 sitispe centimetri.....cum te miroase careva ca esti mai dotat, hop te masoara.....:grin:

Sunt date si in inch si in cm dim ;a regulament,monser.....ia de citeste...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

unde ai citit tu asta?

in regulament scrie asa:

"Pentru sectiunea OPEN (PROMO), incapand cu anul 2011, dimensiunea maxima a cauciucurilor se limiteaza la 33 Inchs (sau echivalent)."

vezi aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=52346

Poate ai gasit tu in alta parte alte reglementari dar eu nu am vazut.

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

corect, este vorba de 33 inch

cum 1 inch = 25,4 milimetri

atunci dimensiunea maxima este de 838,2 milimetri (este posibil sa se tolereze 840 milimetri).

in motorsport totul se masoara in milimetri, nu conteaza ceea ce scrie pe cauciuc.

bafta

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Poate cineva din cei care sunt implicati in mod direct in luarea deciziilor cu privire la reglementarile pentru sezonul 2011 sa ne confirme obligativitatea de a avea maxim 33" la Open?

Totodata cum se va judeca dimensiunea?

1. dupa ce este inscris pe cauciuc? ( de catre producator)

2. dupa dimensiunea reala a anvelopei? (masurata pe masina)

Se stie ca variaza mult dimensiunile de la un producator la altul (simex, Silverstone, Bogger, Insa etc) chiar cu peste 1" si poti avea inscris 35" pe anvelopa dar de fapt sa fie 33 sau 33.5 iar 33" inscris pe anvelopa sa fie de fapt 32.

Ar fi util sa stim cu totii ce se va cere din timp pentru a ne putea pregati si achizitiona (sau nu) anvelopele potrivite.

Ca incheiere o parere personala e ca nu vad rostul acestei reglementari in conditiile in care cu 35-uri la extrem nu ai nici un avantaj - toti avand 38-uri sau si mai mult.

Dar in fine - daca asa se vrea - asta este. Important este sa stim din timp.

Multumesc:tk

Rostul este ca majoritatea masinilor de open sunt de fapt masini de extrem ale caror proprietari se feresc sa le avarieze.

Pt a face o diferentiere clara prinvind clasele competitiei, este foarte normal ca organizatorii campionatului sa umble si la masini nu numai la trasee (la trasee fiind cumva interpretabil , au existat situatii in care, datorita conditiilor meteo, cele de open au fost mai grele decat cele de extrem) .

Cui nu i se pare ca adrenalina e suficienta la OPEN, e invitat sa se dea la EXTREM.

Deci cam asta cred ce este rostul acestor reglementari.

PS. Opinia mea este ca si la extrem ar trebui limitata dimensiunea maxima la 35'', asta pt ca in curand acolo se va concura cu TAF-ul cu roti de 60'' , la ce buggy-uri au aparut in competitie, mai nou.

Ideea e sa dezvolti masini , care sa dezvolte fie motoare de putere fie noi tehnologii pt fabricarea de masini mai usoare (sasiu tubular, fibra de carbon etc) si nu sa reinventam/utilizam tractorul.

Pe acolo pe unde trec 1-2 masini cu 38'' si fac sleauri serioase, restul lumii poate sa-si caute de drum prin alte parti, oricine are sub 35" nu va trece, sau va fi nevoit sa se trolieze cu burta pe pamant, pierzand timp pretios..... Cumva e inechitabil , nu?

Exprim numai o opinie personala privind situatia expusa.

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Toate chestiile astea s-au discutat deja intr-un topic inainte de editia 2010 a campionatului.

Luand anul care tocmai s-a terminat drept unul de tranzit dat fiind schimbarile majore ce au stat la baza oficializarii acestui hobby in forma unui sport sub copertina unei federatii eu zic ca ar trebui sa fim mai intelegatori cu eventualele sincope din regulament.

Daca privim "sportiv" competitia, atunci DA, ar trebui niste limitari. Daca privim cu alti ochi competitia (a celui ce vrea doar adrenalina, nu il intereseaza sa castige) atunci POATE sa ramana cum o fi.

Cei care gandesc "sportiv" sunt limitati ca si buget sau in capul lor si-au creat aceasta iluzie ca daia nu castiga niciodata nimic ptr ca au altii rotile mai mari si cred ca daca regulamentul ar avea niste precizari in acest sens atunci, sansele ar reveni (lucru in opinia mea destul de ireal). Din ceea ce am vazut un concurs se castiga 75% de catre navigator si de catre intuitia acestuia.

Eu as lasa o clasa libera si una as limita-o la sange (putere, greutate, gabarit, fara sa tin cont de anvelope) :grin:

Astept ca si voi cu nerabdare raspunsurile la propunerile care au fost aduse organismului care guverneaza aceasta competitie nationala (CNOR-FRAS) ptr modificarile regulamentului actual.:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

ideea e ca macar acele informatii care sa clarifice situatia si pe care le asteptam de la cei din comisie sa vina din timp pentru a putea sa ne facem pregatirile necesare

asteptam sa vedem rezultatele ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

sunt foarte deacord cu declaratia lui yonutz,copilotul inseamna cel mai mult,mult mai mult decat masina,fara copilot esti mort,vb din experienta:g:g:g

sunt mandru ca sunt patrol
Link spre comentariu

Parerea mea este ca nu putem spune in procente cine este mai important intr-o competitie, dar..................... fiecare dintre cei implicati in concurs, adica: masina , pilotul , navigatorul, trebuie sa fie o echipa si toti sa dea ce este mai bun din ei pt a putea ajunge la finis si pe urma vedem clasamentul

Ceva sigur despre cauciucuri vor fi de maximum 840 mm adica 33

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

Sper ca la anu' sa ajung si eu sa particip in Campionat.Salut aceasta idee,ptr ca inseamna o "egalitate" la start,intre masinile puternice cu motoare mari si unele mai mici cu motoare mai slabe.....:grin:Spiritual nu?

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

si eu trebuia sa schimb cauciucurile

cele vechi erau niste ziarelli : scria 33 si aveau ( tocite) 84 cm

am luat acum niste silverstone: scrie 35 dar tot 94 fm au in raza.

eu nu cred ca vor fi probleme cu un astfel de cauciuc ( 84 cm) la anul.

bafta.

Link spre comentariu

si eu trebuia sa schimb cauciucurile

cele vechi erau niste ziarelli : scria 33 si aveau ( tocite) 84 cm

am luat acum niste silverstone: scrie 35 dar tot 94 fm au in raza.

eu nu cred ca vor fi probleme cu un astfel de cauciuc ( 84 cm) la anul.

bafta.

Dan - deci tu ai luat 35 de la silverstone pe 15 sau pe 16? Si pus pe masina umflat are 84 cm?

Stiu ca aici Sunt ceva diferente si cred ca si eu iau tot d-astea

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pe unul din site-urile simex am gasit un tabel cu diametrele anvelopelor Simex Extreme Trekker.

http://www.simextyres.co.nz/simex-article.asp?pagename=/simex-offroad.asp&catpage=1&article=-2092972571

Problema este ca desi conform acestui tabel anvelopa 32/9,5-16 ar avea 844 mm, cand le-am masurat pe ale mele mi-au dat doar vreo 810 mm.

Sunt foarte putin tocite, m-am dat cu ele la doua concursuri anul trecut. De masurat, le-am masurat fara sa fie montate pe jante. Mai are cineva marimea asta de Simex-uri? Daca da, l-as ruga sa le masoare.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

am facut si eu testul

am incercat un 35/11.5/15 si l-am montat pe o janta de 8J

rezultatul a fost 870 mm - deci nici vorba sa se potriveasca si sa fie asimilate cu 33-uri.

Am masurat si bogger-ele pe care le am si care sunt ca si noi (35/10.5/15) si imi da pe inaltime undeva la 835-840 mm care s-ar incadra.

Se pare ca lotul din care am luat eu rotile astea a fost cu dimensiuni mai mici un pic decat scrie pe ele.

Oricum in conditiile de fata eu nu mai imi iau alte roti ca nici nu am ce - avand in vedere ca Silverstone-uri pe 33 nu sunt decat pe 10.5 si de fapt sunt mai inguste iar pe janta de 8J e cam problematic cu ele iar boggere de 33 nu se gasesc - de fapt nu se mai gasesc in Europa de nici un fel pana nu schimba americanii o certificare sa poate sa le exporte iar in EU - si oricum sunt sub 33" cu cel putin 2 cm.

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

salutare,

atunci cand masurati dimensiune anvelopei, indicat este sa o masurati pe orizontala si nu pe verticala (inaltime) intrucat in acest mod aceasta nu este influentata de presiune.

O zi placuta,

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

salutare la toata lumea,Kess :g,din presiunea in pneu poti jongla foarte mult dar producatorii de cauciucuri au intocmit aceste liste de diametre la o presiune de 1,7 - 2,0,este treaba noastra ca noi mergem cu presiune de 0,8 - 1,3 , iar toate speculatiile cu diametre masurate la cauciucuri de 35 ...... indiferent de producator diametrele exterioare nu depasesc toleranta de 1,0 - 1,2 cm ,asa ca nu se pot incadra de la o dimensiune la alta,de exemplu la un cauciuc Silverstone de 31" diametru teoretic este de 78,74 cm iar practic este 30,65" adica 77,85 cm iar diferenta este de 0,89 cm

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

parerea mea este ca daca scrie pe anvelopa 33 inchs nu ne mai intereseaza cm, conform regulamentului 33 inchs...iar ca idee este bine ca s-a adoptat aceasta dimensiune la open ,pentru ca am vazut concurenti si cu 38 ceea ce nu este corect...:wink:

Link spre comentariu

Nu este relevant faptul ca daca scrie 33 inseamna o dimensiune standard la toti producatorii de anvelope

Sunt cauciucuri resapate care au o cu totul alta dimensiune decat cea scrisa pe ele, deaceea s-a specificat 840 mm

Editat de Astral

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Conform noii anexe din regulamentul /2011 la sectiunea de Dotari obligatorii pentru masini zice asa:

La OPEN - cauciucuri profil minim MT dimensiune maxima de 35 Inchs (cauciucurile cu profil agricol sunt interzise din anul 2011)

La Extrem - cauciucuri profil minim MT (cauciucurile cu profil agricol sunt interzise din anul 2011)

PS - acum ca a aparut si noile reguli cred ca ar trebui schimbat si titlul:tk

0723358877

Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)

Link spre comentariu

Eu zic ca e batuta in cuie atata timp cat aceasta regula a fost afisata ca si anexa a.doc pe site-ul oficial: http://2010.fras.ro/off-road

0723358877

Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)

Link spre comentariu

Vezi ca in regulament ...nu scrie de inch ... Scrie ceva de mm parca! :wink: Si da, asa e ...exista o limita prevazuta acolo ptr sezonul 2011.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@watcher : eu cred ca acolo au gresit cand au scris 2010 pt ca scrie clar regulament comisiei national de offroad din 2011 .si daca te uiti acolo undeva scrie asa :

- cauciucuri profil minim MT dimensiune maxima de 35 Inchs (cauciucurile cu profil agricol sunt interzise din anul 2011)

mitsubishi l200

patrol y60 2,8

patrol y60 4,2

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare