sfatupopular Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Salut,treaba sta cam asa,am vrut sa-i fac o surpriza nepotului meu si i-am luat un router wireless asus rt-g23. Cand i l-am dat s-a bucurat f tare dar nu pentru mult timp,ei au net de la romtelecom si cutiuta aia mica din care iese netu' are iesire de mufa normala de telefon,router-ul are intrare de mufa mare,de retea.Copilu a ramas f dezamagit si eu la fel ca nu stiu cum sa-l ajut.Router-ul nu-l mai pot schimba,stie cineva cum as putea sa le conectez?...:hl daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobo Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: help...conectare router din pacate n-ai cum. pentru romtelecom ai nevoie de router adsl (ceva mai scump) si nu de un router normal utp (cu intrare tip cablu de retea). depinde ce modem ai de la romtelecom. daca ai unu care se conecteaza la calculator prin cablu de retea, atunci legi firul de telefon in modemul romtelecom, si dupa aia in loc sa legi la calculator cablul de retea, il legi ca si imput pentru router. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiB Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: help...conectare router Din cate stiu exista astfel de adaptoare, de la RJ11 care e mufa telefonului la RJ45 care e cea de placa de retea. Un exemplu e aici. Vezi la magazinele de conectica, aproape sigur au si nu cred ca e scump, ceva gen 20-40 RON. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: help...conectare router Calculatoru se conecteaza cu un cabu cu mufe de telefon la ambele capete,una intra in cutiuta alba care banuiesc ca este modemu si alta in spatele calculatorului,router-ul nu are nicio intrare cu mufa de tel,asta e dilema. daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: help...conectare router Din cate stiu exista astfel de adaptoare, de la RJ11 care e mufa telefonului la RJ45 care e cea de placa de retea. Un exemplu e aici. Vezi la magazinele de conectica, aproape sigur au si nu cred ca e scump, ceva gen 20-40 RON. :tk...am tot cautat asa ceva dar se pare ca nu am stiut pe unde,m-am gandit ca ar trebui sa existe asa ceva...mai caut si maine...poate pe la vitacom pe maica domnului...inca odata:tk daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: help...conectare router Stai un pic. Si eu folosesc wireless in combinatie cu Clicknetul Romtelecom si nu am nevoie de nici o mantzokarie. Cutia mare alba cu leduri de la Romtelecom, adica routerul ADSL, are o iesire UTP, de retea. Una singura, care pana acum mergea in calculator. Iei cablul acela, si il bagi in router, nu in gaura marcata WAN sau Internet, ci in una din gaurile marcate LAN. In mod normal asa redistribui prin router semnalul venit de la routerul ADSL. Bine, asta e partea simpla. Pana sa ajungi aici, ar trebui sa conectezi calculatorul cu cablul venit cu routerul la un port LAN, ca sa poti sa configurezi routerul. Aici opresc povestea si o sa te rog ca eventual sa ma contactezi maine, ca te ghidez eu cumva prin toata procedura. ID Yahoo f_zoltan. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: help...conectare router Stai un pic. Si eu folosesc wireless in combinatie cu Clicknetul Romtelecom si nu am nevoie de nici o mantzokarie. Cutia mare alba cu leduri de la Romtelecom, adica routerul ADSL, are o iesire UTP, de retea. Una singura, care pana acum mergea in calculator. Iei cablul acela, si il bagi in router, nu in gaura marcata WAN sau Internet, ci in una din gaurile marcate LAN. In mod normal asa redistribui prin router semnalul venit de la routerul ADSL. Bine, asta e partea simpla. Pana sa ajungi aici, ar trebui sa conectezi calculatorul cu cablul venit cu routerul la un port LAN, ca sa poti sa configurezi routerul. Aici opresc povestea si o sa te rog ca eventual sa ma contactezi maine, ca te ghidez eu cumva prin toata procedura. ID Yahoo f_zoltan. :tk...eventual am sa fac si niste poze cu toate 'gaurile':ha: ca sa fie cat mai clara treaba daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: help...conectare router S-a rezolvat...se poate inchide. Multumesc f_zoltan pentru intentie. daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frontera_arad Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: help...conectare router Stai un pic. Si eu folosesc wireless in combinatie cu Clicknetul Romtelecom si nu am nevoie de nici o mantzokarie. Cutia mare alba cu leduri de la Romtelecom, adica routerul ADSL, are o iesire UTP, de retea. Una singura, care pana acum mergea in calculator. Iei cablul acela, si il bagi in router, nu in gaura marcata WAN sau Internet, ci in una din gaurile marcate LAN. In mod normal asa redistribui prin router semnalul venit de la routerul ADSL. Bine, asta e partea simpla. Pana sa ajungi aici, ar trebui sa conectezi calculatorul cu cablul venit cu routerul la un port LAN, ca sa poti sa configurezi routerul. Aici opresc povestea si o sa te rog ca eventual sa ma contactezi maine, ca te ghidez eu cumva prin toata procedura. ID Yahoo f_zoltan. Zoltan no ofense dar este gresit ce spui sau poate nu am inteles exact ce ai spus tu. Adica,cablul UTP care iese din modem musai trebuie sa intre in router-ul wireless prin mufa Wan/Internet.......fiindac pe acolo iese el pe net. Adica pc-ul trimite cererea catre placa de retea(indiferent ce tip este :wireless.ethernet....)placa de retea trimite mai departe la router,iar routerul la modem si modemul la serverul de la romtelecom :h5 Ptr configurare asa este trebuie sa conectezi routerul wireless la pc pe un port wan,internet... Opel frontera sport c20ne 1994 Viata am primit-o cadou,de aceea sa nu o lasam sa treaca degeaba. Enjoy THIS day because tomorrow don't exist and yesterday is the past Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Re: help...conectare router None taken, dar probabil am gandit in mod diferit treaba. "Cutia" Romtelecomului este si ea router, asa ca eu deobicei retrogradez routerul wireless la nivel de access point ca sa nu fie doua in circuit. In cazul asta e logic sa conectezi routerul Clicknet pe un port LAN si nu pe WAN/Internet. Nu? Ce zici tu e de asemenea corect, cu diferenta ca ai router dupa router. E posibil ca in varianta ta sa fie mai usor de configurat pentru un incepator, ca in mod implicit wirelessul merge pe IP dinamic si pe WAN si pe LAN, dar eu prefer varianta mea asa ca nici nu mi-a trecut prin cap solutia ta. O prefer pentru ca daca trebuie sa configurezi servicii speciale cum ar fi acces la un server SQL sau web/mail, devine enervant sa trebuiasca sa tot umbli prin fiecare router. @ sfatupopular - Ma bucur ca ai rezolvat problema. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frontera_arad Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Re: help...conectare router None taken, dar probabil am gandit in mod diferit treaba. "Cutia" Romtelecomului este si ea router, asa ca eu deobicei retrogradez routerul wireless la nivel de access point ca sa nu fie doua in circuit. In cazul asta e logic sa conectezi routerul Clicknet pe un port LAN si nu pe WAN/Internet. Nu? Ce zici tu e de asemenea corect, cu diferenta ca ai router dupa router. E posibil ca in varianta ta sa fie mai usor de configurat pentru un incepator, ca in mod implicit wirelessul merge pe IP dinamic si pe WAN si pe LAN, dar eu prefer varianta mea asa ca nici nu mi-a trecut prin cap solutia ta. O prefer pentru ca daca trebuie sa configurezi servicii speciale cum ar fi acces la un server SQL sau web/mail, devine enervant sa trebuiasca sa tot umbli prin fiecare router. @ sfatupopular - Ma bucur ca ai rezolvat problema. Salutare.La fel cum nu te-ai gandit la varianta mea sincer nici eu nu mam gandit sa-l fac access point.Foarte buna ideea mersi frumos.:g Opel frontera sport c20ne 1994 Viata am primit-o cadou,de aceea sa nu o lasam sa treaca degeaba. Enjoy THIS day because tomorrow don't exist and yesterday is the past Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Re: help...conectare router :) Si eu voi tine minte solutia ta, e mai comoda cand trebuie recomandata "remote" cuiva care nu stie sa umble la configurari. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Decembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2010 (editat) Re: help...conectare router Probabil am sa mai apelez si eu la cunostintele voastre,asta dupa ce-si rezolva problema,pentru ca au renuntat la clicknet si vor sa-si puna de la rcs/rds. Daca apar probleme dupa ce le instaleaza cablul am sa revin si eu cu ceva intrebari...:tk Editat Decembrie 12, 2010 de sfatupopular modificare daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Re: help...conectare router Ramane valabil ID-ul. E cea mai rapida varianta. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate