Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema neidentificata ambreiaj

peter

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: problema neidentificata ambreiaj

nu sfatuiesc kit ambreiaj hd pt ca eu il am de un un aproape si mi face probleme de fiecare data cind ies cu sam.

Ce kit HD ai pus?

Eu unul forjez un kit centerforce dual friction cu 90% cuplu marit la 5000 ture de peste un an si momentan este ca in prima zi.

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am reusit sa identific problema la ambreiajul meu: era chiar ambreiajul. Am skimbat ieri tot kit-ul cu unul normal (HB jakoparts) cumparat cu 480 de ron. dupa cateva ore bune de munca (nu chiar usoara) am gasit pe masina un disc de ambreiaj uzat pana la nituri, o placa de presiune destul de uzata in dreptul rulmentului si un rulment care avea putin joc.

acum totul s-a rezolvat si kitul nou merge minunat (am facut doar 20-30 de km).

Daca aveti nevoie de pasii schimbarii nu ezitati sa cereti si o sa va raspund cat de in detaliu pot.

Dragos

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

Pentru reglarea cablului de ambreiaj.... este in manualul de service postat pe forum, se face foarte simplu. Un reglaj incorect duce la o cuplare superficiala si implicit la uzarea prematura a ansamblului disc-placa de presiune-volanta.

Ca o parere personala: e foarte usor sa strici ambreiajul la Sam. E o masina care "scoate" puterea din turatii multe si de aceea, tendinta de a controla totul din ambreiaj duce la uzarea prematura a acestuia.

De pilda, eu am reusit sa fac praf un ambreiaj in 2 minute, in noroi cu o remorca dupa mine care continea un butoi de 200l de motorina plus cateva canistre, nu mai mult de 300kg (plus remorca). M-am impotmolit, am vrut sa ies "usor" am turat motorul si m-am jucat prea mult cu ambreiajul. Rezultatul... miros de ambreiaj ars si la o luna dupa chestia asta cand urcam o panta motorul ajungea la 3-4000 de ture dar putere/viteza ioc. Am patit chiar sa accelerez constant si sa vad cum urca acul turometrului la 4000 fara nicio schimbare.

De atunci sunt foarte grijuliu cu ambreiajul... il calc cat mai putin (in teren mai ales). Poza e facuta cu cateva minute inainte de distrugerea ambreiajului :grin:DSC_8349.jpg.4a205bfc35e398dfd861b97cd22535fe.jpg

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare