Otto Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Salutare, Deoarece cutia automata de pe al meu pajero nu se pliaza stilului meu de mers am hotarat s-o schimb cu una manuala. Desi are tiptronic, mi se pare ca diminueaza din performantele masinii, care, dupa cum poate stiti, are motor de 3.5 benzina si 280 de cai. Intrebarea ar fi daca cunoasteti pe cineva care a facut o astfel de conversie si daca da cu ce probleme s-a confruntat. Sa auzim numai de bine! Link to comment Share on other sites More sharing options...
44DOG Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution salut. Nu stiu la modelul tau cum e,dar te sfatuiesc inainte de a o desface sa te uiti bine la cuplajele la cardane,daca sunt la fel,deoarece eu am patit-o cu a mea. si anume: masina era pajero lung exced din 92,motor 2,5 cutie automata si am pus 2,8,cu cutie manuala. operatia a reusit,dar am avut noroc ca am cumparat o alta masina complecta. problemele au fost urmatoarele legate de schimbarea cutiei: -punte fata -punte spate - traversa (suport cutie) modificata -cardane schimbate. pe axa spate la cea cu cutie automata diferentialul nu e pe mijloc,ci e putin intr-o parte,iar la cea manuala e pe mijloc.automat nici cardanele nu mai potriveau. asa ca te sfatuiesc sa te uiti atent inainte daca merita toate schimbarile. Greseala mea a fost ca eu m-am apucat de lucru si pe urma am vazut ce am de facut,dar a meritat in final BAFTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
44DOG Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution am uitat. daca pui manual,trebuie sa decupezi caroseria,pt a face lacasul pt.maneta de sch.si reductor. trebuie modificata instalatia el pt. cutie. trebuie desfintat blocajul de cheie(nu poti scoate cheia din contact,doar daca maneta de schimbator e pe pozitia parking). in mare cam astea sunt. spor la treaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepi3103 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution Da !se poate,,,dar te costa mai mult ca masina!! rally art germania mai avea CV uri de Dakar sequentiale care merg pe acest motor. Intri in alta sfera cu acest gen de modificari. Acest model a fost produs din obligativitatea constructorului de catre fia, sa faca niste modele care sa "arate ca alea de curse". Acest model este foarte exclusivist,sa vandut numai pe piata japoneza! A ajuns in Europa prin UK. Sau prin preparatorii Mitsu Dakar! Pe fata lui scrie Dakar anii 90'! Pajero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ionak88 Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 (edited) Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution Eu zic ca te apuci sa faci o prostie... Ai sa ai multa bataie de cap. In primul rand iti trebuie o cutie cu tot cu carcasa ambreajului care sa ti se potriveasca pe motorul tau,tinand cont ca masina ta e mai exclusivista. Daca nici o cutie automata antrenata de 280 de cai nu te multumeste nu stiu ce sa zic...dar fiecare gandeste in felul sau. Edited December 11, 2010 by ionak88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrra Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution fara suparare ceea ce ai tu acum pe masina nu ca este maxim este super maxim. daca vrei sa schimbi ceva sigur este masina :wink: ia un ursuletz tuneaza-l si lasa ceea ce ai tu pe mana altcuiva. respect. Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrra Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution daca vrei iti dau eu masina si facem schimb :wink: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tatarosu Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution Nu stiu de astfel de conversii insa daca as fi in locul tau as cauta pe forumurile proprietarilor din uk sau rusia unde sunt multe...posibil sa gasesti informatia... si eu am in plan un pajero evolution dar nu m am gandit la conversia pe manuala desi mi-ar fi placut sa se ofere si cu CV manuala....intr-adevar, nici pe modul secvential nu e fidela ca o manuala dar mai poti imbunatati lucrurile daca mergi cu stangul pe frana, mai elimini din delay-uri. ce zice colegul @pepi3103 e "the real thing", un sadev...dar prohibitiv de scumpa tine-ne la curent bafta Pajero 3.2 DiD. Lung. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otto Posted December 13, 2010 Author Share Posted December 13, 2010 Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution Da... asa este, cred ca as complica lucrurile fara sens! Maurizio imi sugerase asta la un moment dat spunandu-mi ca ar exista o cutie manuala de Mitsubishi Sonauto care s-ar potrivi, insa daca trebuiesc schimbate atatea piese, cred ca renunt la idee. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alinf Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 (edited) Re: schimbare cutie de viteze pajero evolution Da... asa este, cred ca as complica lucrurile fara sens! Maurizio imi sugerase asta la un moment dat spunandu-mi ca ar exista o cutie manuala de Mitsubishi Sonauto care s-ar potrivi, insa daca trebuiesc schimbate atatea piese, cred ca renunt la idee. Ft tare masina, o ai cumva parcata pe Doljului chiar la intrarea dinspre Paltinis? Edited December 17, 2010 by Alinf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts