Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tractor Deutz Fahr 4.30, sonde presiune ulei+temperatura

mirciulica

Postări Recomandate

Va salut,

Am rugamintea catre cei care au mai multa experienta ca mine sa ma ajute cu o informatie.

Este vorba de tractorul din titlu, as vrea sa-i montez o sonda pentru presiunea de ulei din motor si una pentru temperatura uleiului. Janghina a venit din fabrica doar cu un bec pentru presiunea de ulei si un ceas negradat pentru temperatura.

Unde trebuie sa montez aceaste sonde ca sa-mi si citeasca presiunea reala a uleiului cat si cea a temperaturii. Ma multumesc si cu un raspuns teoretic.

Mentionez ca motorul este de 4,1 racire cu aer.

Multumesc anticipat.

P.S. rog pe cei care au chef de mistouri ieftine sa se abtina.

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Tractor Deutz Fahr 4.30, sonde presiune ulei+temperatura

Probabil ca temperatura uleiului va fi mai stabila ca si interpretare , si mai usor de obtinut . Presiunea o culegi din acelasi loc cu sonda care comanda becul , insa va trebui sa montezi un teu , care va da presiune la sonda-bec si la teava care duce la manometru .O studiere a manualului va da o idee exacta despre domeniul de presiune pe care trebuie sa o masoare manometrul .

Pentru ca e cu racirea pe aer ,mai putin corecta si mai greu de citit( insa nu imposibil , de ex capsula de masura a termometrului - legata la tubul capilar - poate fi plasata intre cilindri ,sau lipit cu o rasina un tub metalic - cupru, alama -intre doua aripioare de racire , iar capsula termometrului infasurata in tabla subtire de cupru / alama introdusa usor presat in tubul respectiv ) , eu sint de parere sa masori temperetura uleiului sau a baii de ulei .

In cazul in care e 2T , treaba pare si mai empirica decit mai sus .

Termometre cu fir capilar se folosesc la cazanele de incalzire , pe apa sau pe abur .Se gasesc mai usor cele de centrala pe lemne - limitate la 120 *C .

Manometre - fara numar ...

Cei care se ocupa cu hidaulica te pot ajuta pentru reductii , conectori , teava .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Re: Tractor Deutz Fahr 4.30, sonde presiune ulei+temperatura

Termometre cu fir capilar am vre-o 3 dar nu m-am ganditi la ele si cred ca ar fi mult mai bine daca as culege temperatura si presiunea direct din ulei. Sonda care-mi arata temperatura uleiului este montata in interiorul circuitului de racire pe un radiator de ulei, unde multumita turbinei antrenata de arborele cotit prin o simpla curea, este un flux de aer cam maricel. Ma tem ca acel teu imi va juca feste din punctul de vedere al temperaturii.

Aeroterma din cabina face caldura multumita uleiului, in loc de radiator cu apa, are unul cu ulei, ce vine direct din suportul filtrului de ulei.

Ma gandesc, sa ma leg cumva de conducta de intrare in acel radiator cu un termometru?

Am observat la el ca, in cazul unor temperaturi mai joase afara ( nu foarte scazute ) motorul, il pot lasa la relantii ore intregi, nu se incalzeste decat foarte putin. De aici nevoia de un termometru.

L.E. motorul este diesel non turbo.

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare