Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am inmatriculat-o! In Bulgaria...

stanley

Postări Recomandate

In 09 decembrie, venind de la inmatricularea masinii in Bulgaria, m-a prins o ploaie de vara urmata de un curcubeu superb pe tot cerul. Noroc ca aveam aparatul la mine!

Inmatriculare Bulgaria 29 noiembrie 2010 005.jpg

Editat de stanley
Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

http://img577.imageshack.us/img577/1068/inmatricularebulgaria29.jpg

http://img530.imageshack.us/img530/1068/inmatricularebulgaria29.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/1068/inmatricularebulgaria29.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

Re: Am inmatriculat-o! In Bulgaria...

Foarte frumoasa masina! Sa te bucuri clipa de clipa de ea!

Dar esti un caz incurabil ... duci o masina scumpa la bulgari ... daca ramai fara ea ... bla ... bla ... ar zice babele din targ!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Foarte frumoasa masina! Sa te bucuri clipa de clipa de ea!

Dar esti un caz incurabil ... duci o masina scumpa la bulgari ... daca ramai fara ea ... bla ... bla ... ar zice babele din targ!

Sa sti ca la Ruse stateau la coada la verificarea tehnica si masini cu mult mai scumpe decat a mea. Ne avand banii pentru nenorocita aia de taxa de prima inmatriculare, am mers pe varianta cu Bulgaria, altfel urma sa tin in garaj masina si sa ma uit la ea. Am incercat cu asfalttango, a fost amabil, dar bulgarii cu care colaboreaza i-au zis ca nu merge inmatricularea pentru o masina noua. O firma din Bucuresti a promis ca se rezolva, dar a fost mai complicat decat se estimase, la un moment dat credeam ca nu se mai poate finaliza, fiind acolo ceream pe net cate un act de la vanzatorul masinii (care era altul decat importatorul), il dadeam si bulgarii mai cereau alt act, in final a fost necesar sa merg personal la Vama Bucuresti de unde am scos documentul vamal T2L cu care pana la urma s-a rezolvat (oricum, toata recunostinta pentru promptitudinea cu care m-a ajutat vanzatorul, eu fiind acolo !)

Dar daca tot ai deschis subiectul asta (vezi ca-l superi pe asfalttango!), ce s-ar putea intampla practic, eu (sau oricare altul) avand cartea de identitate, talonul, imputernicirea si acel contract de vanzare-cumparare nedatat intre firma bulgareasca si mine (cu care oricand pot face tranzactia inversa)? Eventual ca firma sa nu plateasca impozitul si sa nu se poate radia masina acolo? Firma de fapt are sediul in Bucuresti si punct de lucru in Bulgaria.

Adica procedura cu bulgaria sa fie recomandata doar pentru masini cumparate cu 1500 euro?Bun, mai este varianta cu rezidenta sau cu deschidere de firma in bulgaria, dar cati sunt cei care procedeaza asa? Ar fi interesante niste pareri pe tema asta.....

In orice caz, cat am stat la Ruse era o adevarata nebunie cu gramada de romani care veneau zilnic la coada, mai ales in contextul majorarii taxelor la noi din 2011.

Link spre comentariu

Ma bucur tare ca ai rezolvat.:wink:

Sunt sigur ca ai avut parte de mult stres...dar e bine ca s-a terminat cu bine.

Problema ta depasea puterea de intelegere a politiei din Dobrich....ei vad doar alb-negru.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Ma bucur tare ca ai rezolvat.:wink:

Sunt sigur ca ai avut parte de mult stres...dar e bine ca s-a terminat cu bine.

Problema ta depasea puterea de intelegere a politiei din Dobrich....ei vad doar alb-negru.

La un moment dat situatia aducea cu "Clasic romanesc" -reclama la vin - in care tipul vine fericit cu roaba de documente pentru inmatriculare dar functionarul ii mai cere scurt stampila pe timbru.

Aici a fost clasic bulgaresc. Aveam contractul de V-C cu vanzatorul, factura, COC-ul original emis de japonezi cu care venise masina, certificatul vamal din care rezulta ca la intrarea in comunitatea europeana s-a platit vama.

Au inceput sa ceara: factura intre vanzator si importatorul oficial Mitsubishi in Romania, dovada ca importatorul are calitatea oficiala de importator Mitsubishi in Romania, factura emisa de mitsubishi-motors Japonia catre importatorul din Romania in care sa se regaseasca datele masinii mele (factura nu se emitea pentru o singura masina ci era o lista lunga de masini!) si documentul vamal T2L pentru care m-am dus personal la Vama Bucuresti, l-am primit si l-am depus la Vama Ruse care a facut o comunicare oficiala la politia Ruse ajunsa doar dupa 4 zile-de vineri pana marti dupamasa (ca de ce sa se grabeasca!) , deabia dupa asta putandu-se finaliza procedura.

Sa nu fiu rau, mi-au facut totusi o favoare:masina fiind noua nu au mai facut verificarea tehnica (au emis doar ITP-ul). Cand am trecut podul prieteniei de la Ruse si am ajuns pe pamant romanesc am simtit o mare usurare...

Si acuma ca sa fiu putin rau:

-O singura femeie frumoasa am remarcat zilele alea in Ruse, dar care de fapt era sotia unui roman din Piatra Neamt veniti cu masina pentru inmatriculare...

-Omul care la final monta numerele pe masini, era un bulgar scund si solid si cu ceafa lata (cam asta era alura generala a barbatilor) cu o privire rea care cand fixa pe masinile romanilor numerele din spate cu acea siguranta , pe toate le monta strambe! Mie mi l-a lasat in spate in rama originala datorita conformatiei pe roata de rezerva, in schimb in fata mi-a schimbat rama si l-a montat stramb!

Link spre comentariu

Sa fie intr-un ceas bun si sa te bucuri din plin de ea.

Si bine ai venit in rindul posesorilor de 4x4 cu numere de bulgarica :banana:banana:banana

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutari,

GATA !! M-am facut bulgar....:bananasi la propriu si la figurat...adica nu chiar... ! Am inmatriculat-o la Russe/Kat pe numele meu. Pozele urmeaza sa le atasez zilele urmatoare, imi vin de la Russe..:grin:.

Am testat-o la drum lung si se pare ca ii prieste noua identitate..:ha: a mers pana la Frankfurt struna !!.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare