paulele Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 (editat) Salutare, Scriu aici pentru ca mi-a placut Patrolul si pentru ca nu am gasit un loc pentru intrebari de incepatori. Am cautat, dar daca mi-a scapat, rog un administrator sa-l mute unde-i e locul. Acum cu problema mea: pentru ca tocmai am achizitionat un teren pe un deal foarte frumos un Valea Doftanei si vrem sa facem o casa pe acolo, ne trebuie un utilaj care sa poata ajunge acolo. Drumul judetean devine impracticabil pentru un Logan la un moment dat, si m-am cam saturat sa car unelte, apa, mancare, copaci :grin:, cu carca 20 minute de mers pe jos. Am inceput sa citesc pe aici despre fiecare model in parte, avantaje si dezavantaje. Acum va cer ajutorul vostru. Vreau o masina (nu pot sa iau un tractor sau camion ca nu am voie de la soata), cu 7 locuri (poti sa cari si oameni si marfa multa), rezistenta la noroi si bolovani, fara prea multa electronica, sa nu ma lase in drum si sa nu mai pot pleca, sa fie buna de expeditii prin tara, eventual pe la vecini si sa se poata modifica ( roti mai mari, suspensii umpic inaltate) relativ usor. Si inca ceva sa nu se strice des, ca nu-mi place sa ma tarasc pe sub masini. Acum, daca nu a-ti adormit, as vrea o parere, eventual un sfat de la voi. Ce sa-mi iau, ca am fost cat pe ce sa iau un Y60, dar nu ne-am inteles la pret (scuze Luci, iti sunt dator cu o :x). Editat Ianuarie 29, 2011 de Yonutz Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Re: Sfaturi achizitie Y60 e robust , rezista la abuzuri si la intretinere neglijenta , se poate modifica usor , are si varianta de 7 locuri , campion la rezistenta puntilor la masini de acelasi gen , nepretentios la ulei si motorina , greoi - adica nu e campion la demaraj si nici la fuga ... E greu , daca ai talpa iute renunta la diesel...Umbla vorba ca Patrolul nu ajunge primul , dar ajunge indiferent de conditii .Asa o fi , eu mai studiez , am ajuns oriunde am vrut cu al meu . E o masina de incredere , daca nu-ti bati joc de ea cu toata nesimtirea , relativ ieftina la piese . Consum 'normal' pentru o masina de teren . Mai e de luat in calcul si Toyota , putintel mai rotunjoara decit Patrolul , aceleasi avantaje , general vorbind . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
livia si noro Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Re: Sfaturi achizitie In conditii normale de exploatare orice masina deteren 4x4 trebuie si rezista la conditii destul de grele dar se pare ca Patrol-ul chiar are cea mai mare rezistenta fiind o masina si usor de intretinut insa pentru motoarele fara electronica am toata stima pentru ca daca ai notiuni generale de mecanica nu prea ai motive sa te scarpini in cap.Pretul este intotdeauna cel care dicteaza alegerea.Parerea mea este sa pui pe hartie ce vrei de la masina tragi linie faci un total la banutii disponibili si dupa aceea dai cautare pe GOOGLE si ai aflat ce masina i-ti trebuie.La mine a dat rezultate maxime si cu mult peste asteptari de fiecare data.Multa bafta .:ypu UN SFAT pe care il dau oricui are intrebari de genul asta. Cine nu are loc de mine, sa se inghesuiasca ! Ford Maverick -W.W.O.C.-RM.VALCEA :jp1:rsp :rsp Crazy Wolf->0740130543 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanTatuaj Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Re: Sfaturi achizitie Esti cam pretentios, tu vrei si frumoasa si dotata si sa tina la tavaleala si nonconformista, nepretentioasa, necheltuitoare si pe deasupra vrei sa fie si fidela:banana Masina sa le cuprinda pe toate gasesti dar femeie cam greu. Am glumit! E bune cum te-ai orientat. Eu am un Partol Y60 lung 7 locuri din "92 de 5ani nu pot sa spun ca am avut probleme cu ia, la piese decat consumabilele si nu ma last niciodata la greu si te rog sa ma crezi ca am trecut prin multe greutati cu ia. Daca tot te hotarasti sa iti ei o masina cel putin incearca sa o iei gata pregatita sau cat de cat, chiar daca dai ceva mai multi bani pe ia. Daca o iei nepregatita va trebui sa bagi bani in ia si tot acolo o sa ajungi sau mai scump. Acum depinde cum o vrei inmatriculata pe RO sau pe alta tara, parearea mea personala ia-ua pe RO. Succes! NISSAN PATROL GR 2.8/1992 LUNG Învaţă din greşelile altora, viaţa e prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulele Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Multumesc pentru raspunsuri. intradevar, sunt pretentios, pentru ca vreau o masina care sa traga prin noroaie super, si sa fie destul de mare sa care jumatate din casa vacante :grin:. nu sunt pretentios la capitolul patratosenie, si nici la viteza/plecare fulgeratoare de pe loc. daca ajung unde-mi doresc pot sa o fac si cu o jumatate de ora mai tarziu.:tk m-am gandit la o masina nemodificata din punctul de vedere a celui care a tarat loganul prin noroaie si nu vrea o masina care sa fi fost tarata prin noroaie mari/foarte mari si sa fie deja obosita.:wink: inmatriculata in Ro as vrea sa fie din pricina taxelor marete care le-au pus mai nou. adica platesti inca o data cat ai dat pe masina doar ca sa o aduci in tara. inmatricularile in Bg. nu mi se pare ca ar fi o varianta pe care sa o iau in calcul din pricina faptului ca nu mai e masina mea. Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 daca tot ai asa mult de carat de ce nu-ti iei un pick-up 4x4 cu 5 locuri ? si ai destul loc sa cari si copacu' , eu cu al meu am ridicat o casa si urmeaza sa o ajut si pe soramea sa construiasaca o casa tot cu ea, pe langa asta cand plec in concedii imi iau cu mine tot ce nu as putea lua cu alta masina inclusiv motocicleta:grin: Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulele Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 eu as vrea, dar soata zice ca nu... prea arata a camion si nu putem cara toata familia la fereala de ploaie/soare. ce parere aveti de Discovery 1? Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 eu as vrea, dar soata zice ca nu... prea arata a camion si nu putem cara toata familia la fereala de ploaie/soare. ce parere aveti de Discovery 1? E mai bun Disco II.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Mai conteaza si bugetul pe care vrei sa-l aloci pt. o asemenea achizitie. In principiu, cel mai accesibil ca pret e nissan terrano si cel mai scump mercedes G. Intre ele se afla mitsu, patol, land rover si toyota. bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Mai conteaza si bugetul pe care vrei sa-l aloci pt. o asemenea achizitie. In principiu, cel mai accesibil ca pret e nissan terrano si cel mai scump mercedes G. Intre ele se afla mitsu, patol, land rover si toyota. bafta da, asa e . Ce gasesti de teren si sa fie si mari si nu foarte scumpe is Terrano si Pajero. Legat de Terrano in 5 usi pot sa iti spun ca e f. mare ca am eu. Nici nu iti imaginezi cat poti baga in el. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulele Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Legat de Terrano in 5 usi pot sa iti spun ca e f. mare ca am eu. Nici nu iti imaginezi cat poti baga in el. nu stiam ca Terrano exista si cu 7 locuri. intrebarea fireasca ar fi : e la fel de rezistent ca si Patrolul? ca daca da, o pun pe lista de cautari. intradevar pretul dicteaza pana la urma :( Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 nu stiam ca Terrano exista si cu 7 locuri. intrebarea fireasca ar fi : e la fel de rezistent ca si Patrolul? ca daca da, o pun pe lista de cautari. intradevar pretul dicteaza pana la urma :( Da, terrano cu 5 usi are 7 locuri. Comparatia cu patrolul nu prea isi are rostul deoarece sunt clase diferite. Acest lucru se regasete atat in pret cat si in fiabilitate. Cu alte cuvinte, daca banii nu sunt o problema si nici nu te intereseaza consumul ia-ti fara ezitare patrol. Daca vrei ceva mult mai ieftin, care sa consume mai putin dar cu care sa-ti faci treaba onorabil ia-ti terrano. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolizer Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 Daca nu ai voie sa iei un Nissan sau Toyota pick up - pentru ca evident acelea ar fi cele mai bune pentru carat lemne si alte lucruri mai grele - eu, daca as fi in locul tau, fara ezitare as lua un Patrol lung de 2,8. Daca cauti bine, poti sa gasesti la preturi rezonabile . Nu de alta, dar si eu posed un patrol, si sunt foarte multumit de ea! Cu cauciucuri bune te scoate din orice noroi. Editat Decembrie 16, 2010 de Astral Nissan Patrol GR, Y60 Skoda Octavia 1,9TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulele Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 :tk, cred ca o sa bat drumul pana in coltul hartii :wink: Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulele Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Inca o intrebare, daca vreau sa instalez o unitate de aer conditionat pe un patrol, cat de complicat/costos este? aerul conditionat facut de nissan, nu de tiomping sau fiji :grin: Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danyel Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 indierent la ce te hotarasti inceara sa mergi cu cineva care cunoaste bine genul de masina in mod particular si stie unde sa o caute sa nu te trezesti ca mai bagi bani in ea cat pentru inca una doar sa o aduci pe linia de plutire fara sa evoluezi deloc. Mie mi-a luat mai bine de jumate de an pina am pus primul patrol cat de cat la punct si ramasese tot cum a iesit din fabrica. Oamanii de pe acilisea spun ca patrolul de 2.8 e lenes..... eu sunt foarte multumit de demaraj iar la oras nu ma fac de ras cu el, singura problema legata de performanta masinii o reprezinta viteza de croaziera care e undeva pe langa 90. Inca ceva.... motorul de 2.8 merge cu orice motorina combustil M, CLU, ulei, euro 5 cam tot ce gasesti prin gopodarie, mai putin apa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolizer Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Da, chiar merge si cu uleiul in care ai preparat carnatii. Numai cainii o sa fuga dupa tine:grin:. Nissan Patrol GR, Y60 Skoda Octavia 1,9TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanTatuaj Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Patrolul y60 este ca dacia pe vremuri. Ne te lasa la greu iar daca te lasa poti sa o repari si in strada si pe camp daca ai ceti trebuie. NISSAN PATROL GR 2.8/1992 LUNG Învaţă din greşelile altora, viaţa e prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolizer Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Urmatorul link poate fi interesant... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54143-Vand-Patrol-Y60-lung-a-c-7locuri-an-92-4500euro-negociabil Nissan Patrol GR, Y60 Skoda Octavia 1,9TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 dar daca tot vrei sa stii atetea despre ce si cum cu masinile astea...de ce nu vrei sa casti gura la ale noastre....sa vezi cam ce si cum ti s-ar potrivi...ca avem in gasca de la Pajero scurt pana la Y60 de 4.2......asta daca tot esti din Brasov:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spic Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Te sfatuiesc sa alegi un Patrol, scurt (eventual atasezi o remorca) sau lung, sunt masini fiabile, ideale pentru ce vrei sa faci tu cu ele, am ridicat o cabana in varf de munte, toate materialele fiind carate cu un Patrol scurt cu remorca, doar taful mai urca pe acolo. Patrol 3.3 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 Patrol K160, Patrol K260, Patrol Y60 . Asta e ceea ce-ti trebuie! :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulele Postat Decembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 :tk Multumesc tuturor pentru vorbele blande si cele de imbarbatare. :grin: ma mai invart umpic prin tara si mai adun informatii. intrebarea cu aerul conditionat era pentru ca majoritatea patroalelor sunt fara, ma gandesc sa iau unul bun, la care sa-i montez instalatia, functionala de pe unul dezmembrat. am vazut ca e la moda sa faci masina bucati. din pacate nu am pe nimeni care sa cunoasca masinile si hibele lor. ma bazez pe bun simt si oleaca de noroc. daca are ulei scurs din turbina, cutie de transfer, grupuri, atunci pas. am vazut ca patroalelor le cam curge ulei pe la garnitura de la capacul arborelui cu came, asta e o problema generala? dar daca tot vrei sa stii atetea despre ce si cum cu masinile astea...de ce nu vrei sa casti gura la ale noastre....sa vezi cam ce si cum ti s-ar potrivi...ca avem in gasca de la Pajero scurt pana la Y60 de 4.2......asta daca tot esti din Brasov bucuros sa va gasesc, unde si cand? de miercuri sunt in Brasov. :banana (concediu) Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Sfat achizitie 4x4 in oras...ca suntem pe acasa toti......dai tu un telefon... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulele Postat Decembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 Salutare, m-am intors din cautari. ce stiti despre masina asta: http://autovit.ro/nissan-patrol-C16637033.html sau despre asta din poza multumesc anticipat :grin: Editat Decembrie 28, 2010 de Astral Tot timpul cu fruntea sus! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate