Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny - Ambreiaj extra-tare, scartait rulment presiune

shoricelu

Postări Recomandate

Re: Jimny - Ambreiaj extra-tare, scartait rulment presiune

intre timp problema mea cu ambreiajul tare s-a intors... acum am cutia desfacuta si urmeaza sa curat si eu toate impuritatile si sa o montam inapoi. Sper sa mearga o vreme. Din ce am mai citit pe posturi de pe bigjimny sau alte situri.... ar fi recomandate si piese de origine. Stie cineva sa-mi spuna daca gassc vreun cablu de ambreiaj mai "special"? (teflonat pe interior sau ceva mai "tech inside"?)

update: după desfacerea cablului şi a cutiei am observat că axul pe care culisa rulmentul de presiune era plin de mizerie, la fel ca şi teflonul din centrul rulmentului de presiune. Repet: ambreiajul meu ajunsese atât de tare încât mi-au apărut dureri în genunchele stâng apăsând pe el, ţinându-mă bine de volan! Şi-am mai făcut ceva ce nu recomand la alţii: am desfăcut cele 3 arcuri suplimentare care ţineau marginile soarelui presate - slăbind prin înlăturarea lor tensiunea necesară pentru debraiere. E o placă aisin şi am luat această măsură extremă deoarece altceva "de slăbit" nu am găsit. Acum am un ambreiaj aproape normal însă mă aştept ca la prima ieşire cu pantă mai mare să patineze ambreiajul. Sau nu... :pr1

Vă ţin la curent cu eventuale "modificări" ale ambreiajului meu.

PS: mulţumiri lui edy_M pentru postul de mai sus, care m-a ajutat enorm. Dau o BRRC!

Editat de shoricelu
Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jimny - Ambreiaj extra-tare, scartait rulment presiune

Cu placere -shoricelu-, este ok, nu imi esti dator cu nimic ;) Nu am facut nimic altceva decat am expus experienta prin care am trecut ptr. a putea fi de folos celor care se confrunta cu acelasi gen de problema (la urma urmei acesta este motivul principal ptr care suntem membrii pe acest forum). Ma bucur ca am putut fi de folos.

P.S.- eu inca mai am cablul original Suzuki de vanzare ( il poti vedea aici - http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65839-Vand-cablu-ambreiaj-Jimny&p=737771#post737771 )

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare