dac Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Stie cineva daca este si care este diferenta intre planetarele fata la motorizarile de 3.0 si 2.4 de la seriile 70? Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Cele de la 3l sunt mai groase, difera si puntea :wink: MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Dar planetare HD pentru o punte de 2.4 si motorizarea de 3.0? Exista asa ceva ? Multumesc! Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Cele de la 3l sunt mai groase, difera si puntea :wink: Aha, deci cel mai bine sa faci din 2lt un 3l este sa cumperi un 3l!:grin: Cu masina cu tot!:wink: Ai motor , dar nu ai planetare pentru el! Diferea si numarul de caneluri intre ele? Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Dar planetare HD pentru o punte de 2.4 si motorizarea de 3.0? Exista asa ceva ? Multumesc! Exista hd in state. MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Exista hd in state. Tu de care ai pe a ta , Gagane ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Gagane dar ce motor ai si ce marime porti la bocanci?33"? Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 (editat) Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Nu este nicio diferenta intre ele. Editat Decembrie 16, 2010 de Georgenis Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Gagane dar ce motor ai si ce marime porti la bocanci?33"? Motorul este de 3l cu ceva modificari si bocanci:grin: 35 de la silverston. MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Tu de care ai pe a ta , Gagane ? Sunt ale ei originale:wink:. MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Lj 70 motor 1kz-t, am mers cu planetarele de 2.4 in puntea originala de 3.0 fara stres:banana @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Pentru Toyota nu cred ca exista planetare "mai HD" decat cele originale.Sa cumperi din romania o planetara de toyota costa foarteeee muuult.Eu am sunat la toyota anul trecut cam pe vremea asta pentru un cap de planetara.Mi-au cerut 2600 ron.Am spus ca o vreau din fier nu din aur dar mi s-a raspuns ca asta e pretul.Din america o puteam aduce cam pe la 600 $.Am luat din America aftermarket .Producatorul scria pe site ca este mai dura decat orice altceva existent pe piata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Exista planetare HD (Chromoly) si pentru Toyota mai tari decat cele originale (NKN - Japan), care sunt garantate pe viata (intretinute cum trebuie). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulgr Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? exista planetare HD NITRO care sunt mai tari ca cele originale si au 30 caneluri(mai groase) in loc de 27 http://eastcoastgearsupply.com/i-4796713-nitro-toyota-fj40-axle-shaft-kit-ax-tbirf-fj40.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Decembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Lj 70 motor 1kz-t, am mers cu planetarele de 2.4 in puntea originala de 3.0 fara stres:banana Si eu am mers fara stress, pina cind s-a rupt!:grin: Problema apare atunci cind esti blocat fata. Cel putin la mine asa a fost! Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Regula este urmatoarea - In cazul de fata din pacate nu cred sa existe o regula :grin: - ma refer la rupt planetare. Posibil ca blocantul sa se constituie drept agravanta dar nu as baga mana in foc - trebuie sa recunosc eu nu aveam blocant pe puntea fata. Ca idee planetarele HD muta punctul "de stres" catre pinion/coroana, care de regula se rup intr-un mare fel doar cu planetarele stoc... Eu sunt in situatia in care sunt nevoit sa calculez fiecare ban ce intra in masina, daca as avea de investit intr-o platforma standard (LJ70) as muta planetarele HD si blocantul fata undeva mai catre finalul listei. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Decembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Robertz, Nu am foarte multa experienta, nici in off road, nici in Toyota, nici in masini , in general vorbind. Mi se pare insa ca planetarele sint totusi un punct slab la lj70. Vorbesc de planetarele fata si de echiparea cu 36" si in varianta blocata!:grin: Afirmatia de mai sus poate fi sustinuta de alti detinatori sau fosti detinatori de LJ70. Pina in prezent nu am simtit nimic "zguduitor" in grupul fata, insa planetara am facut-o bucati. Cred ca ai dreptate si cu montarea planetarelor HD, iar aceasta discutie ar trebuie aprofundata. Intentionez sa caut si sa montez pe LJ o pereche de planetare HD. Inca nu sint hotarit ce model, marca, producator (asta va urma dupa o documentatie de rigoare), dar montarea lor este aproape 100%. In acest sens as dori sa aflu mai multe informatii din experienta voastra. Care este efectul mutarii! Cui dauneaza grav ? Exista si grup fata HD? este posibil ca dupa montarea planetarelor sa fie nevoie si de o anume reglare a coroanei si a pinionului? Conteaza acest reglaj pentru off road sau este cel facut de fabrica? Reglajul poate fi si el o cauza a ruperii in grup? Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Fiecare isi alege regimul de exploatare al "acaretului" din dotare, nu traiesc in alta lume am auzit si eu de planetare rupte la LJ, stiu se pot rupe cat ai clipi, chiar si in timpul efectuarii manevrei de parcare... Si eu sunt pentru modificari, dar anvelopele mari solicita mai mult elementele in miscare ale puntii,personal sunt de parere ca anvelopele 35" sunt limita maxim superioara pentru puntile de 70. M-am intalnit si cu situatia in care dupa o exploatare mai dura, a fost necesar sa efectuez reglajul in grup(spate) la un interval relativ scurt de timp(dupa doua concursuri). Jocurile in grup pun in pericol nu numai pinioanele, cred ca exista posibilitatea ca acestea sa afecteze si planetarele daca jocul este mare se creeaza un moment de inertie care numai benefic nu poate fi. Nu am cautat pana acum planetare HD, ar fi interesant de stiut cat ar costa o pereche in raport cu cele originale sau SH, stiu de la cineva ca pentru '80 erau undeva sub 1/2 din pretul celor originale. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? La orice masina poti rupe planetarele fata cu blocantul fata activat si rotile virate la maxim. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Decembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Preturi planetare HD sint in jur de 550$ in State. Deocamdata am schimbat cu una sh si cred ca o sa fie nevoie de mai multa atentie la blocant. Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Nu stiu diferenta intre 2.4 si 3.0, dar este diferenta la grupuri/rapoarte si probabil si la planetare! Dupa o singura iesire cu Razvanutza, toyotist experimentat ... am inteles ca blocantul il folosesti doar cand ai nevoie, adica extrem de rar! De atunci ... nu-l mai folosesc decat acolo unde m-am blocat sau unde sunt sanse maxime sa ma blochez! Si acolo ... folosesc intai spatele si daca tot nu reusesc pun si fata! Nu folosesc blocantul cand tractez pentru ca risc sa rup ceva! P.S. Am o rugaminte MARE, un user/moderator care stie ... poate face un tutorial despre cand se foloseste un blocant! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Pentru cei interesati: planetara de pe LJ70 cu face lift merge pe LJ70 an fabr pina in `89. Are o "buza" mai mare la homocinetica , dar se potriveste. Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Nu stiu diferenta intre 2.4 si 3.0, dar este diferenta la grupuri/rapoarte si probabil si la planetare! Dupa o singura iesire cu Razvanutza, toyotist experimentat ... am inteles ca blocantul il folosesti doar cand ai nevoie, adica extrem de rar! De atunci ... nu-l mai folosesc decat acolo unde m-am blocat sau unde sunt sanse maxime sa ma blochez! Si acolo ... folosesc intai spatele si daca tot nu reusesc pun si fata! Nu folosesc blocantul cand tractez pentru ca risc sa rup ceva! P.S. Am o rugaminte MARE, un user/moderator care stie ... poate face un tutorial despre cand se foloseste un blocant! Ar trebui sa-l intrebi de doua ori pe Razvanutza despre cum se blocheaza o Toyota!:grin::grin::grin: Nu de alta, dar el mai are si un Nissan!:ha::ha::ha: La multi ani , Razvan de la Sacalu, Marius si Romeo!:banana Despre blocant pot spune doar ca ai sa vezi singur unde ai nevoie de el Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: Diferenta planetare intre motorizarea 3.0 si 2.4 la lj ? Cat traim ... invatam ... sper sa nu invat pe propria piele si nici macar pe propriul buzunar! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate