tudordodo Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Salut! Din diferite motive,in special din cauza ca sunt (cateodata) nemultumit de prestatia si preturile practicate de unii meseriasi care au lucrat la masina de-a lungul timpului,periodic ma apuca pofta sa desfac,repar anumite maruntisuri pe la masina dar ma las repede pagubas intrucat nu ma pricep. Folosesc Vitara ca masina de zi cu zi,nu am a doua masina, asa ca mi-e teama ca daca desfac ceva si nu mai stiu pune la loc raman pieton . Am vazut cateva topicuri si tutoriale foarte faine si la "obiect" legate de Vitara,imi vine acum in minte doar un totorial al colegului V1TARA despre cum se desface bordul cu explicatii clare si ilustrat cu poze,exact ce are nevoie un nepriceput ca mine...:grin:! In concluzie,daca cineva mai curajos sau mai priceput la mecanica/electricitate sau altele utile la VITARA de exemplu: reconditionare etrieri,intretinere mrl-uri,calorifere,orice cote bari,scuturi,rollcage,montari statii radio,proiectoare, sau orice altceva util si poate argumenta cu fotosi explicatii amanuntite il rog sa posteze aici venind astfel in ajutorul meu si al altor colegi Vitaristi aflati in situatia mea. Un motiv pentru care am deschis acest topic:nu functiona termostatul,acul de temperatura al apei statea undeva imediat deasupra liniei de minim,dus masina la mecanic acesta a desfacut doua sau trei suruburi si a schimbat un futimoc si in doua minute mi-a luat 120 lei(pesa a fost 95 sau pe-acolo).Aceste situatii doresc sa le evit pe viitor mai ales ca iar nu-mi mere caldura cum trebe!:ha: Toate cele bune si SARBATORI CU BINE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Reconditionare-intretinere Vitara salut, de obicei problemele nu le poti discuta la general, pentru ca sunt foarte diversificate, dar atunci cand ai o problema, o poti posta si sunt sigur ca se gaseste un alt coleg care s-a lovit si el de ea, dorind sa ajute si pe alti. Legat de lipsa ta de caldura, ar trebui sa incepi cu termostatul 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Reconditionare-intretinere Vitara Salut! Multam de raspuns,motivul pentru care am deschis topicul a fost in primul rand sa economisesc timp si pentru a evita cautarile indelungi prin forum,eventual pe la alte marci de masini,sa incerc sa adun cat mai multa informatie, sa ma plimb prin zeci de topicuri iar in final,cand fac un rezumat sa-mi dau seama ca n-am priceput nimic :ha: si sa merg cu masina la mecanic. De aceea cand am o problema la masina as prefera sa gasesc informatia intr-un singur loc. De exemplu colegul Roly zicea ca mrl-urile trebuie revizuite periodic,date cu nu stiu ce unsoare:fk2:grin: mai ales daca masina tocmai a primit o balaceala prin noroi.Pai cum se dau jos alea ? eu am masina de doi ani jumate si n-am dat jos niciodata mrl-urile si as vrea s-o fac cat de curand pana nu voi fi nevoit sa le schimb,mai ales ca a venit iarna(a treia pe care o prinde masina in Romania). Exemplele ar putea continua dar sper ca am reusit sa ma fac inteles. Cat despre termostat,sunt 99% convins ca e iarasi bulit, de aceea cand o sa-l schimb ii fac niste poze si postez poate se va folosi si altcineva de aceasta informatie. Cu stima,Tudor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Reconditionare-intretinere Vitara Salut! La Vitara mea, in mers, pe vreme rece, acul termometrului sta tot pe undeva deasupra liniei de minim, dar in masina e cald de mori. Vara, acul urca spre o treime din scala, dar niciodata nu ajunge la jumatate (si in Bucuresti aglomeratia e la ea acasa). Nu ar fi rau sa verifici caloriferul, sa nu fie cumva infundat, sau robinetul caloriferului, care poate nu deschide complet si nu lasa lichidul sa circule in calorifer. E posibil sa fie o problema la cablul de comanda al robinetului, vreun capat scapat din parghie, etc. Starea termostatului o poti verifica usor, aplicand metoda babeasca a fiertului la ibric. Dar asta, dupa ce il demontezi de pe masina. Demontatul termostatului e o chestie deosebit de simpla, nu prea ai cum sa gresesti, daca iti aloci doua - trei ore pentru bibilitul masinii, nu ai cum sa ramai pieton, si, cel mai important, dupa re-montarea termostatului nici nu iti raman piese in plus...:wink: N-ar fi rau sa verifici temperatura de deschidere a termostatului (cand il ai la ibric), ca daca asta deschide complet pe la 55-60 grade Celsius, si umbli cu masina prin -5 grade, nu prea ai cum sa incalzesti habitaclul. Despre rest, mai arunci un ochi pe aci, pe forum, mai te consulti cu www.kick-fix.com, mai un manual de pe la vreun coleg... Sigur gasesti ce iti trebuie! Bafta! (ca succesu' presupune munca!) Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Reconditionare-intretinere Vitara Salut! Multam de raspuns,motivul pentru care am deschis topicul a fost in primul rand sa economisesc timp si pentru a evita cautarile indelungi prin forum,eventual pe la alte marci de masini,sa incerc sa adun cat mai multa informatie, sa ma plimb prin zeci de topicuri iar in final,cand fac un rezumat sa-mi dau seama ca n-am priceput nimic :ha: si sa merg cu masina la mecanic. De aceea cand am o problema la masina as prefera sa gasesc informatia intr-un singur loc. De exemplu colegul Roly zicea ca mrl-urile trebuie revizuite periodic,date cu nu stiu ce unsoare:fk2:grin: mai ales daca masina tocmai a primit o balaceala prin noroi.Pai cum se dau jos alea ? eu am masina de doi ani jumate si n-am dat jos niciodata mrl-urile si as vrea s-o fac cat de curand pana nu voi fi nevoit sa le schimb,mai ales ca a venit iarna(a treia pe care o prinde masina in Romania). Exemplele ar putea continua dar sper ca am reusit sa ma fac inteles. Cat despre termostat,sunt 99% convins ca e iarasi bulit, de aceea cand o sa-l schimb ii fac niste poze si postez poate se va folosi si altcineva de aceasta informatie. Cu stima,Tudor Din cate am vazut, problema termostatului e rezolvata. MRL-urile le cureti si gresezi in felul urmator: Dai rotile de pe fata jos, si in centrul butucului ai MRL- ul prins cu 6 suruburi cu cap negativ (de 6 cred), pe care le desfaci si ramai cu MRL-ul in mana. Ai o siguranta de sarma pe interior (prinsa in carcasa mrl) care o scoti afara si poti sa desfaci toate piesele (incercand sa retii ordinea de demontare). Le cureti bine cu benzina si le ungi cu o vaselina de calitate dupa care le montezi la loc. Atentie mare la fixarea pe butuc, intra doar intr-o singura pozitie (ai un dinte in mrl si canalul lui in butuc). Nu forta cu suruburile ca indoi dintele. Cu explicatia asta ar trebui sa te descurci 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate