Astral Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Re: Topor ........ As vrea cel putin o teaca mai acatarii, nu plasticul ala ciudat. Intentionez sa-l tin in masina si fara teaca nu pot sa-l las fara sa risc sa-mi scurtez degetele din greseala! Unde pot gasi astfel de accesorii? Aici ai intrebat ? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56055-Unelte-Fiskars REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 (editat) Re: Topor Am si eu o intrebare mai ,,speciala,, cum si unde ascut si eu un topor fiscars caruia i-am cam rupt gura intr-un salcam care avea cuie in el, adica i-am facut niste adancituri destul de frumusele in lama, Multumesc, Alex! Cel mai bine evita sa-l mai folosești sa tai lemne cu cuie in ele. Asculte-l cu dispozitivul de ascutit cutite, topoare de la Fiskars de 4-5 ori după care taie ceva cu el si repeta operațiunea de câteva ori. O sa rămână urma de la cui dar toporul o sa taie in continuare la fel de bine. Aici ai intrebat ? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56055-Unelte-Fiskars In afara de X5 care vine cu Husa toate topoarele vin cu acea protecție de plastic. Din păcate nu se aduc HUSE separat. Cu stima. Editat Noiembrie 18, 2012 de Tomitza 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Re: Topor @alex_pajero si eu am stirbit toporasul X5 ala cel mai mic in gura.L-am rezolvat cu o piatra din aia fina verzulie de coasa gasita pe la tara si cu apa.Acum nu stiu daca merge orice piatra de ascutit.Asta care o am eu este perfecta ascute bine si nu lasa urme/zgarieturi.L-am facut brici si au disparut si urmele.Sau cum a zis Tomitza cu dispozitivul de ascutit. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ccristi27 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Re: Topor Aici ai intrebat ? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56055-Unelte-Fiskars Multumesc, m-a lamurit dl. Tomitza! O sa-l utilizez asa cum l-am achizitionat, important e sa isi faca treaba cand ai nevoie de el. Stima, "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan-A10 Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Topor Am achizitionat de vreo 2 saptamani un topor cu 2 taisuri. Am vazut cam cat face un Gransfors sau Wetterlings... E otel foarte bun, poate putin peste Fiskars! Coada de hichory, fabricat in Mexic (nu stiam ca astia fac asa ceva si de calitatea asta!). La taiat e foarte bun, la despicat nu prea. Cum stau la tara si ma incalzesc cu lemne, stiu sa tai cu un topor. Are 1600 de grame si e lung de 93 cm. ARO, oriunde, oricand... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Topor La taiat e foarte bun, la despicat nu prea. Din putinele mele cunostinte despre genul asta de scule, modelul asta este conceput exclusiv pentru taiat datorita unghiului foarte mic al lamei. Pentru despicat sunt topoare dedicate, cu ungiul mult mai mare... Cred ca chiar in topicul asta au fost explicate diferentele dintre cele doua tipuri de lame. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Topor Exact toporul este exclusiv pentru taiat.Daca ai un lemn tare si nu crapa din prima toporul va ramane blocat in bucata de lemn plus ca fiind cu doua taisuri nu poti face schema cu intorcerea toporului si lovirea cu muchia de buturuga pentru spargerea lemnului blocat, dar totusi este o scula ok. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Topor Topor Gransfors cu tais dublu imi placea si mie dar am ales pina la urma modelul American felling axe, tot de la Gransfors tocmai pentru a putea despica mai usor. Dar destinatia lui este pentru doborit arborii, are lungimea de 31inch si cintareste 2,2kg. Grea a fost asteptarea pina a fost disponibil, 7luni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan-A10 Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Topor Si cat ai de platit pe el? Al meu face 120 de lei si sunt foarte incantat de calitate. ARO, oriunde, oricand... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 (editat) Re: Topor A venit acum o luna, din pacate pretul e maricel 600 lei. Cit de curind voi incerca sa scriu pe poze si dimensiunile. Toporul cu lama dubla va merge si la despicat dar nu la fel de usor ca unul facut special pt. despicat, oricum daca se infige intr-o buturuga mai noduroasa il ajuti cu pene si un baros. Si modelul ales de mine este tot pentru doborit dar l-am ales pentru ca pot lovi cu muchea cind nu despica din prima. Editat Noiembrie 22, 2012 de maxian paul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Re: Topor Citeva poze si dimensiuni pentru topor American felling axe de la Gransfors bruks. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor O mica comparatie intr-e topoarele Fiskars si alte topoare 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor Tomitza eu am observat o mica problema la toporul meu Fiskars X5 vezi in poza unde se imbina lama in partea de ''plastic''.Nu este luat de la tine ca sa inteleaga lumea este luat dintr-un magazin.Ai avut astfel de probleme vreodata?Se poate rupe de tot acolo daca il abuzez?Mersi. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor Cat de curand o sa-mi cumpar si eu un topor. M-am hotarat la Fiskars, dar... nu stiu daca X15 sau X17. Inclin spre X17 deoarece in 70% din cazuri imi va trebui pentru despicat lemne pentru foc in drumetii si camping. Deoarece inevitabil voi avea si de taiat/doborat pomi/arbusti cazuti in drum intrebarea mea este: X17 este bun cat de cat sa-ti faci treaba si la taiat? Ca sa pun in balanta avantajele si dezavantajele ambelor modele va rog sa-mi spuneti: X15 se descurca mai bine la spart decat X17 la taiat? :grin: Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor Ia toporul de despicat si fierastraul cel mai mare de la Fiskars si vei fi super multumit.Fierastraiele sunt maxime taie ca in branza :). Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor Tomitza eu am observat o mica problema la toporul meu Fiskars X5 vezi in poza unde se imbina lama in partea de ''plastic''.Nu este luat de la tine ca sa inteleaga lumea este luat dintr-un magazin.Ai avut astfel de probleme vreodata?Se poate rupe de tot acolo daca il abuzez?Mersi. Salut, Nu are absolut nimic daca s-a desprins acea bucatica de "plastic"(materialul se numeste FiberComp). Il poti folosi linistit si daca apar ceva probleme chiar te rog sa ma contactezi indiferent de unde e luat produsul Fiskars 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor Cat de curand o sa-mi cumpar si eu un topor. M-am hotarat la Fiskars, dar... nu stiu daca X15 sau X17. Inclin spre X17 deoarece in 70% din cazuri imi va trebui pentru despicat lemne pentru foc in drumetii si camping. Deoarece inevitabil voi avea si de taiat/doborat pomi/arbusti cazuti in drum intrebarea mea este: X17 este bun cat de cat sa-ti faci treaba si la taiat? Ca sa pun in balanta avantajele si dezavantajele ambelor modele va rog sa-mi spuneti: X15 se descurca mai bine la spart decat X17 la taiat? :grin: Salut, Diferenta este ca X15 este un topor universal special creat pentru lucrul in padure: lama lata si subtire cu un unghi de taiere de 30 grade, ce ajuta la taierea ramurilor de lemn verde sau busteni pe cand X17 este un topor pentru despicat cu un unghi de taiere de 35 grade pe muchia convexa si este ideal pentru despicat busteni mici si medii, pentru spart lemne de foc. Cu stima. 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor ...eu am observat o mica problema la toporul meu Fiskars X5 vezi in poza unde se imbina lama in partea de ''plastic''.Se poate rupe de tot acolo daca il abuzez?Mersi. De folosit poti sa-l folosesti fara sa se rupa nimic. Avînd însa în vedere ca exista o garantie de 10 ani (parca) pe îmbinarea dintre mîner si topor, ai putea sa-l trimiti pt. a-ti fi schimbat. Si vei avea iarasi un topor nou-nout. :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Topor De folosit poti sa-l folosesti fara sa se rupa nimic. Avînd însa în vedere ca exista o garantie de 10 ani (parca) pe îmbinarea dintre mîner si topor, ai putea sa-l trimiti pt. a-ti fi schimbat. Si vei avea iarasi un topor nou-nout. :h5 Garantia produselor Fiskars nu este de 10 ani ci este pe viata pentru orice defecte ale produselor atata timp cat ele sunt folosite corespunzator conform indicatiilor date de producator. 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Topor Si mai bine... .:g Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Topor Salut, Diferenta este ca X15 este un topor universal special creat pentru lucrul in padure: lama lata si subtire cu un unghi de taiere de 30 grade, ce ajuta la taierea ramurilor de lemn verde sau busteni pe cand X17 este un topor pentru despicat cu un unghi de taiere de 35 grade pe muchia convexa si este ideal pentru despicat busteni mici si medii, pentru spart lemne de foc. Cu stima. Asta stiam si eu :wink:, mersi. Cu X15 am despicat (chiar daca este pentru taiat) si s-a descurcat chiar bine... eram curios si invers, cum se descurca un X17 la taiat. Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Topor Asta stiam si eu :wink:, mersi. Cu X15 am despicat (chiar daca este pentru taiat) si s-a descurcat chiar bine... eram curios si invers, cum se descurca un X17 la taiat. Banuiesc ca ai despicat busteni mici cu X15 nu? X17 taie si el normal dar e putin mai greu decat un X15 si are alta forma lama toporului care e specifica despicarii bustenilor. Greutate X15 - 1520 g Greutate X17 - 1570 g 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Topor Cred ca pentru despicat maruntisuri de foc ai dreptate, pot folosi X15. Nu stiu sa apreciez foarte bine butucii :grin:.... mici-medii, cam diametru 40-50cm, uite o poza.. cred ca nu e cazul de X17, nu? Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Topor Cred ca pentru despicat maruntisuri de foc ai dreptate, pot folosi X15. Nu stiu sa apreciez foarte bine butucii :grin:.... mici-medii, cam diametru 40-50cm, uite o poza.. cred ca nu e cazul de X17, nu? [ATTACH=CONFIG]164033[/ATTACH] In cazul de fata un X17 mergea si mai minunat. Acum depinde foarte mult si de inaltimea persoanei care taie/despica. 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan-A10 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 (editat) topoare Rinaldi Un italian stabilit de cativa ani pe la noi importa topoare, macete si alte unelte de la firma Rinaldi din Italia. Eu mi-am luat un topor mic si o maceta, vreau sa iau si unul de despicat. Sculele sunt de calitate foarte buna! Am vazut topoare scumpe ca naiba si din otel mediocru. Astea sunt ca lumea, bine facute dar poate nu le strica un finisaj mai bun. Preturile merg de la 60-70 lei un topor mic spre 150 un topor mare. Editat Februarie 23, 2013 de Astral ARO, oriunde, oricand... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate