Patrolator Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Re: Topor :h5 Si eu sint mare "fan" Fiskars. Am scula de 600gr. de 8 ani si-s multumit de ea ca-n prima zi, cu toate ca "optic" nu-i mai ce-a mai "TOP". De curind am primit cadou si MACHETA Fiskars si am probat-o in niste boscheti. E beton. De asemenea recomand cu caldura ascutitorul Fiskars pt. cutite si topoare. Dar cu parere de rau trbuie sa spun ca nu toate produsele Fiskars m-au incintat. Am avut tot setul de cutite de bucatarie+ furculita de taiat friptura+foarfeca de taiat pui. Cutitele NU le recomand mai departe. Le-am si inlocuit de altfel cu Victorinox. Dar revenind la Fiskars, e o marca consacrata de topoare (am vreo citiva colegi posesori de padure si nici unul nu foloseste alta marca de topor), si daca eu mi-am luat de la ei cutite, e probabil ca si cind cumperi ochelari Puma in loc de RayBan, ceas Gucci in loc de Breitling, etc. Si ca info. pt. interesati, pt. toporul de 600gr., care-l primesti normal in halterul de plastic, se gaseste acum teaca textila de prins la centura, cum este la Fiskarsul mic. Costa 9,99€. La capitolul cutite te pot contrazice nitelus: au cutite utilitare:de legume, fructe, zarzavaturi, peste, etc. Daca le folosim ptr. aceste scopuri, sunt ok.Dar daca frecam cu ele prin farfurii, le distrugem. E valabil ptr. orice cutit. E ca si cand ai da cu piatra de polizor pe tais. Treaba cu farfuria e OK, stie orice copil. Cred ca m-ai inteles gresit. Cind am spus "cutite de bucatarie" m-am referit la ceea ce numesti tu "utilitare"( de, anii multi de cind sint plecat-SORRY), adica nu TACIMURI. Si cind am spus ca nu le recomand, ca "fan" infocat FISKARS, nu voiam sa dau detalii penibile. Dar acum in clartext: nu la calitatea otelului m-am referit, ci la proasta prelucrare. La unele din cutitele acelea, au inceput dupa vreo luna-doua, sa se miste lama in miner (ceea ce pt. mine e de neconceput la o firma care da 10 ani garantie pe inbinarea dintre lama toporului si coada-technologia deci exista) si in plus, niturile din prasele erau doar "aparente" si vreo doua au si cazut afara. Asa am si observat ca minerul era turnat pe lama ca la orice cutit de 2 lei. Totusi pt. confirmare am si sectionat minerul. Asta este... . Sper insa ca eu am avut doar o serie, ce stiu eu, din partea mea scapata de ctc. sau mai stiu eu, cazul ala neplacut de 1% (legea lui Murphy) si poate cutitele din alte serii sa-si faca treaba asa cum sintem obisnuiti de la produsele FISKARS. Oricum la cutite de "bucatarie" sau "utilitare" sint alte firme care sint "VIRFUL" FISKARS e "VIRFUL" la topoare produse masinal in serie, pe buzunarul societatii de consum si pt. utilizare curenta (nu vorbim de manufacturi, unicaturi, comenzi speciale,etc.). Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Topor @Patrolator Hai sa incepem cu sfarsitul, deci cu topoarele. Eu sunt un mare admirator, utilizator si colectionar de scule. In calitate de utilizator pot spune ca cel mai bun randament l-am avut cu fiskars. Sunt topoare industriale, dar nu-s facute din topor. Otel bun, nu ma pricep sa spun cat de bun este ca reteta, dar echilibrate impecabil, esential ptr. munca, nu ptr. hobby. La discutii despre cutite de utilizare in bucatarie, vorbind despre fiskars, sunt cutitele "de calitate" cu lama subtire care se pot procura cel mai usor din reteaua de magazine.Mai stiu pe cineva care a avut o problema cu lama si manerul, dar am luat-o ca pe un accident. In timp ce scriu aceste randuri, realizez ca mai folosesc foarfeci prt. pomi, vie, gard viu si foarfeca de taiat la greu in gospodarie de care sunt foarte multumit. Nu fac reclama acestei firme, dar recomanda-mi altceva ptr. lucru efectiv, nu ptr. mama ce scula am.Tot ce am laudat a fost ce am avut la indemana, ca posibilitati de procurare din comertul nostru , fara comenzi speciale si termene de livrare.Folosesc aceste cutite in bucatarie de multi ani, si nu am avut probleme cu ele. Au fost si sunt folosite numai ptr. legume. Ptr. carne si alte produse mai consistente folosesc alte cutite, alte firme, (in general merg pe doi gemeni), uneori platind doar firma, nu si calitatea. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Topor :h5 PEACE; Perfect de acord. Cu recomandarile insa nu pot sa ajut mai departe :sr pt. ca nu prea ma pricep la gradinarie (cu toate ca am un pic de vie, pomi si gard viu la casa de vacanta) si nici nu cunosc din experienta alta marca. Gardena, Wolf, Neudorf etc. or fi bune sau nu, in orice caz FISKARS-urile mele inca nu m-au lasat, asa ca n-am motiv sa le inlocuiesc. Dar revenind de la subiectul topicului: TOPOR, iti dau perfecta dreptate si adaug ca forma si dimensiunile cozii sint astfel calculate incit lama sa atinga o viteza cit mai mare cu un efort cit mai mic. Este de altfel cistigator de test de ani de zile. Si mie-mi plac sculele taioase. Mai am si eu un Ochsenkopf dar Fiskars-u-i mai bun. :hi Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Re: Topor mai...in primul rand ma ofer sa dau o bere la prima vedere "in ochi" pentru testul celor 1000 de tarusi.... un test beton care ne cam bate la cur cu "am taiat 2 crengi si un pomisor" totusi as dori mai multe informatii despre cum sau comportat cele 2 firme felicitari, am sa ma gandesc sa mai iau atunci inca un fiskars forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Re: Topor cristi : ia un bat de 2-3 cm grosime, tine-l cu o mana fara sa-l sprijini de ceva si incearca sa-l retezi pe rand cu ambele topoare. Vei vedea foarte usor diferenta de a lucra cu ele. Otelul poate este mai bun la cel suedez, dar fiskars-ul are coada mai usoara si alt centru de greutate. Probabil de aici pleaca totul. Finlandezul intra ca uns in material, pe cand suedezul se opinteste. La ce am avut eu de facut, fiskarsul a fost ,lucru foarte important si deloc de neglijat, suna ciudat ,dar mai odihnitor. Nu te solicita precum suedezul. Motiv ptr. care am mai cumparat cateva. Acum dupa ce am cam terminat treaba cu ele, o sa incep probabil o campanie de donatie. Tu vei fi primul. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Topor sunt tare interesat as iau acum un topor cu doua lame cum singurii care fac asa ceva sunt suedezii..o sa iau de la ei...dar poate stiti si alte surse http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/701594/Graensfors-Double-Bitted-Logging-Axe/detail.jsf forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Topor daca spuneai si matale acu 3 saptamini, acum daca nu te descurci din alta parte, tre' sa astepti pina de craciun, dar sa spui din timp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Topor daca spuneai si matale acu 3 saptamini, acum daca nu te descurci din alta parte, tre' sa astepti pina de craciun, dar sa spui din timp nu ar fi rau sa explici care era treaba daca ziceam... e alta firma care mai face? iesea mai ieftin de la suedezi? care era treaba pentru care trebuie sa imi para rau oricum, pana la craciun nu stau...:grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Topor nu ar fi rau sa explici care era treaba daca ziceam... e alta firma care mai face? iesea mai ieftin de la suedezi? care era treaba pentru care trebuie sa imi para rau oricum, pana la craciun nu stau...:grin: cred ca ne-am inteles gresit. nu stiu alta firma, ziceam ca daca stiam acum 3 saptamini puteam sa-l iau de la suedezi ca tot eram acolo si sa-l trimit cu atlassib-ul ca tot aveam de trimis alte chestii acasa si nu costa nimic. preturile sint poate o idee mai mica, dar nu asta era probelma, cred ca era mai simplu pentru matale decit sa umbli pe net sa platesti cu carduri etc. asta era ideea. partea a2a era ca daca nu gasesti intre timp prin alta parte nu te mai pot ajuta decit de sarbatori cind o iau iar catre nord. scuze de exprimare, in ultimul timp am cam inceput sa stilcesc limba romana, nu atit cuvintele cit ordinea in propozitie. poate nu mi-ar strica o reciclare de vreo 3 luni prin muntii patriei, dar nu cred ca-i va place sefului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Topor teleg acum poti sa te reciclezi, dar daca vrei modificari de limba, recomand campusurile studentesti...:ha: o sa iau de unde am pus linkul, ca am o buna colaborare cu ei am laut de la ei pentru cineva o barda dinasta http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/710806/Small-Japanese-All-Purpose-Hatchet/detail.jsf oau... atat pot sa zic nu e mare, dar ce tais are... si lucratura e super nu e de padure, e o barda universala, dar daca nu aveti in masina topor, sa stiti de la mine ca asta e o piesa care te scaote din multe belele poate daca avea o coada mai lunga, era si de taiat copaci forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dumdum Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Topor Salut, si eu am un topor Fiskars de 900g(cred) si sunt foarte multumit de el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 (editat) Re: Topor Sau poate gasesti modelul asta wurfaxt ox 18h-1206 de la gedore http://www.gedore.de Are 750mm lungime si o greutate de 1975g. [ATTACH]99332[/ATTACH] Editat Februarie 25, 2011 de maxian paul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piccolino Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Re: Topor Il gasesti si aici la un pret destul de bun! Eu am un Wildlife Hatchet, tot de la Gransfors si pot spune ca e mult peste Fiskars la echivalent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan-A10 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Re: Topor Am in masina un Fiskars, l-am cumparat de mai bine de 10 ani din Germania, ca la noi nu se gaseau. Topor la superlativ! Pentru umblat pe munte cu rucsacul in spate, cand am de carat multe lucruri, trebuie sa reduc din greutate si mi-am luat ceva mai usor. Pana nu de mult nu l-am testat. Acum pot spune ca e cea mai buna alegere, taie foarte bine pentru cele sub 500 de grame, pot bate cu el, e foarte polivalent. Nu o sa ma despart de el cand plec pe jos sau cu motocicleta. ARO, oriunde, oricand... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Re: Topor Am in masina un Fiskars, l-am cumparat de mai bine de 10 ani din Germania, ca la noi nu se gaseau. Topor la superlativ! Pentru umblat pe munte cu rucsacul in spate, cand am de carat multe lucruri, trebuie sa reduc din greutate si mi-am luat ceva mai usor. Pana nu de mult nu l-am testat. Acum pot spune ca e cea mai buna alegere, taie foarte bine pentru cele sub 500 de grame, pot bate cu el, e foarte polivalent. Nu o sa ma despart de el cand plec pe jos sau cu motocicleta. si nu te incurca in ABC?? :ha: acuma seris, e f fain baltagul sau cum se numeste piesa... dar tot pe alea suedeze sunt fixat, iar smal forest are 600 grame... si sunt perfecte sub ele e o paranga serioasa si pese ele sunt topare mari cu coada mai lunga forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ruff Riders Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: Topor Eu am tot timpul in masina asa ceva: http://www.roselli.fi/1/index-eng.html. Pana acum, inafara de orice lemn mi-am propus, am reusit sa tai o pereche de bocanci impreuna cu o bucata de picior; asa ca incep sa inteleg de ce sotia mi-a facut cadou aceasta toporisca si de ce pe net se spune ca nu este pentru incepatori :ha:. PATROL Y61 - BIVOLU' KTM 950 SM SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Re: Topor Vreau sa cumpar un topor mare pt. taiat si unul pt. spart lemne . Stie cineva care ar fi cea mai buna alegere, eu inclin catre Ochsenkopf si Gransfors dar am mai descoperit Damastklinge si nu stiu ce sa aleg? Daca e cineva care foloseste aceste topoare sau unele mai bune si poate sa-mi dea un sfat , astept cu nerabdare. Fiskars este exclus datorita cozi din plastic as vrea unul clasic genul marcilor de mai sus. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Re: Topor Vreau sa cumpar un topor mare pt. taiat si unul pt. spart lemne . Stie cineva care ar fi cea mai buna alegere, eu inclin catre Ochsenkopf si Gransfors dar am mai descoperit Damastklinge si nu stiu ce sa aleg? Daca e cineva care foloseste aceste topoare sau unele mai bune si poate sa-mi dea un sfat , astept cu nerabdare. Fiskars este exclus datorita cozi din plastic as vrea unul clasic genul marcilor de mai sus. Multumesc In afara de Damastklinge, despre celelalte marci s-a discutat in posturile anterioare : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37670-Topor&p=394293&viewfull=1#post394293 Patrolator considera ca Fiskars e superior lui Ochsenkopf, etc......citeste cu rabdare..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Re: Topor Nu o fi Fiskars-ul cel mai bun topor, dar raprtul calitate - pret e ok. Garantia imbinarii intre coada si metal e de 10 ani! Macar coada din plastic nu se usca, nu sar aschii din ea. Gasesti modele si pentru taiat si pentru crapat, de diferite marimi. Nu folosesc foarte des toporul, asa ca e doar o parere... "teoretica"... :grin: 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Re: Topor suedezii sunt mult deasupra tuturor in ce priveste calitate si rafinament o asemenea piesa o iei pe viata, moment in care raportul de pret calitate nu mai functioneaza ca si la becuri iar garantia lor e de 20 ani...desi suntem toti deacord ca o sa tina mai mult, chiar daca trebuie schimbata coada fiskarsul..poate tine 15 ani, poate 20, dar pe urma iei bucata de metal si o arunci...ca nu poti sa ii pui coada in plus, e vorba de acel sentiment deosebit cand ai un topor clasic, dar de calitate, in loc sa pui mana pe o o bucata de teava de plastic ranforsata eu umblu sa imi iau acum unul http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/701594/Graensfors-Double-Bitted-Logging-Axe/detail.jsf pentru cei care au nevoie de o barda cu un tais exceptional...recomand http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/710806/Small-Japanese-All-Purpose-Hatchet/detail.jsf forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Re: Topor Vreau sa cumpar un topor mare pt. taiat si unul pt. spart lemne . Stie cineva care ar fi cea mai buna alegere, eu inclin catre Ochsenkopf si Gransfors dar am mai descoperit Damastklinge si nu stiu ce sa aleg? Daca e cineva care foloseste aceste topoare sau unele mai bune si poate sa-mi dea un sfat , astept cu nerabdare. Fiskars este exclus datorita cozi din plastic as vrea unul clasic genul marcilor de mai sus. Multumesc Daca vrei sa si lucri cu ele, ia-ti Fiskars. Daca-i doar de poza, poti lua ce vrei. In 10-15 ani de lucru se amortizeaza valoarea . In timp ce lucri, nu mai simti din ce este coada,doar de stai sa o admiri, dar simti cum intra in lemn. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Re: Topor De citit am citit si rascitit si aici si pe unde am mai gasit informati dar as-i fi frut o parere de la cineva care si lucreaza(eventual profesional) cu ele . Cred ca voi alege Gransfors desi prefer lucru nemtesc. Ma intereseaza in principal ca lama toporului sa fie bine calita sa nu se toceasca cu una cu doua daca mai dai intr-un nod. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 (editat) Re: Topor Metro are acum oferta de returnare a TVA-ului la produsele Fiskars!:old Editat Iulie 6, 2011 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Re: Topor Tot cercetind am dat peste firma asta ce ziceti http://www.tuatahiaxes.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Re: Topor Tot cercetind am dat peste firma asta ce ziceti http://www.tuatahiaxes.com astia sunt la alt nivel fac tpoare de competitie e ca si cum toti vorbesc de masini de teren...comericiale si unul vine si pune poze cu utilaje forestiere... :grin: cine are bani...asta este pe alta scara , nu se poate compara cu toporele de care sa vorbit pana acum forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate