Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Grand Cherokee, 3.1TD sau 2.5TD ?

sorin71

Postări Recomandate

Re: Jeep Grand Cherokee 3100 sau jeep grand cherokee 2500 td

Buna.Eu am fost detinator de ambele modele.Super multumit de 25 td din toate punctele de vedere:consum mai mic ,pret achizitie mult mai mic,asigurare ,impozit -incomparabile,o caroserie mai Americana,cutie viteze fara probleme,piese usor de gasit si S.H.,dar de la 31 td primesti un consum,, adevarat'' si greu de micsorat un interior care mie mi-a scartait tot timpul,C.v.automata -nu stii niciodata cand te lasa si ptr.a o readuce la viata bagi mana adanc in buzunar( lucru destul de neplacut) ,ai Quadra Drive care vara pe asfalt este fara rost.Totusi alte lucruri as avea de spus in privinta lui2.7 cdi -in mod sigur PRO.SALUTARE .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara !

E bine ca te-ai prins pana la urma cum stau lucrurile pe aici...

Referitor la 2.5 sau 3.1TD, lucrurile stau cam asa:

- ambele motoare vin de la acelasi producator, deci au aceleasi probleme, incing in sarcina si ard garniturile de chiulasa, in special dupa o sesiune grea. Plus problema tipica cu injectorul 1, si altele electronice (debitmetru, ECU motor).

- 3.1 este exact acelasi motor ca si 2.5, doar cu un cilindru in plus, si capacitatea mai mare.

- nici unul din ele nu este facut pentru treburi grele, daca-l lasi asa cum a fost facut de VM.

- investitiil care trebuie facute pentru a stabiliza termic aceste motoare pot ajunge catre 800-1000 Euro.

Cutia automata nu este un dezavantaj, ci din contra. Si daca este intretinuta corect, nu face probleme.

Deci, nici unul din motoarele de mai sus nu se preteaza pentru tractare.

Daca vrei sa faci tractare si sa nu te depaseasca biciclistii la deal, cauta ceva cu motorizare peste patru litri (preferabil vreo sase), si fara electronica.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

deci sa inteleg si eu... cu motorul de 2,5 tdi nu poti trage dupa tine o rulota de ex sau o remorca fara sa ai stres cu "problema cu arsul garniturii", ca am vazut ca tot se zice ca se incing dar sunt curios sa vad ce inseamna "sesiune mai serioasa" pentru ca eu am fost cu el prin padure vreo 30 min si nu s-a intamplat nimic, am tractat vreo 40 km o masina cu 70 km/h si iara nimic

merci

IMS 2,7 D ‘59

Range rover p38 2,5 tds

Link spre comentariu

Buna seara !

Poti trage remorca pe drum drept, poti merge in padure pe drumuri orizontale...

Dar cand drumul urca si e lunga panta, sau padurea prin care urci e la 40 de grade inclinatie si nu se mai termina, o sa-ti schimbi parerea...

Te pot invita la o sesiune de cum vad eu off-road-ul, si care va dura circa trei ore, dar o sa te am pe constiinta...

In aceste conditii, G-urile aveau apa la 110 grade, si eu mergeam cu abur, ca acul de apa din bordul meu indica 120... Celsius, nu Fahrenheit...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

eeee

deci asa sta treaba, io ma cacam pe mine ca nu pot pleca cu ea pe nicaieri cu o rulota dupa mine ca sare motoru in aer :grin:

IMS 2,7 D ‘59

Range rover p38 2,5 tds

Link spre comentariu

Buna seara !

Nu e chiar asa de neagra oaia...

Oricum, cand inhami masina la greu, c-o fi la padure sau pe asfalt cu platfprma/rulota, daca afara e cald si traficul e aglomerat si lent, ochii pe ceasul cu apa.

Nu opri niciodata motorul imediat dupa o sesiune hardcore daca trebuie sa te opresti, lasa-l sa mearga la relanti cinci - sase minute cel putin, sa mai circule apa prin radiator si motor si sa fie racita.

Doua din primele si cele mai la indemana lucruri pe care poti sa le faci este sa-ti montezi un radiator mai mare si full-aluminiu, si un ventilator electric, cu termocupla si buton de by-pass in cabina.

Si deja ai rezolvat circa 60% din problemele termice.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Eu am un GC 3100 si merge impecabil. Stiu ca toti fug de acest model, dar in aproape 30000 km cat am facut de cand il am, am schimbat doar discuri+placute fata si filtrele. Motorul nu mi-a fiert niciodata si pot sa spun ca am tras putin de ea.( am mers 5000 km in cateva zile, mers constant pe munte cu ea si ocazional cu marfa la o cabana )

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare